Ontbijt/Lunch

Geroosterde bloemkool sandwich met humus

Eigenlijk eet ik het veel te weinig, maar (geroosterde) bloemkool is echt heerlijk! Ik wilde er eens iets anders mee doen en toen ontstond het idee om er een ‘sandwich’ van te maken. En dat pakte een partij goed uit! Ik heb echt enorm zitten smullen hiervan. Heb jij je bloemkool weleens  rauw in de pindasaus gedipt en opgegeten? Dat is dus super lekker! Tenminste dat vind ik dan. Meestal word ik een beetje raar aangekeken als ik dat vertel. Probeer het een keer uit zou ik zeggen. Benieuwd of jullie dat ook lekker vinden?!

RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten 

Wat heb je nodig? (1 sandwich)
• 1 bloemkool
• 2 el humus (ik gebruikte humus met Ras El Hanout smaak)
• 1/2 tomaat
• 1 el geroosterde zonnebloempitten 
• kiemen/alfalfa
• 3 el olijfolie 
• 1/2 tl kerrie
• 1/2 tl paprikapoeder 
• 1/2 tl ‘marineer je gek’ (specerijen mix van Greengypsy)
• 1/4 tl peper
• 1/4 tl zout

Benodigdheden:
• bakplaat met bakpapier

Zo maak je het!
1. Zet eerst de oven aan op 180 graden.

2. Roer de specerijen, peper en het zout door de olijfolie. Snij 2 plakken bloemkool van ongeveer 1,5 cm dik uit het midden van de bloemkool. Marineer deze in het olie specerijen mengsel. Leg ze op de bakplaat en rooster de bloemkool in ongeveer 20 minuten in de oven. 

3. Leg 1 plak bloemkool op het bord, schep hier dan de humus op. Haal het vruchtvlees uit de tomaat en snij hier kleine partjes van. Leg dit dan op de humus, gevolgd door de kiemen en/of alfalfa en de zonnebloempitten. Leg de andere plak bloemkool erop en je sandwich is klaar. Eet smakelijk!

Met de rest van de bloemkool kun je bijvoorbeeld dit maken:
Salade van bloemkool couscous met chorizo

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.