Drankjes

Gele smoothie met speculaaskruiden

Speculaaskruiden in je smoothie?! Ja, dat is dus mega lekker ben ik achter gekomen! Ik weet natuurlijk niet of het in elke smoothie lekker is maar in deze in ieder geval wel. Ook ben ik er dol op als je smoothie zo half bevroren is. Ben je daar niet zo van? Gebruik dan geen bevroren fruit.RECEPT
Bereidingstijd: 5 minuten

Wat heb je nodig? (2 kleine smoothies)
• 400 ml (verse) sinaasappelsap 
• 100 ml ongezoete amandelmelk
• 1 (bevroren) banaan
• 125 gram bevroren mango 
• 2 el havermout 
• 1 flinke tl speculaaskruiden 
• kokos als topping (optioneel)

Materiaal:
• blender
• 2 glazen + 2 rietjes 

Zo maak je het! 
1. Doe alles bij elkaar in de blender en laat deze draaien tot een dikke gladde smoothie. Soms (vooral als je geen super goede blender hebt, zoals ik) duurt het even voordat hij het bevroren fruit goed pakt. Je kunt er ook altijd nog een scheutje amandelmelk of sinaasappelsap bijdoen om een beetje te helpen. Of het fruit eerst 10 minuten van tevoren uit de vriezer halen, dat helpt ook!
2. Schenk de smoothie in 2 glazen en maak af met kokos en een heel klein beetje speculaaskruiden.

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Bosbessen ijs met granola 
Kokos-fruit ontbijtje 

No products in the cart.