Blog

Food-tour Rotterdam!

Nou dat was ‘m dan! Ronde 1 van de food tour zit erop. Samen met Natalie van Natalieskeuken ging ik erop uit vandaag. We hadden iet wat ambitieuze plannen maar het is gelukt om toch zeker 6 locaties te bezoeken. Er komt ongetwijfeld een deel 2 want wat gaat zo’n middag snel voorbij zeg! Hieronder neem ik jullie mee op onze Rotterdamse food-tour. Met vooral veel foto’s en het een en ander aan toelichting. Ja het is veel en ja we gingen rollend naar huis. Lees je mee?

 Wat een luxe! Ik word gewoon thuis opgehaald. Eenmaal met mijn nog veel te kleine moeien oogjes in de auto bedenken we eigenlijk pas waar we allemaal heen willen. Sowieso de Markthal, Sugo & Klup
img_1401
Locatie 1, Bertmans! Toffe locatie aan het water en met het zonnetje dat scheen was het helemaal mooi. Super hoog en heel licht binnen en een inrichting een beetje ala City Hall Leiden  dikke like!
img_1402
Ik ging voor een Flat white! Aan de latte art skills mogen ze wel iets gaan doen hihi.
img_1405-2
Terwijl ik de koffie opdronk nam ik een kijkje op de kaart.
img_1424
Ik kon echt niet om de boekweit pannenkoekjes met blauwe bessen, cashew slagroom, munt & maple syrup heen. Een overheerlijk ontbijt dit!
image2-e1444326527440-2
Next stop, de Markthal!
image4
Ik kocht als eerst drie gedroogde worsten. Echt niks voor mij maar toch deed ik het. Ik was tot niet zo lang geleden echt nog ‘allergisch’ voor al het vlees met wit eraan. Een pittige, een met vijg & Chorizo. Ik wil met de Chorizo een mega lekkere tomaten salade maken met mozzarella. Hier later meer over.

SONY DSC

Ja ik kocht ook een kistje met super toffe tomaten bij de groenteboer. Hier heb ik ook alweer zat ideeën voor. 

SONY DSC

Een leuk pasta’tje waar ik ook al heerlijke recept ideeën voor heb. Sowieso iets met champignons en roomsaus. Yumm!

SONY DSC

Een onsje Serrano ham kon ik ook niet laten liggen.


Met een auto vol spullen gingen we richting de volgende bestemming, Klup! Om een lekker sappie van Sajoer te drinken een iets lekkers van Sue te eten. Ik ging voor de salted caramel en Slanky Janky. Lekker joh! En dat sapje jeetje wat goed! Lekker met ananas.
image8
Op naar pizza van Sugo! Hier ontmoet ik Michelle van studentenvoer.com of op Instagram beter bekend als Michelle van Woensel super leuk! Wow, wat een berg pizza krijgen we te proeven. Ze laten het deeg 72 uur rijzen waardoor er 80% minder gist nodig is dan normaal.
image10-e1444323771177
Vanille panna cotta met aardbeien & Nutella pizza als toetje. Ik ben normaal niet zo’n fan van panna cotta omdat het het te jelly achtig vindt. Maar deze is echt heeeerlijk. Super romig en niet zo’n stevige structuur. Echt een toppertje!
image11
Nog even leuk op de foto natuurlijk.
image12
Nog even snel langs Klup. Voor een energie sapje (dit hebben we wel nodig met die enorme after dinner dip).
image14-e1444332902633
Ook nog een zakje bananenchips meegenomen! Lekker dun, super knapperig en niet te zout.
image13
Het plan is nu eigenlijk om naar huis te gaan maar we sjezen toch nog even langs Koekela (waar we niks kochten) & Jordy’s bakery. Daar scoorde ik een maïs zuurdesem brood en een goeie olijfolie.

SONY DSC

SONY DSC

Het was echt een enorm leuk maar ook vermoeiende dag. Zeker voor herhaling vatbaar. We hebben nog lang niet alles gezien. Heb jij nog tips en hotspots die je echt niet mag missen? Drop ze hieronder.

Liefs,
Eefje

No products in the cart.