Recept
2017-01-25 08:52:23
Porties: 2
Printen
Voorbereiding
6 minuten
Kook/baktijd
18 minuten
Totaal
25 minuten
Ingrediënten
- 11 cm oud stokbrood
- 1/2 zurige appel
- 80 ml ongezoete amandelmelk
- 1 ei
- 2 el amandelschaafsel
- 1 el rietsuiker + een beetje extra
- 2 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- mespuntje zout
- boter of kokosolie
Materiaal
- 2 kleine ovenschaaltjes
- mengkom
- maatbekertje
- snijplank en mes
- aardappelschilmesje
Bereidingswijze
- Zet eerst de oven aan op 180 graden.
- Snij dan het oude stokbrood ik kleine blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 centimeter.
- Maak een beslagje van het ei, de amandelmelk, kaneel, 1 el rietsuiker, vanille extract en het zout.
- Doe hier het brood in en laat het beslag intrekken.
- Vet in de tussentijd de vormpjes in met boter of kokosolie.
- Snij de appel in stukjes en doe deze samen met een eetlepel amandelschaafsel bij het brood. Hussel dit een beetje door elkaar en verdeel over de 2 bakjes. Maak af met nog een klein beetje rietsuiker en wat amandel schaafsel.
- Zet de bakjes voor ongeveer 18 minuten in de oven. Laat ze een paar minuten afkoelen voordat je gaat eten. Smakelijk!
EEFSFOOD https://www.eefsfood.nl/


[…] do this! De ochtend vloog om en tussendoor maakte, at en fotografeerde ik nog dit heerlijke ontbijt. s’ Middags moest ik nog een paar uurtjes werken bij Swirls. Zelf nam ik er ook eentje […]
[…] APPEL STOKBROOK – EEFSFOOD […]
[…] APPEL STOKBROOK – EEFSFOOD […]
[…] kokos en amandelstukjes. Eet smakelijk! Misschien vind je deze recepten ook leuk? – Appel stokbrood uit de oven – Banaan pannenkoekjes met warme pruimen en […]