Recept
2016-10-05 16:23:28
Serves 4
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
50 minuten
Ingrediënten
- 8 plakjes kant en klare 'hartig taart deeg', ontdooid
- 2 dikke grote preien (of 3 kleintjes), in ringetjes van ongeveer 3 mm
- 4 eieren
- 6 plakjes ontbijtspek, in reepjes gesneden
- 100 gram zachte geitenkaas
- 2 el creme fraiche
- 2 handjes pecan noten
- 1 tl paprikapoeder
- peper
- zout
- springvorm 24 cm plus boter om mee in te vetten
- 1 velletje bakpapier
- koekenpan
Bereidingswijze
- Zet de oven alvast aan op 180 graden.
- Zorg voor een bakpapiertje op de bodem van de springvorm. Vet de randen goed in met boter! Ik deed dat dus niet en had die ring pas los toen de taart al een soort van koud was.. Verdeel de plakjes deeg tot ongeveer halverwege de rand van de vorm. Het maakt niet uit als het deeg hier en daar wat overlapt.
- Bak de spek reepjes in eigen vet krokant, bak ook de paprikapoeder mee.
- Bekleed de hele bodem met ringetjes prei.
- Kluts dan de eieren samen met de crème fraiche en doe hier flink wat peper en een beetje zout bij.
- Verdeel de spekjes over de prei en giet dan het ei mengsel in de taart.
- Verbrokkel de geitenkaas en pecan noten en verdeel deze over de taart.
- Bak de taart gaar in ongeveer 30 minuutjes.
Notities
- Ik gebruik liever ontbijtspek omdat dat was fijner is. Mocht je het een gedoe vinden kun je ook gewoon kant en klare spek blokjes of reepjes kopen.
- Je kunt ook bladerdeeg gebruiken voor deze taart.
Eefsfood https://www.eefsfood.nl/