• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

Eefje
28 reacties
17 februari 2017
Botercrème EEFSFOOD

Het wordt me vaak gevraagd. Eef hoe maak jij dan je botercrème? Nou dat ga ik je nu vertellen. Ik maak niet altijd dezelfde natuurlijk maar dit vind ik wel een succesrecept en je kunt het bij veel baksels gebruiken. Zelfs meerdere mensen die normaal niet van botercrème houden vonden deze lekker. Het geheim? Geduld en liefde!

Botercreme nieuwe header EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur

Wat heb je nodig?
• 500 gram ongezouten roomboter in blokjes en op kamertemperatuur 
• 200 gram witte chocolade
• 120 gram poedersuiker
• vanillemerg van 1 boon

Benodigdheden:
• standmixer 
• pan of magnetron 
• hittebestendige glazen schaal
• spatel

Botercrème close up EEFSFOOD

Zo maak je het!
1. Hak de chocolade in stukken en smelt dit au bain marie. Zorg dat je het niet te lang verwarmd want het moet ook weer afgekoeld zijn voordat je het kunt gebruiken. Meestal als er nog een paar stukjes chocolade zichtbaar zijn haal ik het al uit het warme water of magnetron. Als je daarna blijft roeren smelten deze stukjes alsnog door de warmte van de chocolade die wel al gesmolten is.

2. Doe de boter in de kom van de standmixer en zet deze voor zeker 15 minuten op de hoogste stand. Spatel tussendoor nog een keer alle boter van de rand. De boter die daar nog aan vast zat geplakt omdat de mixer deze niet meeneemt is als het goed is nog gelig ten opzichte van de wit luchtige boter in de kom. 

3. Voeg dan de poedersuiker en vanille toe en laat het dan nog voor 5 minuten draaien op een lage stand. Zo blijft het luchtig maar gaan eventueel grote luchtbellen er weer uit. 

4. Check of de chocolade goed is door je vinger erin te steken. Voelt dit nog warm aan? Dan moet je nog even wachten. Voelt het kouder dan je vinger? Dan kun je het langzaam bij de botercrème gieten. Doe dit met een draaiende machine op de laagste stand.

5. Spatel het dan nog even met de hand door om alle randjes mee te pakken.

6. Deze botercrème hoeft niet per se in de koeling bewaard te worden. Boter kan wel een paar dagen buiten de koelkast (ik neem aan dat die taart of cupcakes ook wel op zijn in een paar dagen). Als je de taart of cupcakes nog moet vervoeren zou ik het wel in de koelkast zetten want dan wordt het lekker stevig en kan er onderweg niks ver/in zakken. 

7. Perfect dus om deze crème te maken als je iets lekkers wilt meenemen, lang onderweg bent of als de koelkast zo vol staat dat er geen taart meer bijpast.

Tips

Als je grasboter gebruikt is het genoeg om deze een uur van tevoren uit de koelkast te halen. Gewone boter graag een paar uur eerder.

De hoeveelheid van dit recept is voldoende om een 4 laagse taart met een diameter van 18 cm te vullen en af te smeren. Als je zeker wilt weten dat je het goed verdeelt kun je het het beste vooraf met behulp van de weegschaal in vieren delen.

De helft van dit recept is genoeg crème om ongeveer 12 cupcakes te voorzien van een rozet.

Als je de crème iets ze zacht vindt om op te spuiten kun je deze eerst in de koelkast leggen. Oorzaken hiervan kunnen zijn: de temperatuur (warme zomerdag) maar heel soms kan het ook liggen aan de boter of witte chocolade die je gebruikt. Laat het niet te lang in de koelkast liggen want dan wordt het te hard om op te spuiten. De crème regelmatig doorroeren wanneer deze in de koelkast staat is daarom ook aan te raden. 

Liefs,
Eef

Botercreme meest gelezen Vanille Witte chocolade
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
28 reacties
  1. Danielle

    29 september 2017 09:33

    Hoi Eefje, deze botercrème lijkt me erg lekker! Ik heb alleen een paar vraagjes:

    -Kan ik deze botercrème gebruiken met een laag marsepein er overheen? (Gaat het marsepein niet zweten?)
    – Kan deze crème ingevroren worden? Ik maak namelijk altijd mijn taart van tevoren, vul hem en vries hem dan in (zonder marsepein, maar wel afgesmeerd met botercrème) De avond vóór consumptie haal ik hem er uit en dan maak ik hem verder af met versiersels. Maar gaat deze botercreme dat overleven?

    Ik hoor het graag! Alvast dank!

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 september 2017 09:37

      Hi Danielle, ik vind dat invriezen geen enkel probleem oplevert. Naar mijn mening kan dit prima! In combinatie met marsepein heb ik dit nooit uitgeprobeerd dus daar durf ik niet zoveel over te zeggen. Ik denk ook dat het kan maar dat weet ik niet zeker. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

      Beantwoord
  2. Monique

    22 oktober 2017 19:37

    Vandaag gemaakt en deze botercreme is zoooo lekker!! Blij met dit recept!

