Blog

5 onmisbare dingen in mijn keuken!

Er zijn zo ontzettend veel keukengadgets, de één nog handiger dan de ander. Ik ben vooral fan van de simpele. Hieronder vertel ik wat mijn favorieten momenteel zijn en ook waarom!

Folie rol (geen idee of dit ook een naam heeft?)
Ik gebruik dit altijd voor taarten die niet gebakken hoeven worden maar alleen hoeven op te stijven in de koelkast. Je vorm blijft zo goed als schoon en je weet zeker dat je je taart super strak blijft als je de vorm eraf haalt. Als je de folie op maat knipt en tegen de buiging van de rol in, in de vorm zet staat het uit zichzelf strak tegen de rand. Ik gebruik dit echt al jaaaaaren, en zou niet zonder willen. Meestal wel te koop bij de betere keukenwinkels. 

Knoflookrasp 
Sinds mijn afgelopen vakantie in Frankrijk (eind juni) heb ik er eentje. Je kunt ze krijgen in alle kleuren die je maar kan bedenken.. Vaak zijn het van die leuke keuken hebbedingetjes die helemaal niet zo handig zijn denk ik dan, dus kocht ik er geen. En toen werd ik verrast door een kado’tje van de mensen waarmee ik op vakantie was. Guess what? Het is er één, en nog in mijn allerliefste lievelingskleur ook! Dit ding is zo fijn dat ik hem eigenlijk altijd weer uit de vaatwasser moet halen die nog niet eens aangestaan heeft (ja ik kook bijna altijd met knoflook). Niet dat geklooi met een knoflook pers waarvan je dan die knoflook velletjes uit dat metalen dingetje moet pielen etc. Nu haal je het velletje eraf, houdt het teentje vast met je vingers en draai je kleine rondjes in het midden en klaar is Kees! Het enige nadeel is misschien dat je vingers naar knoflook ruiken, maar ik heb hier nooit last van. Ik zeg kopen! Het liefst als je op vakantie bent want als je hem dan gebruikt denk je altijd nog even aan het plaatsje waar je hem vandaan hebt. 

Handmixer
Misschien old school, maar nog altijd een toppertje. Gardes of deeghaken erin en gaan! Hoewel ik ook een luxere machine heb gebruik ik deze handmixer nog graag. Vaak gaat het nog het snelst ook, je moet hem alleen zelf vasthouden dus je kan intussen weinig anders doen. Voor het opkloppen van een klein beetje slagroom gebruik ik trouwens ook graag mijn staafmixer met de garde erop. Vooral fijn voor de kleine hoeveelheden en snelle dingen dus!

Springvorm
Er zijn echt zoveel bakvormen verkrijgbaar, in leuke vormpjes etc. Toch val ik eigenlijk altijd terug op de springvorm. Simpelweg omdat je zo ongeveer elk baksel hier wel in kunt bakken. Als je een goede hebt (die echt goed aansluit) kun je er ook dingen met een heel dun beslag in bakken. Bij de 4/5 euro varianten zou ik dat dan weer niet doen want dat stroomt er net zo hard uit als dat je het erin giet. Even een wilde gok, maar ik denk dat ik er 15 heb in verschillende hoogtes en groottes.

Keukenmachine 
Deze machine doet me denken aan vroeger, zo oud is ie al! Deze stond in onze keuken zo lang ik me kan herinneren. Een jaartje geleden vroeg ik of mijn moeder hem nog weleens gebruikte en of ik hem anders mocht lenen. Tot die tijd maalde, hakte en mixte ik alles mijn mijn staafmixer en bijbehorende bakje. Dat gaat echt prima maar bij sommige dingen heb je wel wel grover geschut nodig. Maar nu ik deze al een jaartje in mijn keuken heb staan gebruik ik eigenlijk altijd deze. Zo handig voor het maken van ijs en het malen van koekjes voor een taartbodem. Een hippe alles kunnende Magimix komt misschien nog. Ooit..

Wat is jouw favoriete keukengadget? Ik ben benieuwd!

No products in the cart.