Bakrecepten

Mango-granaatappel taart

Recept
Porties: 12
Printen
Voorbereiding
40 minuten
Totaal
6 uur
Voorbereiding
40 minuten
Totaal
6 uur
Bodem
 1. 140 gram noten granola
 2. 6 bastogne koeken
 3. 70 gram roomboter
Vulling
 1. 2 EAT ME mango's (ongeveer 500 gram)
 2. 500 ml slagroom, opgeklopt
 3. 150 gram suiker
 4. 8 blaadjes gelatine
Topping
 1. 1 EAT ME mango in blokjes
 2. 1/2 vanille stokje
 3. 1 steranijs
 4. 80 ml water
 5. 2 el suiker
 6. 5 el puree
 7. pitjes van 1 granaatappel
 8. 1,5 blaadje gelatine
MATERIAAL
 1. een springvorm van 24 centimeter
 2. 1 velletje bakpapier
 3. plastic folie (10 cm hoog) om de rand van de vorm mee te bekleden. Heb je dit niet, gebruik hier dan ook bakpapier voor.
 4. steelpan
 5. staafmixer met maal bakje
Bereidingswijze
 1. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Vet de rand een klein beetje in met boter of olie, zo blijft de plastic folie goed plakken.
 2. Maal dan de granola en bastogne koeken in het staafmixer bakje. Niet helemaal fijn maar dat er nog lekker structuur in zit. Voeg dan de gesmolten boter toe en maal nog even kort. Verdeel de mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet in de koeling.
 3. Schil 1 mango en haal het vruchtvlees hier netjes vanaf zodat je mooie kleine blokjes kunt snijden.
 4. Doe 80 ml water samen met 2 el suiker, steranijs en vanille (merg en stokje) in de steelpan en breng aan de kook. Laat dit voor een minuut of 5 koken.
 5. Haal dan de steranijs en vanille eruit en voeg de blokjes mango toe. Kook dit ook nog op laag vuur voor een minuut of 10.
 6. Schil de andere twee mango's en haal hier al het vruchtvlees vanaf (ongeveer 500 gram). Klop de slagroom op met 50 gram suiker.
 7. Pureer het vruchtvlees van de mango. Schep hier dan 5 el uit doe deze ook in de steelpan erbij. Roer de andere 100 gram suiker door de rest van de mango puree.
 8. Doe de helft van de puree in een andere steelpan en verwarm dit tot ongeveer 60 graden (hoeft niet te koken maar er komt wel damp vanaf). Knijp dan de gelatine uit en voeg deze toe. Roer dan door tot het volledig is opgelost. Doe deze puree weer terug bij de andere puree en meng dit goed!
 9. Let op de dat de puree niet te heet is als je deze door de slagroom gaat spatelen. Kamer temperatuur is het beste maar iets warmer kan ook wel. Spatel dit dan beetje bij beetje door de slagroom tot het helemaal gemengd is. Dit mengsel giet je dan in de vorm op de koekbodem. Zet gelijk weer terug in de koeling. Dit moet een kleine twee uur opstijven voordat je de topping erop kunt doen.
 10. Haal de sappige pitjes uit de vrucht van de granaatappel. Als er nog overtollig sap bij zit moet je dit even afgieten. Verwarm dan opnieuw het suikerwater/mango mengsel. Ook tot een graad of 60. Los hier 1,5 uitgenepen blaadjes gelatine in op. Wacht ook tot dit is terug gekoeld tot een graad of 25. Voeg dan de granaatappel pitjes toe en verdeel dit mengsel over de hele taart. Zet terug in de koeling voor nog eens 3 uur.
 11. Maak de springvorm los en trek voorzichtig de folie er rondom vanaf. Snij de taart in puntjes en smullen maar!
EEFSFOOD https://www.eefsfood.nl/

No products in the cart.