Blog

Bruiloft voor 100 man – catering

Een maand of 5 geleden werd mij gevraagd of ik voor een bruiloft het eten zou willen verzorgen. Ik was direct enthousiast. Ik bedoel hallo, eten verzorgen op een bruiloft best wel een eer toch?! Zonder verdere informatie zei ik ja. Toen ik het mijn moeder vertelde was haar eerste reactie “kind weet je wel waaraan je begint?!”. ‘Nou eigenlijk niet’ was mijn antwoord daarop. Ongeveer 2 maanden daarna ontmoette ik het bruidspaar en werd mij duidelijk wat er allemaal moest gaan gebeuren. Hapjes, het moeten allemaal hapjes gaan worden. Laat dat nou net zijn wat ik leuk vind. Als ik 5 gangen had moeten koken voor 100 man was ik toch echt afgehaakt. Leuk hoor een uitdaging maar dat was net even te hoog gegrepen. Snel werd duidelijk dat ik ’s middags een soort high tea moest gaan verzorgen met allemaal zoete hapjes en ’s avonds een tafel vol met hartige hapjes (dit voor 100 man). Ik schreef wat ideeën op papier en dit werkte ik later uit. Best wel moeilijk voor de eerste keer! Hoeveel hapjes zijn genoeg? Hoeveel verschillende soorten ga je maken? Wat valt in de smaak bij een groot publiek? Wat kun je makkelijk produceren en is niet al te bewerkelijk? Hoe ga je het allemaal op locatie krijgen? Zo kan ik nog wel een A4tje vol schrijven. 

Ik heb gelijk een week vrij gevraagd op mijn werk. Want inschatten hoeveel uren je staat te bakken ik ook best moeilijk. Dit stond er uiteindelijk allemaal op mijn to do lijst:


ZOET
Bladerdeeg appeltaartjes met kaneel slagroom en walnoot 
Monchou taartjes in een glaasje
Bosbessen muffins
Karamel zeezout fudge
Boterkoek met abrikoos
Aardbei-yoghurt taart met chocoladekoek bodem
Dadel bites
Walnoot M&M brownies
Klein bruidstaartje 


HARTIG
Prei-courgette soep
Spinazie bladerdeeg hapjes met feta en olijven
Quiche Lorraine 
Gehaktballetjes in tomatensaus
Tonijnsalade
Eiersalade
Kruidenboter
Saladebar 
Wraps met komkommer roomkaas zalm/kipfilet
Caprese spiesjes
Geitenkaas-spek dadels

Ik heb de hele week echt genoten. Lekker bakken. Je eigen planning maken. Tijdens het bakken je ideeën nog aanpassen. ’s Nachts bakken. ’s Ochtends vroeg bakken. Wanneer je maar wilt bakken. Ik stond mij ook steeds meer te realiseren hoe graag ik hier echt mij werk van zou willen maken. Voorlopig sta ik nog wel even melk te stomen bij Starbucks.. Ook moeten we er wel een beetje profi uitzien vind ik. Ik kocht zwarte schorten en vroeg aan mijn tante of ze die om kon toveren tot echte EEFSFOOD schorten. Dat lukte! Zwarte kleding eronder en je ziet er meteen uit als een top team al zeg ik het zelf.

16 oktober 2015, de grote dag is aangebroken!

Het verbaast me dat ik echt totaal niet gestrest ben. Maar ik heb ook tijd zat gehad om alles perfect voor te bereiden. En de wetenschap dat ik hulp krijg van 5 goede vrienden die allemaal wel weten hoe het er in de horeca aan toe gaat is ook niet verkeerd. De hele ochtend heb ik de laatste dingen staan afbakken. Het enige momentje dat ik even dacht ‘oeii’ was toen ik het allemaal in de auto moest krijgen. Na even puzzelen paste het precies. Op naar Noordwijk! Eenmaal alles uit de auto kon het dan eindelijk beginnen. Super leuke locatie! Een oude bollenschuur met heel veel planten binnen. 

De aardbei-yoghurt taart kan gesneden worden.

Aardbeitje erop.

De monchou taart glaasjes moeten zo gevuld worden.

Monchou erin.

Een stuk of 80.

Kersen erop.

Appeltaartjes.

Brownies en boterkoek op tafel.

Bruidstaartje erbij. Vanille-witte chocolade-framboos

Volle tafel vanaf boven.

Op naar het hartige. Wraps snijden, afwassen en lachen. Niets dat mijn superteam niet kan!

Broodje erbij kan niet ontbreken natuurlijk.

Tonijnsalade.

Wat een dag! Onvergetelijk! Zoveel complimenten gekregen, dat had ik echt niet verwacht. Ik ben er inmiddels wel weer van bijgekomen maar ik ben ook nog mega aan het nagenieten. Die vrienden van mij. Jeetje zonder hen was het echt een kansloze bedoeling geworden.

Guusje, Leroy, Elena, Bernhard, & Tare Lee bedankt lieverds!

Liefs,
Eef

No products in the cart.