    Beantwoord
    1. Eefje

      23 oktober 2017 11:46

      Hi Monique, super om te horen 🙂

      Beantwoord
  3. Moniek Wessel

    6 november 2017 19:31

    Lekker recept zeg!
    Ik vroeg me alleen af welk merk boter je gebruikt. Ik heb zelf gemerkt dat er nogal verschil in smaak zit tussen de verschillende merken.
    Alvast bedankt!

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 november 2017 21:37

      Hi Moniek, volgens mij gebruik ik meestal boter van Campina en anders die van Lidl. Ik merk zelf nooit zoveel verschil in smaak eigenlijk! 🙂

      Beantwoord
  4. Jessica W

    6 maart 2018 21:41

    Heb je deze wel eens gemaakt met een plantaardige boter zoals crisco of zo? Zit hier met een lactosevrij huishouden. De chocolade is geen probleem. Er zijn genoeg chocoladerepen op basis van rijstemelk of soya.

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 maart 2018 20:37

      Hi Jessica, zelf helemaal geen ervaring mee. Ik gebruik echt altijd roomboter! Ik durf je geen advies te geven..

      Beantwoord
    2. Andra

      13 april 2018 10:34

      Hoi! Ik heb hem net gemaakt met crisco en dat ging goed! Goede structuur en nog steeds heel lekker!!

      Beantwoord
      1. Eefje

        13 april 2018 11:17

        Crisco ken ik niet! Maar blij dat het goed is bevallen 🙂

        Beantwoord
  5. Shirly

    3 februari 2019 21:53

    Hi, ik heb deze variant gemaakt met de limoen erin. Super lekker en ook de proevers gaven hun complimenten. Nu heb ik alleen een aardig portie over. Kan ik dat invriezen en na ontdooien weer gebruiken? Ben benieuwd want zou het zonde vinden het weg te moeten gooien…

    Beantwoord
    1. Eefje

      3 februari 2019 22:20

      Hi Shirly, leuk om te horen! Ik heb zelf nog nooit botercrème ingevroren maar dit schijnt wel te kunnen. Ik zou daar even naar Google’en en het dan gewoon doen 🙂

      Beantwoord
      1. Shirly

        3 februari 2019 23:14

        Dank voor je snelle antwoord! Ik ga het proberen.

        Beantwoord
  6. Jena

    26 juni 2019 18:32

    Hi! Ik heb een vraagje – hoe lang is deze botercrème ongeveer houdbaar op een cupcake? Ik kijk er alvast naar uit om dit receptje uit te proberen!

    Vele groetjes!

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 juni 2019 14:46

      Hi Jena,

      Een bepaald aantal dagen durf ik niet te noemen. Maar vrij lang hoor!
      Ga even na hoe lang boter gekoeld houdbaar is, die witte chocolade en poedersuiker maken het er niet minder van.
      Vijf dagen makkelijk!

      Beantwoord
  7. Michelle

    30 april 2021 12:20

    Ik gebruik dit recept al jaren voor mijn dripcakes 😍 zoveel complimenten! Zo mooi glad om je taart mooi mee af te smeren.
    Ik blijf na jaren steeds terug gaan naar dit recept!

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 april 2021 20:03

      Wat ongelofelijk leuk om dit te lezen Michelle❤️

      Beantwoord
  8. Maaike

    6 mei 2021 12:45

    Hoi! Zou ik de merg van de vanille ook kunnen vervangen door vanille extract? Zo ja hoeveel?
    Groeten Maaike

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 mei 2021 18:01

      Hoi Maaike, ik zou even mijn artikel over vanille lezen. Als je vanille invult in de zoek balk is het volgens mij de tweede hit!

      Beantwoord
  9. Stephanie

    28 augustus 2021 16:18

    Hi! Wil graag dit recept gebruiken en je zegt dat je de taart er helemaal mee kan afsmeren. Bedoel je dan alleen de crumb coat of echt helemaal de ‘2de’ laag? (Als je weet wat ik bedoel haha)

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 augustus 2021 09:57

      Ik snap zeker wat je bedoeld. Ik smeerde deze altijd 1 laag in één keer. Heb het niet in tweeën gedaan. Denk dat het kan maar niet specifiek ervaring mee dus.

      Beantwoord
  10. Fleur

    28 augustus 2021 16:29

    wat voor soort taart basis zou je aanraden met deze crème ? Een biscuit of iets anders (heb zelf nu oog op een recept met boter dr in)

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 augustus 2021 09:59

      Het is een lekkere crème. Ik vind dat allebei kan! Van de taart met biscuit zou ik dan iets grotere punten snijden 🙂

      Beantwoord
  11. Naima

    29 november 2021 22:41

    Hoi Eef,
    Kan ik een naked cake met deze botercreme afsmeren? Is dat stevig genoeg?
    Dankje

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 november 2021 11:32

      Deze créme is altijd wat zachter/slapper. Maar wanneer je ‘m een beetje koelt zal hij steviger worden om mee af te smeren. Ik vind ‘m voor alles te gebruiken.

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Aardappel ovenschotel met groene asperges en chorizo

volgend bericht

Lunch Le Pain Quotidien (Spuistraat-Nieuwezijds) + winactie!

meest gelezen
66.262x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.091x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.738x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.592x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord