Recept
2016-10-06 15:13:40
Porties: 6
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Totaal
3 uur 30 minuten
Bodem
- 10 ginger & lemon koekjes van Farm Brothers (120 gram)
- 50 gram roomboter, gesmolten
Yoghurt vulling
- 300 gram Griekse yoghurt
- 250 gram rijpe mango
- 5 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
- 40 gram poedersuiker
- sap van een halve citroen
- 4 el water
Topping
- 125 gram mango
- 1,5 blaadje gelatine, geweekt in koud water
Materiaal
- steelpan
- Springvorm van 16 cm
- bakpapier
- Staafmixer met maal bakje eronder
Bereidingswijze
- Maal de koekjes fijn en voeg dan de gesmolten boter toe. Maal dan nog eens. Doe de koek kruimels in de springvorm. Hier moet wel een bakpapiertje op de bodem zitten. Verdeel de kruimels en druk goed, strak en egaal aan.
- Pureer de 250 gram mango. Doe hiervan 4 el in een steelpan samen met het citroensap en de 4 eetlepels water. Verwarm dit tot een graad of 70 (hoeft niet te koken). Voeg dan de 5 uitgeknepen blaadjes gelatine toe en roer tot deze zijn opgelost. Doe dit terug bij de andere mango puree.
- Voeg daar de Griekse yoghurt en poedersuiker aan toe en maal alles door elkaar tot een glad geheel. Giet dit dan op de koek bodem en zet dan de vorm voor 2 uur in de koeling.
- Pureer dan de andere 125 gram mango. Doe de helft hiervan in een steelpan en verwarm dit ook tot ongeveer 70 graden. Voeg dan de 1,5 geweekte gelatine blaadjes toe en roer dit tot ze zijn opgelost. Giet dit op het taartje en zorg dat het rondom tegen de rand aanzit. Zet dan voor nog een uurtje terug in de koeling.
- Snij dan de randjes los met een dun mesje en haal de vorm er voorzichtig af.
- Snij de taart in puntjes en smullen maar!
Eefsfood https://www.eefsfood.nl/