Recept
2017-01-07 12:29:43
Porties: 15
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
2 uur
Ingrediënten
- 200 gram gezoete gecondenseerde melk
- 25 gram roomboter
- 15 gram bruine basterdsuiker
- 2 mespuntjes zout
- 100 gram pure chocolade
- 80 gram ongezouten geroosterde pecannoten
Materiaal
- kleine steelpan
- garde
- stukje bakpapier
- snijplank + groot scherp met
- iets om au bain Marie chocolade te smelten
- bord
- eetlepel
- 2 vorken
- schaaltje
- opberg bakje met deksel
Bereidingswijze
- Doe de gecondenseerde melk samen de basterdsuiker, boter en het zout in een steelpan. Breng dit zachtjes al roerend met een garde aan de kook. Blijf echt goed roeren want dit kan snel aanbranden.
- Na een paar minuten begint het in te dikken. Blijf dan nog een paar minuutjes doorroeren en koken. Nu heeft het een beetje de dikte van vla. Giet het dan op een bord en laat dit voor ongeveer 3 kwartier afkoelen. Zet dit dan ongeveer een half uurtje in de vriezer.
- Hak nu de pecannoten heel fijn en smelt de chocolade au bain Marie.
- Haal de dolce leche uit de vriezer. Pluk hier gelijkmatige stukken uit en rol deze zo kort mogelijk tot een glad balletje en leg deze dan terug op het bord. Ga door tot je 15 balletjes hebt. Het warmt snel op tussen je handen en dan gaat het plakken, dus daarom niet te lang doorrollen. Als het halverwege al te zacht is om te rollen zet het bord dan 5/10 minuten terug in de vriezer.
- Doe dan zo'n koud balletje in de gesmolten chocolade en zorg dat het hiermee helemaal bedekt is. Haal deze eruit met een vork en leg het op het pecan kruim. Gebruik een schone vork om deze dan rondom te voorzien van stukje pecannoot en leg deze dan op het stukje bakpapier. Herhaal dit tot alles op is.
- Zet ze in een afgesloten bakje in de koelkast. Bewaren kan zeker een hele week!
Eefsfood https://www.eefsfood.nl/

