Eef's boekenplank

MEET the CHEF – kookboek – Leidslekkers

Afgelopen week werd het MEET the CHEF kookboek gelanceerd! Een kookboek waarin 24 Leidse chefs één van hun lievelingsrecepten delen. Mark & Lawrence bedenkers en uitvoerders  van Leidslekkers.nl bedachten dit idee. De gerechten in het boek staan ook op de kaart van het restaurant van de desbetreffende chef. Wie weet staat jouw favoriet er wel in en kun je dit voortaan gewoon thuis maken. Is dat niet tof? Voorgerechten, hoofdgerechten & desserts het staat er allemaal in.
Ik geef jullie graag een klein inkijkje in het boek! Te beginnen bij de:
voorgerechten
Mijn oog viel direct op de gebakken buikspek met ahornlak, zoetzure groenten en mosterd. Een gerecht van chef Rik Thesing (The Bishop). Dit komt denk ik omdat dit zo’n gerecht is waar je (tenminste ik) thuis niet zo snel aan zal beginnen omdat het een enorm lange bereidingstijd heeft. Maar is het geen plaatje?
Buikspek
Maar het voorgerecht wat ik echt nu per direct voor mijn neus zou willen hebben staan is de salade nicoise met geroosterde tonijn, truffelaardappel en zachtgekookt kwartelei. Dit gerecht komt van chef Lars Mieremet (De Klok). Met een bereidingstijd van 30 minuten ga ik me hier thuis nog een keer aan wagen misschien. Verder met de:
hoofgerecht
Hier staat niemand minder dan Pieter Houweling bij met een recept uit zijn restaurant Italian bar-bistro city hall.
pieter De tijd dat ik taarten bakte voor Lot en de Walvis stond ik 1 tot 2 keer per week in zijn keuken. Streng zijn op de kwaliteit en lol hebben in het team is volgens hem de key. Daar ben ik het heel erg mee eens en zo heb ik het ook ervaren in de City Hall keuken. Dit kan ook niet missen als je Bertus (mijn kleine grote broer) Friedhoff aan je zijde hebt. City Hall staat niet voor niets in de top 10 van beste horeca leerbedrijven van Nederland. Voor de lekkerste pizza’s in town moet je hier ook zijn! 
lam
Dit is 1 van de hoofdgerecht die ik heel graag zou willen eten. Ik heb nog nooit lamsrack gegeten en van risotto en paddenstoelen ben ik sowieso groot fan. Dit gerecht is van Martijn Hinders (Twelve).
Op naar de:
dessert
Hier staat een recept bij die ik absoluut ga proberen. Ik heb al op zoveel verschillende manieren cheesecake gemaakt, maar deze manier is zelfs ook nieuw voor mij!
cheececake
Dit taart recept komt van chef Michiel van Zwieten (Aan de Rijn).

Terwijl dit natuurlijk gewoon een kookboek is vind het ik het stiekem het leukste om de stukjes over de chefs te lezen. Dat is toch wat je eigenlijk nooit meekrijgt als je ergens uit eten gaat!

Ik zou zeggen, koop het boek! Zeker als Leidenaar leuk om in je kast te hebben staan.
Dit boek is voor 15 euro te koop bij boekenwinkels: BABOOKE bookstore, Gangetje 5 of boekhandel Kooyker, Breestraat 89 beide in Leiden

Ik duik snel de keuken in! Liefs, Eef
Kookboek

No products in the cart.