RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 30 minuten
Wachttijd: 3 uur
Totale tijd: 4 uur
Wat heb je nodig? (6 stuks)
• 6 bastogne koeken
• 20 gram boter, gesmolten plus nog wat extra om te vormpjes in te vetten
• 150 gram naturel roomkaas
• 50 gram creme fraiche
• 1 ei
• 1 eidooier
• 40 gram suiker
• 40 gram witte chocolade, in kleine stukjes
• 2 handjes diepvries frambozen, ongeveer 24 stuks
Benodigdheden:
• mengkom
• staafmixer of keukenmachine
• garde
• kleine steelpan
• siliconen muffin vorm van 6 stuks
Zo maak je het!
1. Zet de oven aan op 130 graden en vet de vormpjes in met een beetje boter.
2. Maal de koekjes fijn en voeg dan de gesmolten boter toe. Maal nogmaals dat het goed gemengd is. Verdeel dit mengsel over de 6 vormpjes. Druk het met de bolle kant van een theelepel goed aan.
3. Doe in een mengkom alle vulling ingrediënten behalve de witte chocolade en frambozen. Meng dit met een garde tot een glad beslag. Verdeel dit ook over de 6 vormpjes.
4. Als laatste verdeel je de frambozen en chocolade over de vormpjes.
5. Schuif ze in de oven en bak eerst 20 minuten. Draai de oven dan op 150 graden en bak nogmaals 20 minuten.
6. Laat de taartjes afkoelen en haal ze dan pas uit de vorm. Zet ze dan in de koelkast voor minstens 1,5 uur. Smullen maar!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Koffie-kaneel cheesecake met slagroom
– Blueberry white chocolate cheesecake