De rest van het land

Fenix Food Factory – Rotterdam

Warme stroopwafels, vers gebrande koffie en brood met smeersels. Hier mag je mij midden in de nacht voor wakker maken. Je kan je misschien wel voorstellen hoe ik afgelopen week tussen dit alles in de Fenix Food Factory rondliep. 

In een oude havenloods op Katendrecht vind je de Fenix Food Factory. Hier maken lokale ondernemers nu al twee jaar lang de lekkerste producten. Van verse broden tot aan bacon-stroopwafels. Je leest het goed ja, stroopwafels met bacon! Een echte aanrader is om met de fiets vanaf centraal naar de Food Factory te rijden. Dit is niet alleen de snelste manier van reizen maar zo krijg je ook nog eens wat van de havenstad te zien. Dankzij de brug aan de kop van de Kop van Zuid ben je zo op Katendrecht, dus zo bij Fenix Food Factory. We parkeerde onze fiets aan het water en gingen de oude havenloods in!

Fenix Food Factory EEFSFOOD

Op verkenningstocht
We kwamen natuurlijk voor de koffie, maar we konden het niet laten om het één en ander te eten. We liepen naar boven om een plekje te veroveren en zijn daarna de hal gaan verkennen voor de eerste ronde. 

Fenix Food Factory EEFSFOOD

En hier kwamen we mee terug; een enorme broodplank van Jordy’s Bakery, met dips van hummus, roomboter met zeezout, makreelsalade en olijfolie en natuurlijk twee kopjes koffie van Stielman Koffiebranders. Vroeger was ik nooit zo’n visliefhebber maar dit gaat tegenwoordig steeds beter. Van de makreelsalade was in ieder geval geen hap meer over. Net als al het brood en andere dips. Wat was dit lekker!  

Hoe smaakt de koffie?
Bij Stielman draait het helemaal om de ambacht van het koffiebranden maar zeker ook om de herkomst van de koffieboon. Vijf verschillende bonen met een verschillende afkomst worden achter in de winkel gebrand tot filter- en espressobonen. En hoe ze uiteindelijk in het kopje smaken? Uitstekend! We zijn ook leuk geholpen bij het maken van onze koffiekeuze door de spontane Stielman barista. Heel leuk om van dichtbij te zien hoe de koffie bereid wordt, helemaal aan de kant van de slow coffee bar.

Fenix Food Factory EEFSFOOD

De wafels van Stroop
Wanneer je wacht op je koffie bij Stielman doe je dat dat in de geur van vers gebakken stroopwafels. Die verleiding weerstaan is dan ook vrijwel onmogelijk. Ik heb hier dan ook meteen aan toegeven. En als het de geur niet is, dan wel de enthousiaste jongens die de wafels aan het bakken zijn. Voordat ik het wist had ik een stroopwafel met bacon in m’n hand. Met nog een zakje wafels voor thuis op zak gingen we de deur uit, op naar de volgende hotspot. En ik heb hun handtekening gevraagd. #fanboy

Trouwens, naast al het lekkere eten kunnen bierliefhebbers hier ook echt hun hart ophalen. Kaapse Brouwers heeft hier een proeflokaal en een bottle shop met speciaalbier van over de hele wereld.

Hotspot Waar te vinden? Socials
Stielman Koffiebranders Veerlaan 19D, Rotterdam Instagram / Facebook
Jordy’s Bakery Veerlaan 19D, Rotterdam Instagram / Facebook
Stroop Rotterdam Veerlaan 19D, Rotterdam Instagram / Facebook

Stuur een hotspot op Meer koffie hotspots

No products in the cart.