Recept
2016-11-14 12:36:55
Porties: 9
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Totaal
45 minuten
Ingrediënten
- 1 reep serious dark 85% chocolade (Hands off my chocolate)
- 10 marshmallows, in 4en gesneden
- 2 handjes kruidnoten
- 1 handje ongezouten hazelnoten, grof gehakt
Materiaal
- velletje bakpapier
- snijplank
- steelpan
- au-bain-marie schaaltje of een kleinere steelpan
- 2 eetlepels
Bereidingswijze
- Breek de chocoladereep in stukjes en smelt dit au-bain-marie. Als er bijna geen stukjes meer inzitten haal ik het meestal al van de warmtebron af. Dit zal nog smelten door de warmte van het bakje en de andere al gesmolten chocolade.
- Doe de kruidnoten, marshmallows en hazelnoten in een kom. En leg een bakpapiertje op de snijplank.
- Giet nu de chocolade in de kom en meng dit goed en snel.
- Maak hier met 2 eetlepels 9 hoopjes van. Werk snel want de extra pure chocolade stolt vaak sneller dan je misschien gewend bent met andere chocolade.
- Laat een half uurtje staan tot het volledig gestold is, schakel anders hulp in van de koelkast.
- Eet smakelijk!
Eefsfood https://www.eefsfood.nl/