• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Weekoverzichten

EEFSFOOD overzicht week #8

Eefje
1 reactie
27 februari 2017
Happy face @ Pistache

Maandag
De maandag begon met het afmaken van het opruimen van mijn keuken. Niet per se om het opruimen (wat wel een fijne bijkomstigheid was) maar om het foto’s kunnen maken en maten op kunnen nemen. Want die middag ging ik dan echt eindelijk naar de keukenboer om ‘project nieuwe keuken’ te starten. Beetje jammer wel dat we te laat waren met het maken van een afspraak.. Maar we zijn toch gegaan om te kijken of ik al een beetje weet wat ik wil. Ik heb nu een oude keuken die al in mijn huisje zat toen ik hier kwam wonen. En voor mijn catering heb ik nog een extra vriezer en koelkast staan + een vaatwasser, droger en wasmachine. Kortom de helft is echt een keuken en de andere helft lijkt meer op een witgoed handeltje. Daarbij is de keuken betegeld met super lelijke blauwe tegeltjes. Deze heb ik wel met speciale verf wit geverfd toen ik hier kwam wonen maar dat is nu ook echt geen porem meer. Een keuken waarin alles ingebouwd zit is dus het doel, maar of dat mogelijk is moet nog blijken. Voor nu moet ik het eventjes met de boekjes doen en wachten op onze afspraak die over 2 weken gepland staat. 

Keukens kijken maakt hongerig. Tijd voor lunch! Dit broodje was echt fantastisch! Perfecte avocado en die kip was echt heer-lijk gemarineerd. Als je een keer naar de Rijneke boulevard gaat in Zoeterwoude moet je echt even lunchen bij CASBA (helemaal bovenin zit het restaurant).

Van nog meer nadenken over keukens krijg je ook nog meer honger. We zijn gaan eten bij La Cubanita in Noordwijk. Alleen het toetje heeft de foto gehaald!
Dinsdag
Dinsdagmiddag had ik een bloggers lunch bij Quinta Verde in Den Haag. Ik besloot eerder richting Den Haag te gaan om nog even een hotspotje mee te pikken. En wat voor 1?! Pistache Café. Ik ga er niet teveel over zeggen (je moet hier echt heen) want er komt deze week een stukje over online. 

Heerlijk begin van de dag in ieder geval!
Daarna liep ik naar Quinta Verde waar Marike en Lotta al op mij zaten te wachten. Volgens mij had iedereen best wel trek. Ik zat gezellig met onder andere Kay, Teni, Michelle & Chantal aan tafel. We kregen eerst 2 mini varianten van dingen die ook op de kaart staan. Iets met spinazie en zwarte bonen en iets met biet en avocado. Typisch van die gerechtjes die hier heerlijk smaken maar als je zoiets thuis probeert dat niet heel goed lukt.. Als ik het goed onthouden hebt is alles (in ieder geval bijna alles) wat je hier besteld vegan.

Tijd voor broodjes! 

Die met de paprika spread vond ik de meeste smaak hebben maar van die andere was de pompoen zo heerlijk dat ik van beide echt heb zitten smullen! We kregen ook nog een toetje en lekkers bij de koffie. Daarover binnenkort meer want daar ben ik ook een stukje over aan het schrijven. 
Woensdag
Woensdag heb ik zeker 4 receptjes gekookt en uitgewerkt. Waaronder deze fantastische tosti die ook ergens deze week online komt:
Ik deed ook nog wat andere administratieve dingen. Kortom geen spectaculaire dag. Hoogtepuntje was wel (naast de goed gelukte recepten natuurlijk) deze kersencake die Janneke mij opstuurde:
Blijf dat vooral doen als je iets van mij gemaakt hebt! Je mag het ook mailen naar eefje@eefsfood.nl 
Donderdag
Donderdagochtend ging ik op baby bezoek bij een vriendin. Dit was heel gezellig en ik heb lekker geknuffeld met de kleine bink van 2 maanden oud <3. Eenmaal thuis schreef ik een blog over hoe Eefsfood is ontstaan en hoe het er nu voor staat. Dat werd best wel leuk ontvangen door jullie, waarvoor dank natuurlijk!
Vrijdag
Vrijdag begon ik thuis met werken achter mijn laptop. Het was alleen alweer vrij snel duidelijk dat het no focus friday was dus sprong ik op de fiets om weer even bij Lot & de Walvis te gaan zitten.

