Bakrecepten

Banoffee pie

Recept
Porties: 12
Printen
Voorbereiding
45 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
4 uur
Voorbereiding
45 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
4 uur
KOEK BODEM
 1. 250 gram patent bloem
 2. 125 gram koude boter in blokjes + extra om in te vetten
 3. 50 gram poedersuiker
 4. 1 ei
 5. 2 el water
 6. mespunt zout
VULLING
 1. 600 ml slagroom
 2. 4 bananen
 3. 1 blikjes gecondenseerde melk
 4. 40 gram roomboter
 5. 2 el bruine basterdsuiker
 6. 2 el kristalsuiker
 7. Pure chocolade snippers
MATERIAAL
 1. Taartpan van ongeveer 24 cm
 2. een velletje balpapier
 3. blindbak vulling of droge bonen
 4. deegroller
 5. mixer
 6. steelpan
 7. garde
Bereidingswijze
 1. Zet de oven eerst aan op 180 graden.
 2. Meng alle bodem ingrediënten met de hand tot een mooie bal deeg. Kneed niet te lang door want dan wordt het heel zacht en moet je het eerst in de koeling leggen voordat je het uit kunt rollen. Beboter de bakvorm en stuif er wat bloem op. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot ongeveer een dikte van 4 a 5 mm. Rol dit dan om de deegroller, zo kun je het makkelijker optillen. Schuif dan de vorm eronder en rol het deeg af van de roller. Bekleed de vorm strak en snij de rand mooi af. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Het klopt dat je een beetje deeg overhebt.
 3. Pak een velletje bakpapier en hou deze onder de kraan en knijp dan goed uit. Doe deze dan voorzichtig in de vorm en stort dan de blindbak bonen erin. Bak de taart nu eerst 15 minuten. Haal dan het bakpapier en de bonen eruit en bak dan nog eens 15 minuten. Laat het volledig afkoelen.
 4. Doe dan de gecondenseerde melk samen met de boter en basterdsuiker in een steelpan en breng al roerend op laag vuur aan de kook. Als het eenmaal kookt blijven roeren met garde. Als het dan iets indikt (na ongeveer 2 minuten) schenk je één derde uit het pannetje in een hittebestendig kommetje/bakje. De rest zet je terug op het vuur. Laat dit nog een minuut of 4 verder inkoken. Giet dit dan op de koek bodem en verdeel het goed met een spatel. Laat dit dan volledig afkoelen.
 5. Als dit goed is afgekoeld klop je de slagroom op samen met 2 el kristalsuiker. 3 kwart van de slagroom spatel je dan grof door de ook inmiddels afgekoelde toffee die je apart hebt gehouden in het kommetje. Zo krijg je een beetje een marmer effect.
 6. Verdeel dan eerst 2 in plakjes gesneden bananen over de toffee bodem. Schep hier dan het toffee slagroom mengsel op. Snij dan nog 2 bananen in plakjes en duw deze half in de slagroom.
 7. Garneer de taart verder met de overgebleven slagroom en wat chocolade snippers.
 8. Het liefst de taart nog even 2 uurtjes koelen voor het aansnijden!
EEFSFOOD https://www.eefsfood.nl/

No products in the cart.