• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

Eefje
34 reacties
18 december 2016
Karamel-pecan shortbread

shortbread staand

Karamel shortbreads zijn denk ik één van mijn favoriete ‘koekjes’. Maar, het kan altijd nog beter! In dit geval met pecannoten. Noten maken tenslotte alles nog lekkerder als je het mij vraagt. Haal snel alles in huis en maak deze heerlijke karamel-pecan shortbread koekjes!

Stapel shortbreads

Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd3 uur

Dit heb je nodig (9 stuks)!
Bodem:
 175 gram zelfrijzend bakmeel
 65 gram roomboter
 50 gram kristalsuiker
 25 gram amandelmeel
 20 gram vanillesuiker
 flinke snuf zout
 75 gram pecannoten, grof gehakt
Vulling:
 1 blikje gecondenseerde melk
 50 gram roomboter
 3 el bruine basterdsuiker
 1 tl vanille pasta of extract
Topping:
 150 gram 70% pure chocolade
 25 gram gold- of witte chocolade
Nog meer nodig:
 bakblik van 18 bij 18 cm
 steelpan
 siliconen spatel
 velletje bakpapier
 groot scherp koksmes
 keukenmachine

Zo maak je het!
1

Zet eerst de oven aan op 180 graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met een bakpapiertje. Je kunt ook een ronde springvorm van zo'n 20 cm doorsnee gebruiken ipv een vierkante.

2

Maak van alle deeg ingrediënten (behalve de pecannoten) een kruimelijk deeg. Dit kan met de hand maar met een keukenmachine is dit uiteraard makkelijker. Stort het kruimeldeeg dan in de bakvorm en duw dit egaal en goed aan (vooral de randen).

3

Verdeel de pecannoten over het deeg en duw ze lichtjes aan. Bak de koek bodem dan voor ongeveer een kwartier. De bodem mag lichtbruin kleuren maar niet donkerder dan dat. Haal uit de oven en laat afkoelen.

4

Voor de karamel smelt je eerst de boter in een steelpan. Voeg dan de basterdsuiker en vanille toe en daarna de gecondenseerde melk. Breng dit langzaam aan de kook en roer regelmatig met de spatel. Het vuur mag dan iets hoger. Blijf roeren en kook het voor 8 tot 10 minuten. Je merkt vanzelf dat het stukken dikker wordt.Als je een lepel erin steekt moet er een hele dikke laag karamel aan blijven hangen. Het stijft ook nog meer op wanneer het koud staat. Giet het mengsel dan op de koekbodem en verdeel dit gelijkmatig met een spatel.

5

Strooi hier gelijk de chocolade druppels overheen. Laat dit ongeveer 10 minuten staan en strijk het dan uit met een spatel of paletmes. Smelt ook de gold of witte chocolade. Giet het in een boterham zakje en knip een klein puntje af. Swirl dit heen en weer over de koek en haal er een saté prikker heen en weer doorheen.

6

Wanneer de ergste warmte eraf is zet je de koek voor 2 uur in de koelkast.

7

Snijd vervolgens 9 of 12 strakke blokjes. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Dit heb je nodig (9 stuks)!
Bodem:
 175 gram zelfrijzend bakmeel
 65 gram roomboter
 50 gram kristalsuiker
 25 gram amandelmeel
 20 gram vanillesuiker
 flinke snuf zout
 75 gram pecannoten, grof gehakt
Vulling:
 1 blikje gecondenseerde melk
 50 gram roomboter
 3 el bruine basterdsuiker
 1 tl vanille pasta of extract
Topping:
 150 gram 70% pure chocolade
 25 gram gold- of witte chocolade
Nog meer nodig:
 bakblik van 18 bij 18 cm
 steelpan
 siliconen spatel
 velletje bakpapier
 groot scherp koksmes
 keukenmachine

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Zet eerst de oven aan op 180 graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met een bakpapiertje. Je kunt ook een ronde springvorm van zo'n 20 cm doorsnee gebruiken ipv een vierkante.

2

Maak van alle deeg ingrediënten (behalve de pecannoten) een kruimelijk deeg. Dit kan met de hand maar met een keukenmachine is dit uiteraard makkelijker. Stort het kruimeldeeg dan in de bakvorm en duw dit egaal en goed aan (vooral de randen).

