Recept
2017-01-09 14:52:53
Serves 1
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
20 minuten
Ingrediënten
- 80 gram spaghetti
- 1 bakje champignons (250 gram), in plakjes
- 3 plakjes ontbijtspek, in stukjes gescheurd
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 el verse pesto
- 60 ml slagroom + een scheutje water
- 1 klein teentje knoflook, fijn geperst
- pecorino kaas
- pijnboompitten, geroosterd
- peper
- zout (optioneel)
- olijfolie
Materiaal
- pan (om de pasta in te koken)
- koekenpan
- rasp
- knoflookpers
- zeef (om af te gieten)
Bereidingswijze
- Zet een pan met water op en breng deze aan de kook. Rooster tegelijkertijd de pijnboompitten in een droge koekenpan. Als het water kookt doe je de spaghetti in de pan en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten.
- Wanneer de spaghetti de pan ingaat zet je de koekenpan op hoog vuur met een scheutje olijfolie erin. Bak eerst de champignons voor een minuut of 3 en voeg dan de ui, knoflook en het spek toe. Bak dit voor nog ongeveer 5 minuten.
- Voeg dan de slagroom, pesto, een klein beetje geraspte pecorino en een scheutje water toe. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout en zet op hoog vuur zodat de saus een beetje inkookt.
- Giet dan de spaghetti af en doe dit in een diep bord.
- Schep de saus erop en maak af met nog een beetje pecorino en pijnboompitten.
- Plof op de bank en smullen maarrrr!
Eefsfood https://www.eefsfood.nl/
