Recept
2016-10-23 14:55:02
Serves 1
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
20 minuten
Ingrediënten
- 4 witte casino boterhammen
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 1 ei
- 1 flinke el speculaas kruiden
- 2 afgestreken el vanillesuiker
- 8/10 (diepvries)aardbeien
- 100 ml slagroom, opgeklopt + 2 tl suiker
- 1 el amandelschaafsel, geroosterd
- agave siroop (optioneel)
- boter om in te bakken
Materiaal
- koekenpan
- spatel
- staafmixer
- handmixer
Bereidingswijze
- Zet een droge koekenpan op het vuur en rooster hier alvast het amandelschaafsel in.
- Maak een beslagje van het ei, de amandelmelk, vanillesuiker en speculaaskruiden.
- Doe een blokje boter in de koekenpan en zet het vuur halfhoog.
- Wentel de boterhammen in het beslag (2 keer 2) en leg deze in de pan. Bak de boterhammen om en om tot ze een beetje bruin zijn.
- In de tussentijd pureer je de aardbeien tot een sausje. Klop ook de slagroom lobbig samen met de suiker.
- Schep de gepureerde aardbeien op de wentelteefjes en doe hier bovenop de slagroom.
- Maak af met een beetje speculaaskruiden, amandelschaafsel en een swirl agave siroop.
Eefsfood https://www.eefsfood.nl/