3

Verdeel de pecannoten over het deeg en duw ze lichtjes aan. Bak de koek bodem dan voor ongeveer een kwartier. De bodem mag lichtbruin kleuren maar niet donkerder dan dat. Haal uit de oven en laat afkoelen.

4

Voor de karamel smelt je eerst de boter in een steelpan. Voeg dan de basterdsuiker en vanille toe en daarna de gecondenseerde melk. Breng dit langzaam aan de kook en roer regelmatig met de spatel. Het vuur mag dan iets hoger. Blijf roeren en kook het voor 8 tot 10 minuten. Je merkt vanzelf dat het stukken dikker wordt.Als je een lepel erin steekt moet er een hele dikke laag karamel aan blijven hangen. Het stijft ook nog meer op wanneer het koud staat. Giet het mengsel dan op de koekbodem en verdeel dit gelijkmatig met een spatel.

5

Strooi hier gelijk de chocolade druppels overheen. Laat dit ongeveer 10 minuten staan en strijk het dan uit met een spatel of paletmes. Smelt ook de gold of witte chocolade. Giet het in een boterham zakje en knip een klein puntje af. Swirl dit heen en weer over de koek en haal er een saté prikker heen en weer doorheen.

6

Wanneer de ergste warmte eraf is zet je de koek voor 2 uur in de koelkast.

7

Snijd vervolgens 9 of 12 strakke blokjes. Eet smakelijk!

Karamel-pecan shortbread
IngrediëntenAanwijzingen

stukje caramel-pecan

 

Liefs,
Eefje

 

Bakblog Caramel shortbread Chocolade foodblog Karamel Koekjes Shortbread recept Zelf maken
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
34 reacties
  1. Eline

    19 september 2020 14:21

    Mijn absoluut favoriete recept voor een rustige zaterdag <3

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 september 2020 15:05

      Wat leuk om dat te horen Eline. Dankjewel! 🙂

      Beantwoord
  2. Annet

    15 oktober 2020 22:29

    Wat ziet t er super uit, deze karamel-pecan shortbread👌😋
    Een vraagje, in t filmpje zie ik dat over de karamellaag eerst chocoladedruppels/stukjes gaan daarna nog gesmolten pure chocola. Dit vind ik niet terug in de ingrediëntenlijst / beschrijving?
    Klopt dat?

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 oktober 2020 22:39

      Hi Annet! Die gesmolten chocolade zijn de stukjes. Dat smelt door de warmte van de karamel. Even een paar minuutjes wachten en dan gaat het helemaal vanzelf!

      Beantwoord
      1. Annet

        22 oktober 2020 13:59

        Bedankt voor je antwoord.
        Het is gelukt, en het is heerlijk!!👌😋

        Beantwoord
      2. Annet

        22 oktober 2020 14:01

        Bedankt voor je antwoord, Eefje!
        Het is gelukt met de chocolade, shortbread is heerlijk!👌😋

        Beantwoord
        1. Eefje

          22 oktober 2020 14:09

          Dat is heel leuk om te horen, graag gedaan Annet! 🙂

          Beantwoord
  3. Dana

    6 november 2020 10:50

    Hoi Eefje,
    Ik wil dit weekend graag wat baksels van je proberen! Is de bodem ook te maken zonder amandelmeel ivm allergie?

    Beantwoord
    1. Eefje

      6 november 2020 16:13

      Ja hoor dat kan! Een beetje extra zelfrijzend bakmeel toevoegen of helemaal weglaten. Als je maar een kruimelig geheel hebt! Succes Dana 🙂

      Beantwoord
  4. Denise

    14 november 2020 18:04

    Ik ga je recept snel een keer maken, dat ziet er lekker uit. Boodschappen zijn al in huis, was alleen benieuwd wat voor bakblik je gebruikt? Zou graag ook een vierkante aanschaffen, waar heb jij hem vandaan en moet het eentje zijn waarbij de bodem los is? Bedankt voor je antwoord alvast Eefje.