Werkte best rustgevend tussen die plantjes. Later sloot Leroy nog even aan die het beste plan van 2017 even aan me voor kwam leggen. Ik hoop zo zo zo erg dat dit doorgaat! Ik hoop jullie volgende week meer hierover te vertellen *stuiter de stuiter*. Van dat stuiteren krijg je hoofdpijn, en niet zomaar hoofdpijn. Ik voelde het al aankomen maar voordat ik het wist lag ik met een handje pijnstillers op en keiharde migraine in bed. Ik moest er van afkomen want ik had een avond vol toffe feestjes. Gelukkig heb ik de migraine weten te killen en een super leuke avond en nacht gehad.
Zaterdag
De dag die er al heel lang aan zat te komen was dan daar! Carnaval voor het eerste in mijn leven.. Ik was er zelfs een tikkie onrustig van. Ik heb altijd geroepen dat ik carnaval stom vind en het hele feest niet snap en er nooit aan mee ga doen. Vroeger op de basisschool vond ik het al vreselijk. Gelukkig heb ik een goede vriendin die daar net zo over denkt. En toch zijn we zo gek geweest om ja te zeggen tegen weer een andere vriendin die hiermee opgegroeid is om met haar mee te gaan. Krabbegat (aka Bergen op Zoom) it is. s ‘Middags gingen we eerst bij een intocht kijken. Ik heb urenlang mijn ogen uitgekeken wat voor een oude meuk mensen aan hun outfit hebben hangen (dat is hier dus heel normaal, en hoe meer hoe beter). Uiteraard was ik zelf ook mooi aangekleed met alle dank aan de moeder van de vriendin in kwestie. Ik vond mijn outfit echt fantastisch ( onder andere een oude badjes met allemaal sjaaltjes en oude gordijnen eraan). En ja je loopt echt voor lul als je je gewone kleren aanhebt. Naast mijn outfit was dat er echt de hele tijd overal confetti lag en rondvloog mijn andere hoogtepunt van de middag!

Blij dat we nog even naar ‘huis’ gingen voor een paar uurtjes chillen en eten. Toen gingen we op voor de 2de ronde *heuuuuj yolo hos hos hoempapa hoempapa*. 

Geen woord muziek dat je mee kunt zingen, overvolle stinkende kroegen waar het 40 graden is en je lekker instaat met je bloedhete outfit. Echt niet mijn ding. Desondanks was het rete gezellig en de sfeer was top! Voor nu zou ik zeggen leuk voor 1 keer maar nooit meer. Maar mezelf kennende als de situatie zich weer voordoet volgend jaar ben ik vast weer van de partij. 

Gelukkig zijn we vastgelegd! Ik heb geloof ik wel 30 keer gezegd tegen iedereen dat ik het echt fascinerend vond. Dus als ik het moet samenvatten in 1 woord: fascinerend! Maar echt!
AGGE MAR LEUT ET!
Zondag
Heerlijk geslapen op een riant groot luchtbed. Het ouderlijk huis van mijn carnaval vriendin was omgetoverd tot een soort herberg! Met 14 man aan het ontbijt met broers, zussen, aanhang en vrienden. Super gezellig! Gelukkig hielden wij het bij 1 dag en gingen we zondagmiddag weer richting Leiden. Bijkomen op de bank. Hakt er fysiek best in zo 2 avonden achter elkaar, zelfs al je ‘pas’ 26 bent hihaaa. Lekker Wie is de mol? en het WK sprint in Calgary kijken. Heerlijk chille avond en weer klaar voor een nieuwe week!

Liefs,
Eef 

kijkje Weekoverzicht
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
1 reactie
  1. Astrid

    27 februari 2017 21:34

    Wat een leuke week weer!! Ben erg benieuwd naar alle recepten die gaan komen en het stukje van het “pistache café”
    Ik ga heel vaak lunchen bij de casba ?! Vaak tussen de middag even snel met mijn zoontje.. altijd lekker en gezellig daar.

    Carnaval ???!! Ik ben een “Bredase” van origine.. en ik adviseer altijd iedereen;
    Nooit op zaterdag! Haha.. volgend jaar dus echt een zondagmiddag / avond of maandag 🙂

    Goede week!!

    Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Kaneel wafels met kersenjam, blauwe bessen en kokos

volgend bericht

Rijstepap met frambozen en geroosterde kokos

meest gelezen
36.992x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
21.625x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
13.748x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
10.859x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
LIMOEN MERINGUE KOKOS CHEESECAKE🥥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een stevige en super smaakvolle cheesecake! Hij is echt heer-lijk🤤 Ook maken? Dit heb je nodig voor 8 personen👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️100 gram kokoskoekjes
➡️100 gram crunchy havermout koekjes
➡️50 gram roomboter
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️400 gram roomkaas (A-merk)
➡️2 middelgrote eieren
➡️80 gram kristalsuiker
➡️30 gram kokosrasp
➡️Rasp van 2 limoenen
➡️Sap van 1 limoen
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 gram (gepasteuriseerd) eiwit
➡️50 gram kristalsuiker
*Dit is een ‘snelle’ meringue. Perfect als je de taart direct serveert. Het zal minder lang stevig blijven staan dan meringue gemaakt op de ‘kook’ manier. Daarvan vind je een recept op mijn website en nu ook een ‘how to’ Reel in mijn stories🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Bekleed de bodem van een 18 cm springvorm met bakpapier.
➡️Maal de koekjes fijn en meng dit met de gesmolten boter. Stort in de vorm en druk goed aan.
➡️Doe voor de vulling alles behalve de eieren in een kom en klop dit door elkaar met een garde. Voeg dan de eieren toe en meng deze er ook doorheen. Giet het mengsel op de koekbodem.
➡️Bak de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden hete lucht. Laat dan een uur of twee afkoelen op het aanrecht en schuif ‘m dan nog 3 uur de koelkast in.
➡️Maak de meringue door dit op hoge snelheid te mengen in een standmixer tot je er stijve pieken van kunt maken. Schep in een spuitzak en decoreer hiermee de taart. Maak af met een kleine gasbrander🔥 Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cheesecake #taartrecept #foodblog #instarecept #meringue #koekbodem #kokos #limoen #foodienl #heelhollandbakt #foodfotografie #lime #coconut #taart #roomkaas #haverkoekjes
GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De laatste vakantiedagen waren in Velika🇬🇷 Weer heel anders dan de vorige twee plaatsen. Ruim 11km kustlijn! Hier in de buurt is ook niet super veel te doen, na het wéér niet vinden van een waterval heb ik ‘m vooral lekker op het chillen gezet🏖 Ze hebben hier namelijk wel de betere beach clubs met écht lekkere bedjes😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik heb dus niet zoveel tips voor deze omgeving zoals in mijn vorige twee vakantie posts.. Wat wel leuk is, is om in een klein uurtje naar Larissa te rijden📍 Een gezellige stad bomvol terrasjes, bakkers en winkels🥨 Een veel leukere sfeer dan bijvoorbeeld in Volos. Ik deel wel een paar algemene tips en het antwoord op die ene veelgestelde vraag: BEN JE ALLEEN OP REIS⁉️ Nee, dat ben ik niet😁 Ik ben de ‘alleen game’ aardig aan het uitspelen maar in mijn eentje op vakantie is nog een drempeltje te ver voor nu. Overweeg wel zo’n groepsreis voor misschien volgend jaar!✈️ Heb jij daar ervaring mee? Ben benieuwd👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn pro vakantie tips:
➡️Boek meerdere airbnb’s in 1 vakantie. Zo moet je steeds verhuizen en lijkt het wel vakantie in een vakantie. Voor je gevoel ben je veel langer weg dan, in mijn geval, 11 dagen👍🏻
➡️ Zorg dat je tweede en/of derde airbnb een wasmachine heeft. Met alleen handbagage reizen is heeeeerlijk en gaat prima als je je favo jurk en short kan wassen🧼
➡️ Fix een auto! Zonder lijkt me bijzonder saai🚗💨
➡️ Pak de ochtenden voor een uitje en plof ‘s middags op het strand⛱
