Recept
2016-10-05 14:44:48
Porties: 10
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
7 uur 30 minuten
Ingrediënten
- 10 klein tot middelgrootte stoofperen, geschild
- 1 fles (0.75 liter) zoete witte wijn
- 500 ml water
- 1 flinke scheut cointreau
- 4 el rietsuiker
- 1 citroen of sinaasappel
- 2 kaneelstokjes
- 1 steranijs
- 1,5 tl kurkuma
- 500 ml bessensap (port of rode wijn kan ook)
- 1 el maizena
- amandelschaafsel, geroosterd
Bereidingswijze
- Neem een grote soeppan en doe hier eerst het water en de wijn in en zet deze dan op laag vuur.
- Rasp een beetje schil van de citroen, snij deze dan in tweeën en pers het sap eruit. Doe dit er allemaal bij in de pan.
- Voeg dan de suiker, steranijs, kaneelstokjes, cointreau en kurkuma toe.
- Terwijl je de boel aan de kook brengt schil je de stoofperen. Doe deze dan erbij in de pan en breng aan de kook. Laat de peren een uurtje koken op laag vuur.
- Haal de peren dan uit het kookvocht en zet ze dan in een (oven)schaal. Giet hier de bessensap bij tot de peertjes ongeveer tot de helft onder staan.
- Laat de peertjes voor een uur of 5 (een hele nacht is het beste) hierin staan. De rode kleur en wijn trekt nu in de peer.
- Zeef het kookvocht en doe dit in een steelpan. Meng een klein beetje sap samen met de maïzena tot een papje. Breng de rest van het sap aan de kook. Voeg dan het papje toe en breng weer aan de kook tot het sap een beetje indikt (dit gebeurd nog mee als je het een beetje laat afkoelen). Dip dan de peren hierin zodat ze een mooi glimmend laagje krijgen en zet ze dan op een mooie presentatie schaal.
- Rooster een handje amandelschaafsel en strooi deze eroverheen.
Notities
- Heerlijk met kaneelijs!
Eefsfood https://www.eefsfood.nl/