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 november 2020 22:36

      Leuk om te lezen Denise. Ik gebruik hiervoor een vorm met bodem (niet los) van het merk Patisse. Hiervoor zou je ook alleen een vierkante rand kunnen gebruiken en dit maken op een bakplaat met bakpapier. Succes 🙂

      Beantwoord
      1. Denise

        28 november 2020 21:00

        Bedankt voor je tip, inmiddels gemaakt en ze zijn heerlijk! Leuk recept om te maken ook.

        Beantwoord
  5. Liseke

    21 december 2020 14:09

    Hi, ziet er heerlijk uit! Ik vroeg me af hoe lang je de short bread kunt bewaren en hoe je deze het beste kunt bewaren. Alvast bedankt! Groetjes Liseke

    Beantwoord
    1. Eefje

      21 december 2020 14:26

      Hoi Liseke, ik zou zeggen; zeker een week! Gewoon afgesloten is een zak of bakje op het aanrecht.

      Beantwoord
      1. Liseke

        21 december 2020 19:43

        Dankjewel!!

        Beantwoord
  6. Kiki

    28 december 2020 11:02

    Hoi Eefje, ik wil dit vanmiddag gaan maken alleen ik ben allergisch voor pecannoten en walnoten, welke andere noten zouden een goede optie voor me zijn?

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 december 2020 14:11

      Leuk! Alles wat je lekker vindt en wel mag.. Ik zou in dat geval voor hazelnoten gaan 🙂

      Beantwoord
  7. Patricia

    10 februari 2021 18:48

    Hi Eefje, ik heb een bakblik van 16 bij 16. Kan dit ook, of moet ik de ingrediënten aanpassen? Hoe bereken ik dan de hoeveelheden?

    Beantwoord
    1. Eefje

      10 februari 2021 19:09

      Zou wel kunnen hoor! De verhoudingen zijn iets anders. En misschien 2 minuutjes langer bakken. Maar lukken gaat het zeker!

      Beantwoord
  8. Patricia

    10 februari 2021 19:37

    Oké, je bedoelt de verhouding van hoe het shortbread eruit ziet? Of hoeveelheden? Ik weet nl niet hoe ik dat bereken… 🥴

    Beantwoord
    1. Eefje

      10 februari 2021 20:15

      Hij hij zal er hoger uitzien. Dat is alles!

      Beantwoord
  9. Patricia

    10 februari 2021 21:35

    Fijn, dank voor je snelle reactie Eefje! Ik ben benieuwd; ga zaterdag bakken 🤓

    Beantwoord
  10. Marrita

    19 april 2021 10:53

    Hoi Eefje,

    Is het handig om in dit recept de pecannoten even te roosteren zodat ze meer smaak krijgen? Ik heb geen chocoladedruppels ik wil chocolade smelten, is het dan verstandig om de caramel eerst even af te laten koelen en dan de gesmolten chocolade erover heen doen? Of kan de gesmolten chocolade direct over de nog hete caramel? Groetjes, Marrita

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 april 2021 23:21

      Hi Maritta, zou ik zeker doen! Geroosterd is altijd lekkerder. Je kunt ook een reep klein hakken. Meestal doe ik de chocolade er na 8-10 minuten op de warme karamel. En dan laat ik het 10-15 en dan is het gesmolten door de warmte en kun je het glad maken.

      Beantwoord
      1. Marrita

        20 april 2021 20:23

        Bedankt voor je antwoord! Ik ga er zaterdag mee aan de slag. Het water loopt me nu al in de mond mmm

        Beantwoord
  11. Marrita

    20 april 2021 20:42

    Stom ik vergeet nog wat te vragen. Gebruik jij gezouten roomboter in dit recept?

    Marrita

    Beantwoord
    1. Eefje

      21 april 2021 20:18

      Ongezouten! Maar kan allebei 🙂

      Beantwoord
      1. Marrita

        22 april 2021 09:22

        Dank je wel! En veel lachen he vandaag😁

        Beantwoord
  12. Valérie Thomas

    28 mei 2021 13:23

    Dag Eef,
    ziet er heerlijk uit en ga ik dus ook proberen.
    Kan je het ook invriezen?
    Groetjes, Valérie

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 mei 2021 14:35

      Ja hoor, dat gaat prima 🙂

      Beantwoord
  13. Pauline

    24 augustus 2021 13:59

    Hi, ik ben het recept nu aan het maken. Het viel mij op dat de bodem echt heel korrelig/poederig blijft. Het plakt totaal niet aan elkaar. Klopt dit?

