Toffe zaken

Brasserie Nieuw Noord – Rotterdam

Vorige week was ik 1 van de gelukkige die al bij Brasserie Nieuw Noord mocht komen eten voor ze officieel geopend waren! Van frietjes met beurre noisette tot toast met truffel en paddestoelen. Van crêpe Suzette tot sardientjes en van entrecote tot sandwich. We kregen het allemaal!img_0417
Daar zit je dan ineens, aan een tafel vol Rotterdammers! Wat ik daar als Leids meisje tussen deed vroeg ik mij slechts een minuutje af. Zodra je met mensen aan de praat raakt waarbij eten ook op nummer 1 staat maakt het niet meer uit of je 2 minuten gefietst heb of ruim een half uur in de auto hebt gezeten hiervoor. 
img_0380
Wij zaten met zijn allen aan wat voorheen de stamtafel van het Café dat hiervoor op deze locatie zat. De sigaretten strepen zie je nog zitten. Uiteraard heeft deze tafel een flinke schuurbeurt en mooi glimmend lakje gekregen. Leuk hoe je toch nog zoiets in ere houdt van wat het hiervoor eigenlijk is geweest. 
img_0377
Ik ga jullie niet teveel lastigvallen met tekst. Laat de foto’s je overhalen om er een keer te gaan ontbijten, lunchen of dineren. En natuurlijk omdat ik zeg dat het allemaal echt fantastisch lekker was!
img_0381
De kaart is lekker overzichtelijk. Precies voldoende ook en niet keuze uit 15 hoofdgerechten. Dat kiezen is al moeilijk en bij Nieuw Noord helpen ze je alvast een handje door er gewoon niet teveel op te zetten!
img_0384
Tabouleh salade met kippendij.
img_0387
Sandwich Nieuw Noord! De boterhammen waren getoast met een klein beetje boter. Oh yes!!
img_0390
Toast met verschillende paddestoelen en verse truffel (wat ik nog maar sinds kort weet te waarderen). Misschien wel het ‘simpelste’ van de kaart maar man wat lekker!
img_0394
Toast van brioche brood met mierikswortel creme en zalm.
img_0398
Toast van brioche met spinazie en een in een krokant jasje perfect zachtgekookt eitje.
img_0401
Entrecote. Ik was iets te snel met de foto want de kruidenboter en pepersaus waren nog onderweg.
img_0403
Kleurrijke groente met daarop gegrilde halloumi.
img_0405
Sardientjes. Persoonlijk trekt mij dat niet maar ik heb toch geproefd (voor het eerst)! Geen fan.
img_0406
Lekker frisse homemade koolsalade.
img_0410
Deze frietlover hier heeft echt zitten genieten! Frietjes MET schil (sowieso pluspunten) parmezaan en buerre noisette. Yum!
img_0413
Toetjes tijd! Crêpe Suzette met vanille-ijs & sinaasappel. Zo vaak heb ik dat nog niet gegeten maar dit waren by far de lekkerste! 
img_0411
Voor de liefhebber? Er staan ook gewoon soesjes met chocoladesaus op de kaart!

De sfeer is goed, de bar is prachtig en het eten is heerlijk! Deze fijne Brasserie is opgezet door vader en dochter die trots (en terecht) vertelde over hun droom die hiermee in vervulling gaat. 

Brasserie Nieuw Noord is de vinden op de Bergweg, nummertje 80 om precies te zijn.

Liefs, Eef 

No Comments

Comments are closed.

No products in the cart.