Recept
2016-12-03 20:23:47
Porties: 5
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
20 minuten
Totaal
35 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram volle melk
- 75 gram kristalsuiker
- 60 ml zonnebloemolie
- 2 eieren
- 50 gram pecannoten, grof gehakt
- 1 rijpe peer, geschild en in kleine blokjes
- merg van een 1/2 vanillestokje
- 1 tl baking soda
- mespuntje zout
Kruim
- 25 gram roomboter
- 25 gram pecannoten
- 25 gram kristalsuiker
- 15 gram bloem
- 1,5 tl kaneel
Materiaal
- metalen muffin bakvorm van 6 stuks voor grote muffins
- 5 stukjes bakpapier van ongeveer 15 bij 15 cm
- staafmixer met maalbakje
- mengkom
- spatel
- maatbekertje
- garde
Bereidingswijze
- Zet de oven aan op 200 graden.
- Duw de 5 bakpapiertjes elk in een vorm van het bakblik, dit blijft niet altijd even goed zitten maar dan zijn ze wel alvast goed gevouwen.
- Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel samen met de suiker, baking soda en het zout.
- In een andere kom meng je de melk, eieren, vanillemerg en zonnebloemolie.
- Giet het natte mengsel al roerend met een garde bij het droge mengsel tot er een glad beslag is ontstaan. Voeg dan de pecannoten en stukjes peer (hou een paar stukjes apart) toe en spatel dit er doorheen.
- Verdeel het beslag over de 5 vormpjes. Dit recept is voor 5 grote muffins. Als je kleine vormpjes hebt haal je er denk ik 8 uit.
- Doe dan de boter, bloem, pecannoten, kaneel en suiker in het maalbakje van de staafmixer. Draai dit fijn tot er een kruimelig deeg ontstaat.
- Verdeel het kruimeldeeg over de muffins en de laatste stukjes peer ook.
- Bak ze gaar in ongeveer 20 minuten. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen. Eet smakelijk!
Eefsfood https://www.eefsfood.nl/