    Groetjes, Pauline

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 augustus 2021 16:36

      Hi Pauline, Shortbread houdt letterlijk in; kort brood en dat duidt weer op kruimelig. Het hoort dus, maar je moet het wel goed aan kunnen drukken. Je kunt altijd nog een eetlepel melk of water toevoegen als het iets meer moet plakken 🙂

      Beantwoord
  14. Denise

    2 januari 2023 19:37

    Heerlijk recept, al meerdere keren gemaakt. Bij mij laat tijdens het snijden wel vaak de bodem los van de rest. Diverse messen geprobeerd en ook warm gemaakt enzo. Heb je misschien nog een ultieme tip, zodat hij er net zo lekker uitziet als dat hij is? 😄

    Beantwoord
    1. Eefje

      4 januari 2023 17:34

      Hi Denise, dit hoor ik vaker! Zelf heb ik dit dus nog nooit gehad, zelfs na zo vaak bakken. Ik weet bijna zeker dat de karamel dan iets te lang gekookt heeft. Deze hardt dan verder uit (dan de bedoeling is) en zorgt ervoor dat de koek makkelijker loslaat. Is de karamel flink stevig of super zacht en een klein beetje chewy? Kun je hier wat mee denk je?

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Kaneel wentelteefjes met appel en kers

volgend bericht

December sneeuwpop cakejes

meest gelezen
58.589x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
41.606x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.061x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.650x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
FOOL PROOF GELE ROOM💛 ⠀⠀⠀ Dat is een eitj FOOL PROOF GELE ROOM💛
⠀⠀⠀
Dat is een eitje om te maken en ik laat graag zien hoe👩🏻‍🍳 Naar mijn mening kan deze niet mislukken🙌🏻 Lekker voor homemade tompoucen, om croissants mee te vullen of door je botercrème te doen. Tijdens het maken ontstond er ook nog een goddelijk ‘gebakje’🥰
⠀⠀⠀
Voor zo’n 650 gram gele room heb je nodig:
➡️400 ml volle melk
➡️100 ml slagroom + 50 ml slagroom*
➡️130 gram kristalsuiker
➡️30 gram maizena
➡️1 middelgroot ei
➡️2 eidooiers
➡️1 groot vanillestokje
⠀⠀⠀
Zo maak je het:
⚪️Doe de melk, 100 ml slagroom, 100 gram suiker en vanille in een steelpan. Zet op het vuur, roer af en toe door en breng tegen de kook aan.
⠀⠀⠀
⚪️Meng in een andere kom het ei, de overige suiker, maizena en dooiers tot een glad papje.
⠀⠀⠀
⚪️Giet al roerend de helft van de hete melk bij het eimengsel. Giet dit dan weer terug in de pan en blijf roeren met een garde op middelhoog🔥
⠀⠀⠀
⚪️Van het ene op het andere moment begin het in te dikken. Als het aan de kook is zet je het vuur laag en roer je het nog zo’n 20 seconden door.
⠀⠀⠀
⚪️Giet in een diep bord en dek direct af met een stuk folie. Laat een uurtje op het aanrecht staan en schuif dan de koelkast in voor minimaal 3 uur. 
⠀⠀⠀
👉🏻Deze gele room is best dik, dat vind ik fijn want zo kun je er veel mee. *De extra slagroom die staat beschreven kun je erbij roeren om te verdunnen als dat nodig is.
⠀⠀⠀
Lijkt jou dit wel wat? Sla het recept op, zo heb je ‘m altijd bij de hand✅
⠀⠀⠀
❤️Bonustip: bak bladerdeeg af in een contactgrill (ja dit kan echt!!). Doe twee handjes diepvries frambozen in een steelpan samen met een theelepel suiker en mespuntje maizena. Kook dit kort. Rooster wat amandelschaafsel en maak af met poedersuiker. GENIETEN!!
⠀⠀⠀
#eefsfood #melk #geleroom #foolproof #vanillestokje #versevanille #maizena #eigeel #ei #foodblog #instarecept #homemade #foolproof #bladerdeeg #amandelschaafsel #frambozen #poedersuiker #makingofreel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord