Bakrecepten

Frisse framboos-kokostaart

Framboos puntje hori

De lente is aangebroken dus de hoogste tijd voor een lekker romige maar toch ook frisse taart. Een brosse bodem van kokoskoekjes en een smaakvolle frambozenmousse. Geen moeilijke ingrediënten deze frisse framboos-kokostaart staat binnen een uur in de koelkast om op te stijven. Slim om te maken voor je gaat slapen, dan heb je niet zoveel geduld nodig! 

Framboos taart heel staand

Recept

Voorbereidingstijd: 1 uur
Wachttijd: 3,5 uur
Totale tijd: 4 uur en 30 minuten 

Wat heb je nodig? (8 personen)
• 400 ml slagroom
• 300 gram diepvries frambozen + 8 (of meer) verse als topping 
• 18 Nizza kokos koekjes (Verkade)
• 75 gram gezouten roomboter 
• 2 el kokosrasp + extra als topping 
• 1 vanilleboon, het merg ervan of 1 tl vanillepasta
• 6 blaadjes gelatine 
• 75 gram witte basterdsuiker 

Taart heel, staand vooraf

Benodigdheden:
• mengkom
• handmixer
• springvorm 18 cm
• 1 velletjes bakpapier 
• staafmixer + maalbakje of keukenmachine 
• steelpan
• schaaltje
• spatel
• satéprikker

Framboos taart puntje staand vooraf

Zo maak je het!
1. Ontdooi de frambozen in een steelpan. Haal het geheel door de zeef, blijf met debolle kant van een lepel drukken tot je alleen nog pitjes in de bolzeef hebt. Met de opgevangen puree gaan we zo verder. Zet de blaadjes gelatine ook alvast te weken in een schaaltje koud water.

2. Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Zet de boter alvast op laag vuur om te laten smelten.

3. Doe de koekjes en kokosrasp in het maalbakje en maal dit helemaal fijn. Voeg dan de gesmolten boter toe en meng dit mee tot alles goed door elkaar zit. Stort dit geheel in de bakvorm en verdeel het over de bodem. Druk alles goed aan, vooral de randen.

4. Verhit dan 1/3de van de frambozenpuree in een steelpan. Voeg de vanille en basterdsuiker toe en roer dit er doorheen. Zet dan het vuur uit en haal de gelatine uit het bakje. Laat het een paar seconden uitlekken en voeg het dan toe aan de puree. Roer goed tot alles is opgelost. Giet dit vervolgens bij de apart gehouden puree en roer dit ook goed.

5. Klop de slagroom lobbig met de handmixer. Het is lobbig zo als je net geen pieken kunt trekken in de slagroom.

6. Houd ongeveer 6 el van de puree apart. De rest giet je al roerend bij de slagroom. Spatel dit daarna met de hand nog door tot een mooi roze en egaal mengsel. Giet dit dan op de koekbodem. Giet de apart gehouden puree zachte op de vulling. Giet niet vanaf te hoog want dan zinkt het erin. Maar met een satéprikker draaiende bewegingen door de puree.

7. Zet de taart voor minimaal 3,5 uur in de koelkast. Maak af met wat verse frambozen en kokosrasp. Smullen maar!

Framboos taart punt hapje

Dit recept snel opslaan? Pin ‘m dan op Pinterest!

Pinterest pin frisse framboos

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Mango-yoghurt taartje
Kokos-fruit taart

Liefs,
Eefje 

No products in the cart.