Blog

EEFSFOOD overzicht week #5

Mijn maandag ochtend begon ik bij Lot & de Walvis! Heel even achter de laptop en ik moest een hippe foto hebben en daar is deze plek uitermate geschikt voor. Kleed aan de muur, hippe bloemen, veren met lampjes en een stok zoethout in je chai.

Rap naar huis! Nog even snel 2 recepten op de foto zetten en door naar een lunchafspraak met Susan van Smulpaapje.nl en Louise van Keukenatelier.com 
We hadden afgesproken bij Burgerzaken. Je kunt hier echt zoooo lekker lunchen! Het brood is fantastisch en waarmee het belegd is, zijn dingen die nou niet altijd voor de hand liggen. Ik ging voor het noten brood met olijven tapenade, sla, Serranoham en truffel croutons. Smullen!

Daarna fietste ik nog even de stad in om een paar dingen te kopen. Ik zat al een tijdje te denken om een wafelijzer aan te schaffen en dat moest er nu maar even van gaan komen.

Coole kleur of niet dan?! Ook scoorde ik een potje van het bruine goud. Ik gebruik dit bijna altijd ipv een vanilleboon. Het kost dan wel 17 euro zo’n potje maar in verhouding is het goedkoper dan losse vanillebonen kopen. En de kwaliteit is top! Ik scoorde ook nog een paar ondergrondjes voor mijn food foto’s. 

Dinsdag was het weer bonbon tijd!

Deze dag ging ook het recept van mijn Oreo taart online! En ik kan je vertellen, dat ging los!

Woensdagochtend begon ik bij Bagels & Beans tegenover mijn werk. 

Ik zat eindelijk weer eens daar waar ik op een werkdag de hele dag tegenaan kijk. In 4 uurtjes een flinke to do lijst afgewerkt en dat voelde best fijn!
Toen moest ik nog even wat dingetjes op de foto zetten en had ik een bel afspraak voor een best wel flinke catering die ik hopelijk ga verzorgen. Ook zette ik weer een nieuwe winactie op touw! Dit keer via mijn blog zodat echt iedereen mee kan doen. Kijk HIER als ik je nieuwsgierig heb gemaakt. Je kunt nog tot aanstaande donderdag meedoen. Deze foto heeft alles te maken met welke van alle fantastische reacties gaat de winnaar worden??? Dat gaat nog een zwaar klusje worden!

De donderdagochtend die je wist dat ging komen was eindelijk daar. Project concertkaartjes scoren voor Ed Sheeran! Gelukkig heb ik de beste man al 2 keer live gezien, en dat was echt Epic met een hoofdletter E. Voor het eerst ook dat ik vooraf al genoegen nam met een zitplek. Kosten technisch was dat ook iets aantrekkelijker. Holy moly! 2 Jaar geleden had je nog een sta plek voor 36 euro en nu mag je als je al geluk hebt zitten voor zo’n 65 euro. Ik had me al ingesteld op huilen in een hoekje zonder kaartjes en dat was maar goed ook. Wat een faal actie was dit weer. Ik denk dat Ticketmaster de meest gehate site ever is, tenminste bij mij wel! Ik denk dat Ed wel 8 keer de Ziggo moet spelen om iedereen die wil komen ook die kans te geven. 

Ook al had ik me voorbereid op het ergste, mijn humeur was van best prima genadeloos gezakt  naar -18. Dat is niet best! Op naar werk waar werkelijk overal deze sticker opgeplakt zit.. Bluhh!

Daar kan Ticketmaster nog wat van leren!

Ok, ik ben klaar met zeuren. Ik kreeg een uur later een mailtje waar ik dan weer heel blij van werd en weer een uur daarna een tof gesprekje die misschien wel weer wat deuren kan gaan openen voor mij. Enfin, een zeer enerverende dag wat betreft emoties. 

Vrijdagochtend zat ik in de auto richting Hellevoetsluis! Wat moet je daar nou weer zou je denken? Nou daar woont de winnares van de taart die ik laatst op Facebook verlootte.

Ze was er heel blij mee en ik kreeg lekker een kopje thee voordat ik weer terug naar Leiden ging.

Vervolgens haalde ik de laatste inkopen in huis die ik nodig had voor een catering deze zondag. Het minst leuke van alles want boodschappen doen vind ik echt 3x niks (ja sorry, ik moet dat steeds herhalen). Maar dat cateren wordt een lastig verhaal als je geen boodschappen doet…

Er kwam ook nog een andere ‘winactie’ online op Instagram. Ik heb EEFSFOOD tasjes en ik heb al heel vaak gedacht om daar een actie aan vast te hangen. Wat mij er altijd van weerhield is de gedachte ‘ja maar wie zit er nou te wachten op zo’n tasje?’. Nou 165 mensen blijkbaar.. Wat een reacties! Waarom ik het nu toch deed? Vyella reageerde heel enthousiast ‘IK WIL ZO EEN TAS’ via Insta stories. Dat was de druppel.

Ik werd zaterdag wakker en ik kon eindelijk aan de slag! Alles verliep op rolletjes. Ik heb vooral in de keuken gestaan deze dag. En als je denkt dat je alles in huis hebt maar je bakpapier vergeten bent te kopen… En dat was weer een retourtje supermarkt.
Ik kreeg ook nog 2 hele toffe meldingen op Instagram van 2 meiden die taart volgens mijn recept hebben gemaakt. Moet je zien hoe mooi:

Nathalie maakte mijn choco-pindakaas taart met popcorn.

En Eefje maakte mijn carrotcake. Zo leuk!

Zondag stond ik op tijd op om de catering helemaal af te maken. Ik laadde alles in mijn auto en reed naar de locatie. Ik ben daar ongeveer een uurtje bezig geweest met alles klaar te zetten. Nieuwsgierig naar wat ik allemaal gemaakt heb? Dat kun je HIER lezen! Alvast een tipje van de sluier:

Daarna kreeg ik een appje van mijn moeder of ik meeging naar het strand. Dat kon ik wel goed gebruiken eigenlijk. Love het strand en de zee! 

Ik pikte ook nog even een vierkante golf mee.

Daarna was het tijd voor feest. 2 Tantes van mij hadden een soort winter feest/bbq georganiseerd. Dus ik heb me de hele middag vermaakt naast een vuurkorf met warme choco met slagroom en broodjes hamburger. Dikke lol met één van mijn broers en gekeken hoe mijn neefjes aan het sjoelen waren. 

Mega voldaan op de bank s’ avonds, dat had vooral alles te maken met de catering die zo’n succes was. Terwijl het heel leuk is om te doen valt er toch altijd een soort last van je schouders dat alles er weer op zit, zeker als de klant ook nog eens super blij is.

Kom maar op week 6!

Liefs,
Eef

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.