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit was ‘m! Vandaag nog een roadtrip van 4+ uur en dan veilig naar huis vliegen✈️ Komende week verschijnt er vast weer een lekker recept online (moet nog even bedenken wat😋). Op mijn persoonlijke account heb ik dagelijks een vakantie verslag in mijn stories gedeeld. Deze staan opgeslagen in een highlight mocht je nog benieuwd zijn✅ Check het via @eefjefriedhoff 🙋🏻‍♀️ Fijne zondag❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dikke liefs😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #reisverslag #kiezelstrand #vakantietips #griekenland #strandmeisje #beachclub #kustplaats #velika #greece #uiteten #baklava #blijmeid #vakantievibes
GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De roadtrip vanuit Nea Makri hiernaartoe was echt heeeerlijk🚗💨 Rustige mooie (tol)wegen met prachtig uitzicht🙌🏻 Kala Nera is een heel gezellig dorpje om binnen te rijden. Mooi lang strand, heel veel restaurantjes en een fijne sfeer🏖 Ik denk wel dat het hier erg druk is in het hoogseizoen, maar dit valt nu nog reuze mee👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅In het bergdorpje Milies kwam ik per ongeluk terecht na het niet kunnen vinden van een waterval(letje)… Heel leuk om hier de auto even stil te zetten en een hapje en drankje te bestellen op het grote terras die helemaal in de schaduw staat door maar één mega grote boom?!🌳 Ook vond ik hier in het eerste de beste winkeltje mijn twee ‘vaste’ souvenirs; een mooi kopje en een ring💍
✅Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is het naar Meteora📍 Hier staan bizarre rotsen met her en der een klooster erop gebouwd (hier kun je naar binnen). Absoluut een tikkie toeristisch, maar ik vond het de flinke rit zeker waard! Erg indrukwekkend👀
✅In een paar dagen heb ik niet alles uit kunnen proberen natuurlijk. Maar ik zou ‘1900’ uitkiezen om te gaan eten hier🍴 Voor wat ik deze vakantie allemaal heb gezien was dit de ‘modernste’ kaart met zowaar een vegan hoofdstuk🌱 Vooral de tweede avond heb ik er geweldig (o.a. Moussaka) gegeten😍
✅Als uitje is de stad Volos een prima plan om even doorheen de struinen en dan aan de haven wat de drinken. Mocht je ook een lange, brede vrouw zijn met maat 48? Dan kun je het wel vergeten om een leuke jurk te scoren👗 Tenzij je er voor elke bovenbeen 1 zoekt😂
✅Het is GEWELDIG om je appartement op 30 meter van zee te hebben🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag door prachtig boerenlandschap in 2 uur naar het nieuwe huisje gereden voor deel 3 van deze vakantie🌾 Nu op 50 meter van zee🙌🏻🇬🇷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagelijks Grieks story verslag is te zien via @eefjefriedhoff mocht je dat leuk vinden🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #griekenland #minireisverslag #kalenera #kustplaats #blijemeid #vakantievibes #meteora #greekfood #aubergine #feta #dinerenaanzee #souveniertje #eefdsfood #goldenhour #griekenlandvakantie #vakantieupdate
GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste 2,5 dag zitten erop! Lekker eten, freddo cappuccino, het niet hebben van plannen, Griekse sfeer en meer🥰 Het leek me leuk per verblijf locatie een korte samenvatting te delen. Komt ie👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅Strand - Moraitis beach (18 minuten rijden)🏖 Heerlijk (zand)strand, lekkere bedjes, niet druk (in deze tijd van het jaar), gezellige en relaxte sfeer en een strandbar met vet lekkere broodjes en salades👌🏻
✅Restaurant - To Akrogiali. Met je stoel in de kiezels, strak aan zee. Fijn uitzicht en lekker eten, vooral de gefrituurde courgette en gebakken kaas waren perfect💯
✅Bakkerij - Ik krijg de naam niet echt vertaald maar het zit op; Marathonos 118. Alles behalve klein en authentiek, maar ik was onder de indruk van de hoeveelheid en hoe geweldig vol en georganiseerd alles erbij lag🥖 Af te raden voor mensen met keuzestress🤓
✅Supermarkt - het zal een keten zijn, maar My Market vond ik top! Ik kom hier niet om groente te eten en zelf te koken, maar de groenteafdeling zag er echt méga goed uit🎉 Ook vond ik er mijn all time lievelingskauwgom die ik in Nederland al jaren niet meer kan kopen en online extreme verzendkosten heeft..🛒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❌Airbnb appartement: Would not recommend.. Het schoolvoorbeeld van hoe lovende recensies niet altijd echt waar zijn. Zeer ongezellig, echt oude bende en niet bepaald schoon. Wel 4 minuten lopen van zee👍🏻 Is ook wat waard😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag een roadtrip van ongeveer 4 uur naar het nieuwe huisje🚗💨 Zin in wat meer ‘idyllisch’ Griekenland, hoop ik vandaag te zien🙌🏻 Dagelijks verslag in stories via @eefjefriedhoff 📷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #photodump #griekenland #freddocappuccino #minireisverslag #NeaMakri #vakantie #topsenflops #groenteafdeling #grieksesalade #zonzeestrand #chillvakantie
