Toffe zaken

BROOKS – Amsterdam


BROOKS
Vorige week mocht ik komen eten bij BROOKS in Amsterdam. Ik had er al heel veel van voorbij zien komen op Instagram dus mijn nieuwsgierigheid was al gewekt! Ik nam mijn maatje Leroy mee en wij hebben genoten van een heerlijk 3 gangen diner.

img_7642
Het eerste wat wij vonden is dat er een heel relaxte sfeer hing. Nou hangt dat vaak in restaurants maar dit was anders. Uitleggen waarom en wat dan precies kan ik eigenlijk niet. De vloer trekt ook gelijk je aandacht en ik denk dat iedereen die binnenkomt wel denkt, dit wil ik ook thuis! De rest van het interieur matcht eigenlijk niet met elkaar wat het dan weer in het geheel super tof maakt!
img_7644
We hadden een plekje naast de bar uitgekozen, hier konden we leuk door de hele zaak kijken. Eenmaal de menukaart voor ons neus begon het fenomeen ‘kiezen’.
img_7641
Een hele fijne maar vooral overzichtelijke menukaart! Ik hou daar wel van. Tegenwoordig heb je wel eens menukaarten voor je neus waarbij je eerst 10 minuten moet onderzoeken hoe die in elkaar zit..
img_7646
Leroy nam een voorgerecht buiten de kaart om. Een carpaccio van portobello met pompoen blokjes, balsamico dressing en pijnboompitten.
img_7649
Ik ging voor de steak tartare! Lekker van smaak, maar de tomaatjes en ui waren wel echt zoet-zuur zuur zuur ipv zoet-zuur. Ik hou er wel van maar kan me voorstellen dat dit voor sommige mensen echt te heftig is.
img_7655
Steak bavette met hazelnoten, geroosterde prei, aardappelpuree en zoete aardappel chips. Ook al was mijn hoofdgerecht heerlijk had ik stiekem een beetje spijt dat ik dit niet ook had gekozen.
img_7652
Ik had truffel risotto met paddestoelen. Zoals ik al zei, ook erg lekker! Maar als je moet kiezen zou ik toch voor de bavette gaan.
img_7659
Leroy’s dessert: tropical trifle. Uiteraard ook een hapje van geproefd. Woooow wat een smaakbom, echt mega lekker. Hoewel ik het op papier nooit gekozen zou hebben (ik hou niet zo van meloen) had ik hier nog wel 3 glazen van op gekund!
img_7660
Voor mijn neus stond een gepocheerde peer met ijs en een dun pannenkoekjes waar iets fantastisch lekker crunchy’s in zat met wat fijngemalen koffie. Lekker toetje maar de smaak van de peer viel helaas helemaal weg bij de andere smaken. 
img_7668
Nog een heerlijk bakje koffie.
img_7670
Wij hebben heerlijk gegeten! Het is dat ik niet om de hoek woon anders was ik heel snel terug gegaan om te borrelen en al hun heerlijke hapjes voor daarbij te proeven. Deze zijn eventueel ook te bestellen als voorgerecht of voor bij de rest van het diner. De ontbijt/brunch kaart ziet er ook goed uit, dus dat is denk ik ook zeker de moeite waard!

No products in the cart.