Blog

EEFSFOOD overzicht week #2

Ik moest er even over nadenken maar ik ben er over uit! Ik ga ook weekoverzichten maken. Tenminste dat ben ik van plan. Of ik er elke week met eentje op de proppen kom durf ik nog niet helemaal te beloven maar daar gaan we wel voor natuurlijk. 

Ik deel natuurlijk voor 95% alleen maar recepten en daar komt altijd een hoop werk bij kijken. Ik zit ’s avonds best wel eens op de bank en denk, ik wil nu iets typen en uploaden (even plat gezegd). Aangezien ik dan denk ik kan nu wel leuk gaan staan bakken en een recept uitwerken is een fatsoenlijke foto maken van dat recept er natuurlijk niet bij als het donker is.. En of je überhaupt spullen in huis hebt om te bakken?

Ook lijkt het mij persoonlijk erg leuk om na een week toch weer even stil te staan bij wat je allemaal gedaan hebt. Nou is ‘keep your memories alive’ wel een soort van mijn levensmotto maar dit kan altijd nóg beter natuurlijk.

De maandag begon zoals altijd heerlijk. Ik hoef niet vroeg ergens te zijn maar zet toch een beetje op tijd mijn wekker (lees ergens tussen 8 of 9) ik ben kampioen uitslapen dus voor mij is dit best op tijd. Ik had een last minute catering aanvraag en al een andere aanvraag die rond was. Beide voor de vrijdag. Normaal gesproken werk ik op vrijdag maar toevallig deze week niet, hierdoor kon ik dus gelukkig deze aanvraag aannemen. Op maandag probeer ik dat dan allemaal een beetje te plannen. Boodschappen lijstjes maken. Waneer ga ik wat maken? Wat kan ik al aan voorbereiding doen. Samen met het uitwerken en het koken van een aantal recepten is de dag echt in no time voorbij. Ook kwam het recept van deze vet lekkere cheesecake online.


Voor ik het wist stond ik dinsdagochtend alweer bonbons te verkopen (ik werk parttime bij Leonidas). Na een knots gekke kerstmaand is de rust daar nu weer teruggekeerd. De dagen vliegen iets minder snel voorbij maar dit is ook wel weer even fijn. 

Woensdagochtend sprong ik de auto in met mijn boodschappenlijstjes. Dat is altijd echt fijn wanneer ik dat alvast maar in huis heb. Dat is qua catering altijd het moeilijkst vind ik. Het wachten tot je eindelijk kan beginnen. Want ja het moet wel vers zijn natuurlijk! En helaas heb ik het nog niet zo druk dat ik aan een stuk door kan 😉

’s Avonds had ik een borrel met mijn leuke collega’s bij Lot & de Walvis (aanrader als je een keer in Leiden bent). Best bijzonder om met zijn alle samen te zijn als je normaal in je eentje maximaal 2 mensen in de winkel staat. Super gezellig avond!

Volgens mij vertelde ik iets vet interessants..

Donderdag kon ik dan eindelijk beginnen. Mijn keuken was gepoetst, boodschappen lagen klaar en ik kon los! Alles ging voorspoedig en voor dat ik het wist was ik bijna klaar. Oké het was wel 6 uur verder maar als ik in de keuken sta heb ik echt het tijdsbesef van een paasei.

Ik maakte een koffie-chocolade fudge taart en een citroen ijstaart!

De andere catering was voor hartige hapjes!

Tomaten gevuld met tonijnsalade 

Serranoham stengels met rode pesto


Bladerdeeg taartjes met ui! Hier kwam later ook nog crème fraîche en stukjes walnoot op.

Ziet er misschien wat saai uit, maar dit is zo’n lekkere smaakvolle rijstsalade. Ik zal het recept ervan nog eens uitwerken en dan zijn jullie de eerste!


Basilicum gehaktballetjes in tomatensaus. 

Lang verhaal kort! Het bezorgen ging top, er is van genoten. Dusss: klant blij, ik blij!

De taarten bezorgde ik per fiets want dit was voor een bestemming waar ik zelf ook gast op de verjaardag was. De taarten waren het toetje. En ik kan je vertellen ik vind het RETE spannend als ik er zelf bij zit wanneer ervan gegeten wordt. De eerste ‘mmm lekker’ die van rechts kwam stelde mij al gerust en daarna vlogen er al complimenten over tafel. Dan ben ik een blij meisje!
Vele vele wijntjes volgden en ik wist toch wel 110% zeker dat er de volgende dag een kater aanwezig zou zijn. Ik had het 110% mis en was topfit. Toch had ik een chill dag en heb ik lekker de halve dag op de bank gelegen en series gekeken.

s’ Avonds stond het volgende feestje op de planning nadat we eerst even Shabu Shabu leeg hadden gegeten. Het feestje viel vet tegen (lees: heel veel 90’s muziek. Ik vind dat zo stom!). Dus ik lag om half 2 al te snurken. Ook prima! 

Hierdoor zat ik in ieder geval wel fit aan tafel bij Alan & Pim’s de volgende dag. Ik was met allemaal andere leuke (food)blogger/IG’ers uitgenodigd om te komen genieten van een lekker sappig kippetje. Nou dat is gelukt hoor! Wat een gezellige middag heb ik gehad. Echt een top afsluiter van de week!

Kippeling, kip bitterballen en kipspiesjes!


Slechts een klein deel van de hele volle tafel. Thais & BBQ kippetje met knetter lekkere frietjes en mayo!


Naar huis zonder toetje kan natuurlijk niet.. Heerlijke cheesecake en brownie!

Nou dit was mijn week in ‘vogelvlucht’. En dit was te gelijkertijd DE week waarin eefsfood.nl de meeste unieke bezoekers ooit had. En dat heb ik allemaal te danken aan het recept voor deze carrotcake en aan jullie omdat jullie er zo nieuwsgierig naar waren 🙂

Bij deze een virtueel stukje voor iedereen!

Tot volgende week!

Liefs,
Eef

No Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.