Toffe zaken

Chummy Coffee – Leiden

Chummy coffee opende afgelopen 30 januari 2016 haar deuren! Een klein maar super leuk pandje, herkenbaar aan de mooie glas in lood ramen. 

Ondanks het aan de drukke Breestraat zit is het binnen rustig en hangt er een relaxed sfeertje. Echt perfect om lekker te studeren of te werken achter je laptop. Dat laatste doe ik dan ook meestal als ik hier ben.

Snel na de opening bracht ik mijn eerste bezoekje! Alles rook nog nieuw. Volgens mij hebben ze de laatste nacht nog staan verven. Ik ging voor de ‘specu’! Gestoomde melk met witte chocolade, speculaas en slagroom. Ik nam er nog een shotje espresso in. Heerlijk was het!

Toen er uitgebreid werd gevraagd hoe het smaakte en of ik nog tips had vertelde ik dat iets meer speculaas wel lekker zou zijn. Het zat nu alleen als crunch op de slagroom en niet als smaak in het drankje zelf. Nuttige tip vonden ze het! En dat bleek bij mijn volgende bezoekje. Al voordat ik aan tafel zat werd verteld dat ze het recept van het drankje hadden aangepast met inderdaad meer speculaas. Hoe leuk is dat! Gewoon iets doen met de tips/ideeën van je gasten. 
Chummy verkoopt ook diverse Caffènation koffiebonen.
Ik dronk hier lekker een flat white met ‘gewone’ melk.  

Er is ook keuze uit soja of kokosmelk. De eigenaar verteld mij net dat een latte met kokosmelk ook erg lekker is. Dus daar ga ik de volgende keer voor! (Inmiddels heb ik die geproefd en is het echt de lekkerste ooit). Er is een uitgebreide kaart! Voor de echte koffieliefhebbers is er keuze genoeg maar ook voor de zoetekauwen. Iets lekkers voor bij de koffie hebben ze ook staan. Geen trek in koffie? Ze hebben ook super lekkere verfrissende drankjes zoals deze Italian soda.
Ik ben fan!
Wil je ook bij Chummy langs? Let dan even op of dat niet op een zondag of maandag is want dan zijn ze gesloten. Check Chummy’s Instagram pagina om op de hoogte te blijven van welke wisselende koffie ze bijvoorbeeld hebben. Ook kun je ze liken op Facebook! Op dinsdag tot en met vrijdag zijn ze van 10 tot 18 open en op zaterdag van 10 tot 17:30!

No products in the cart.