De rest van het land

Noc Noc – Rotterdam

Waar ik nou echt heel graag mijn koffie drink? Dan kom ik al snel uit op Rotterdam. Hier zit mijn all time favorite Coffeecompany, in het Laurenskwartier also known as Koffiekwartier. Een fijn stel barista’s, een lekkere playlist en uiteraard perfecte koffie. Toch zijn er nog heel veel andere plekken – alleen al in Meent – waar er een aardig bakkie gedronken kan worden. 

Het is nog vroeg als we beginnen bij Noc Noc, een koffiebar aan de Botersloot. No ordinary coffee en not only coffee, daar staan de twee Noc’s voor. Bij binnenkomst valt meteen de industriĆ«le uitstraling op; onafgewerkte muren, de betonnen pilaren en de lampen die uit een oude fabriek lijken te komen. De koffiebrander achterin maakt het geheel helemaal af. Jammer dat er geen koffiebonen in gebrand worden voor de filterbar. Je hoort het goed, een filterbar! Daar kom ik later op terug. Bestellen doe je aan de bar, waarna je ergens kunt zitten aan tafel of op de lange bank bij het raam. 

Hoe is de koffie?
De koffieliefhebber zit hier goed. Er is keuze uit twee soorten bonen, die uit Ethipie en Colombia. De espresso komt van Bocca, de bekende Amsterdamse koffiebrander. Ik heb gekozen voor de boon uit Colombia in mijn flat white, die overigens prima gezet was. De tonen van kers en chocolade kwamen goed naar voren. Wat ik al schreef, Noc Noc beschikt over een hele toffe filterbar met koffie van een wisselde koffiebrander. Hier scoren ze echt punten mee! Op dit moment zijn de filters afkomstig van Fried Hats. Een branderij opgezet door Lex Wenneker en Dylan Sedgwick, die de koffie branden in een kleine garage in Amsterdam. 

Aangezien Nok Nok echt een fijne werkplek is, met naast goede koffie ook een klein menu met variĆ«rende yoghurts en broodjes, kom ik zeker nog eens terug om de filterkoffie uit te proberen. 

Hotspot Waar te vinden? Socials
Noc Noc Coffee Botersloot 28, Rotterdam Instagram / Facebook

Stuur een hotspot op Lees hier over mijn bezoek bij KEET

No products in the cart.