50.000 VOLGERS, VIJFTIGDUIZEND🥳🍾
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefde voor jullie❤️ Het is niet normaal⁉️ Ik had voor dit jaar een mooi en realistisch doel: met 45k volgers het jaar uit. Maar het zijn er nu al veel meer dan vijftigduizend (!!) en het is pas half juni😱 Super cool!😍 Afgelopen maanden was er zoveel groei en positiviteit. Dat voelt als méga waardering voor het harde werk🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Echt, DANK DANK DANK🙌🏻 Door jullie bij elkaar kan ik deze uit de hand gelopen hobby mijn werk noemen! Fijn dat ik je kan inspireren met mijn recepten en kan vermaken met persoonlijke kijkjes in mijn leven en achter de schermen🎥 Hopelijk blijf je nog lang hangen hier☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De timing kon bijna niet beter☀️ Ik ga nu namelijk lekker chillen met mijn billen in het Griekse zand (of kiezels, je weet maar nooit daar)🇬🇷 Op wat vakantiekiekjes na zal het hier rustig zijn komende weken📸 Gelukkig staat eefsfood.nl bomvol met recepten dus je hoeft je niet te vervelen!✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hele dikke liefs,
Eef😙
FRAMBOOS BITES MET CRISPY CORNFLAKESBODEM🌽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een romige frambozenmousse, een knapperige bodem van cornflakes, witte chocolade en geroosterde amandelen en een frambozen topping💕 Klinkt best goed toch?😃 Het heeft lekker uitgepakt in ieder geval! Ook maken? Ik vertel je hoe👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 90 gram cornflakes in een zipzakje en knijp erin tot de stukjes wat kleiner zijn. Doe in een kom samen met 40 gram geroosterde amandelen stiften. Smelt 200 gram witte chocolade au bain Marie en roer dit erdoorheen. Neem een vierkant of ronde vorm of bakrand van 18-20cm en bekleed deze met bakpapier. Stort het mengsel op de bodem en druk dit goed aan tot in de hoekjes. Zet koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Laat 6 blaadjes gelatine weken in koud water (voor minimaal 15 minuten). Ontdooi 350 gram diepvries frambozen in een steelpan op laag vuur. Wanneer ze zacht zijn druk je ze door een bolzeef. Het pitten prutje mag weg het sap hou je over. Verhit hiervan de helft en los de gelatine erin op. Roer het dan door de rest van de sap.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Klop 400 ml slagroom lobbig met 65 gram kristalsuiker en een eetlepel vanille extract. Giet dan al mixend het fruitsap-gelatine mengsel erbij (let op dat dit niet te heet of te koud is, iets warmer dan handwarm is prima). Neem een siliconen spatel om echt alles goed te mengen. Giet dit op de bodem en zet voor minimaal 3 uur koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 125 gram diepvries frambozen in een steelpan en breng dit aan de kook. Voeg dan 2 tl maizena en 1 tl kristalsuiker toe. Als het iets dikker wordt zet je het vuur uit. Laat afkoelen en gebruik dit samen met verse frambozen als topping. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Ik zou het binnen 4 dagen opeten. De cornflakes verliest elke dag een heel klein beetje bite ivm het vocht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept opslaan kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nobake #recept #frambozenmousse #cornflakes #crispy #foodblog #slagroom #frambozen #mousse #taart #foodienl #foodfotografie #pinkfood #fruit #instarecept #receptenblog #raspberry #foodcloseup
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
28 mei 2022

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
25 mei 2022

Goedgevulde rijstsalade met veel groente

Goedgevulde rijstsalade met veel groente
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord