Bakrecepten

Amandel-kruidnoot cheesecake

Recept
Porties: 12
Printen
Voorbereiding
40 minuten
Kook/baktijd
1 uur
Totaal
6 uur
Voorbereiding
40 minuten
Kook/baktijd
1 uur
Totaal
6 uur
Bodem
 1. 125 gram naturel kruidnoten
 2. 50 gram roomboter + om in te vetten
 3. 40 gram amandelen
 4. 2 ontpitte medjoul dadels
 5. mespuntje zout
Vulling
 1. 375 alpro soya amandel yoghurt
 2. 90 gram suiker + 1 extra eetlepel
 3. 40 gram amandelmeel
 4. 2 eieren, gescheiden
 5. 75 gram boter
Topping
 1. 2 handjes kruidnoten
 2. 1 handje amandelschaafsel
Materiaal
 1. Springvorm van 20 cm doorsnee
 2. velletje bakpapier
 3. mixer/blender/keukenmachine
 4. oven
 5. oven bestendig bakje
 6. tl bloem, om te bestuiven
Bereidingswijze
 1. Eerst moeten alle ingrediƫnten op kamertemperatuur komen. Zet dan het oven bestendige bakje op de bodem van de oven met een flinke laag water erin. Schuif het oven rekje in de middelste rail en zet de oven dan aan op 130 graden.
 2. Bedek de bodem van de bakvorm met en bakpapiertje. Vet de zijkanten in met een beetje boter en bestuif dan met bloem. Ik doe dit altijd ook al is mijn bakvorm anti aanbak. Dit geeft mij altijd 100% garantie dat hij mooi los komt van de vorm.
 3. Hak (met de keukenmachine) de kruidnoten, amandelen, dadels en het zout tot fijn kruim. Laat de boter (50 gram) smelten (niet te heet laten worden). Giet de boter dan over het kruidnoten kruim en meng dit goed met je handen.
 4. Stort dit dan in je bakblik en bekleed hiermee de bodem gelijkmatig met een opstaande rand.
 5. Meng dan in een schaal de eidooiers samen met de boter en suiker. Hoeft niet luchtig maar moet wel goed zacht en roerbaar zijn.
 6. In een ander schaaltje meng je de soya amandel yoghurt met het amandelmeel.
 7. Weer in een ander schaaltje klop je de eiwitten luchtig. Voeg hier tijdens het opkloppen nog een eetlepel suiker aan toe.
 8. Voeg dan het eiwitschuim bij het yoghurt mengsel en meng dit met een garde. Als dit grotendeels gemengd is voeg je het boter mengsel toe en dit roer je er ook met een garde doorheen totdat je een mooi egaal beslag hebt.
 9. Giet deze nu in de vorm en strooi de kruidnoten en het amandelschaafsel eroverheen.
 10. Schuif de taart in de oven. Voor zeker de eerste 3 kwartier hoef je er niet naar om te kijken. Iedere oven is anders dus in de laatste bakfase moet je je gevoel er een beetje op loslaten. Is je taart nog helemaal flets van kleur kun je bijvoorbeeld de oven nog iets hoger zetten (150/160 graden). Check dan wel elke 5 minuten want dan kan het ineens hard gaan. Bak verder tot de taart een beetje kleur krijgt. Na ongeveer een uur is de taart goed. Al lijkt hij dan vaak nog niet gaar omdat hij nog een beetje drilt in het midden. Dit is niet erg.
 11. Laat de taart voor ongeveer 1,5 uur afkoelen en zet dan voor minstens 2,5 uur in de koelkast.
 12. Smullen maar!
EEFSFOOD https://www.eefsfood.nl/

No products in the cart.