Recept
2017-01-16 17:12:47
Porties: 2
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
20 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg
- 2 eieren
- 2 handjes geraspte kaas
- 4 plakjes spek
- 1 kleine tomaat, gehalveerd
- peper
- kerrie
- boter of olie om mee in te vetten
Materiaal
- 2 oven bestendige schaaltjes van ongeveer 8 cm doorsnee
- vork
- koekenpan
- stukje keukenpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de schaaltjes in.
- Bak de spek bruin en krokant en leg deze op een keukenpapiertje om uit te laten lekken.
- Leg de plakjes bladerdeeg in de schaaltjes. Het hoeft niet helemaal tot in de randjes aangeduwd. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Doe dan in elk bakje een handje geraspte kaas, een plakje gebakken spek in stukjes, kerrie en een beetje peper.
- Tik je eitje kapot en doe er in elk schaaltje één. Leg er een halve tomaat naast en bak ze voor 20 minuten in de oven.
- Laat even 5 minuten afkoelen voordat je eraan begint. Eet smakelijk!
Eefsfood https://www.eefsfood.nl/
