Toffe zaken

Eten bij Alan & Pim’s Scheveningen

Het is alweer een maandje geleden dat ik mocht komen lunchen bij Alan & Pim’s in Scheveningen samen met andere bloggers. Ik heb er al eens eerder gegeten. Dit was toen de vestiging in Rotterdam net geopend was. En ik kon mij nog goed herinneren dat ik dat het lekkerste kippetje ooit vond. Ik schreef er toen ook al een stukje over maar ik zie net dat het echt vreselijk slechte foto’s waren waarvan de helft het ook niet eens meer te zien zijn, en mijn schrijf skills waren toen ook niet je van het (niet dat ze nu altijd fantastisch zijn overigens). Ik heb het maar verwijderd.. 
Genoeg daarover, het gaat nu om kip! Het was zondagmiddag. Ik had een feestje gehad, wat trouwens niet zoveel voorstelde maar toch. Ondanks de kater die ik dus niet had, had ik extreem veel trek in hartig lekkers. Kwam dat even mooi uit!

We kregen eerst een proeverij van de snacks die ze hebben. Dat zijn kip bitterballen, kip spiesjes en kippeling. Vooral die bitterballen en kippeling vond ik echt fantastisch! En dat rode sausje is helemaal de bom. Het is een soort combi van ketchup en bbq saus, tenminste zo vond ik het smaken. En wat echt een verrassende top toevoeging is, is de citroenrasp over de kippeling.

Ik ben zo enthousiast dat ik helemaal vergeet dat we daarvoor ook nog brood met een soort kruiden/knoflook boter kregen. Het was lekker zout, en de kruiden waren grof gesneden. Dat is precies wat kruidenboter moet zijn vind ik. 

Daarna begon het echte werk! Maar dan bedoel ik ook echt het echte werk.

Fantastische friet (met schil, dus sowieso pluspunten) met nog fantastischere mayonaise. 

Provençaalse kip, moet je dat velletje zien glimmen! Yummmm.

De meeste simpele maar perfecte salade!

Thaise kip (mijn lievelings, behalve dan de koriander ;)), homemade appelmoes een koolsalade.

Had ik al gezegd dat de frietjes hemels waren?

En alsof het allemaal nog niet genoeg was? Kregen we ook nog brownies..

En cheesecake! #rotleven

Wat een feest was dit zeg. Als je net als ik een kip lover bent moet je hier echt een keer heen!
Keizerstraat 51-55 te Scheveningen om precies te zijn.

Alan & Pim’s bedankt voor een heerlijke middag!

Liefs,
Eef

 

 

No products in the cart.