Maaltijden

Aardappel ovenschotel met groene asperges en chorizo

Ik vind groene asperges en chorizo echt een top combi! Ik maakte er al eens risotto mee. Dat recept vind je hier. Nu werd het eens tijd om het met aardappels te combineren. Met succes, als je het mij vraagt! Het staat niet binnen een kwartier op tafel maar het is wel echt heel makkelijk om te maken. Dit recept is genoeg voor grote honger of voor 2 kleine porties. 

Recept
Serves 1
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
35 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
35 minuten
Ingrediƫnten
 1. 450 gram (gourmande) aardappels
 2. 8 groene asperges
 3. 8 (broodbeleg) plakjes chorizo
 4. 2 handjes geraspte kaas
 5. 40 ml slagroom
 6. 1,5 tl rode pesto
 7. 1/2 tl kerrie
 8. peper
 9. zout
Materiaal
 1. pan
 2. bolzeef/vergiet
 3. ovenschaal van 16 bij 21 cm
 4. stamppot stamper
Bereidingswijze
 1. Was de aardappels en snij deze in blokjes, laat de schil eraan zitten. Doe de aardappels de pan in ruim water en breng aan de kook. Ongeveer 10 minuten, tot ze gaar zijn.
 2. Zet de oven alvast aan op 180 graden.
 3. Snij de onderkanten (ongeveer 5 cm) van de asperges af en kook deze 4 tot 5 minuten mee met de aardappels. Haal ze dan uit het water en leg ze apart.
 4. Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en stamp je ze grof samen met de slagroom, kerrie, pesto, peper en wat zout. Hou rekening met de kaas en chorizo die ook nog zout aan het gerecht toevoegen.
 5. Schep de aardappelpuree in de ovenschaal en verdeel het over de bodem. Strooi er dan een handje kaas overheen. Leg de de asperges naast elkaar erop, verdeel de plakjes chorizo hiertussen en strooi en dan nog een klein beetje kaas overheen.
 6. Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven. Smullen maar!
EEFSFOOD https://www.eefsfood.nl/


No products in the cart.