Recepten

Zelf karamelsaus maken

Deze karamel is niet moeilijk te maken maar smaakt echt heerlijk! Ik gebruik deze karamelsaus meestal al drip voor op een taart maar je kunt er ook dingen mee zoals deze ijskoffieWat ook fijn is is dat je deze karamelsaus met gemak 2 weken kunt bewaren in de koelkast.

Karamelsaus EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 2,5 uur
Totale tijd: 2 uur en 45 minuten

Wat heb je nodig? (voor 300 ml karamelsaus)
• 200 gram kristalsuiker
• 125 ml slagroom, op kamer temperatuur
• 90 gram roomboter, in blokjes
• 1 volle tl zout

Benodigdheden:
• steelpan met een doorsnee van ongeveer 18 cm
• garde

Zo maak je het!
1. Doe de suiker in de steelpan en laat de het rustig smelten op laag vuur. Je mag af en toe wel roeren of een beetje met het pannetje draaien. Als je gaat roeren klontert er een beetje suiker aan de garde. Dit maakt niet zoveel uit want dat komt straks wel weer los tijdens het roeren.

2. Wanneer de suiker gesmolten is voeg je de boterblokjes toe. Dit gaat borrelen en stomen dus doe voorzichtig. Blijf dan met de garde roeren tot het 1 egale massa is. Roer dan nog een minuutje door.

3. Voeg dan de slagroom en het zout toe. Dit gaat nog meer stomen dan bij de boter, dus pas op je handen. Roer dit ook tot alles weer egaal gemengd is en blijf dan nog 2 minuten doorroeren. Dit allemaal op laag tot middelhoog vuur.

4. Laat de karamel een uurtje of 2 afkoelen buiten de koeling. Het dikt nu ook in. Ik bewaar het graag in zo’n plastic doseer flesje in de koelkast. Wanneer je de karamel dan nodig hebt zet je dat flesje eventjes in een warm water badje en dan kun je het weer makkelijk gebruiken.

Karamelsaus verti EEFSFOOD

Deze recepten vind je misschien ook leuk?
Sticky karamel, appel & pecannoten cake
Pindakaas panna cotta met karamel

 

5 reacties

Comments are closed.

Je winkelmandje is nog leeg.