• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

Potluck party verslag!

Eefje
Geen reacties
24 september 2015
img_1048

Zomaar een ochtend ergens in augustus.. Ik dronk een kopje koffie (en at een healthy snicker) aan de gigantische keukentafel van Natalie (Natalies keuken). De ideeën vlogen in het rond, waaronder het idee voor deze potlock party. De bedoeling is dat iedereen iets lekkers maakt en dit meeneemt om vervolgens met zijn allen op te eten. We dachten het plan uit en begonnen met het promoten op Instagram. Bergen met leuke reacties maar de aanmelding gingen wat langzaam. Dit is ook vrij logisch! Het feit dat ik een flexibele baan heb en vaak ‘s ochtends vrij ben wil niet zeggen dat de rest van food liefhebbend Nederland dat ook heeft. Plus dat ik ook niet helemaal had nagedacht over dat je niet 2 uur in de auto gaat zitten voor een ‘high tea’ van een paar uurtjes en dan weer lachend 2 uur in de auto terug moet. Toch hadden we een leuke opkomst en waren we mijn zijn 12en. Hieronder neem ik met jullie door wie erbij waren en wat voor lekkers ze meebrachten incl recept natuurlijk!

Ik begin gelijk maar even met Marike van OH MY PIE. Zij was er zelf niet bij maar heeft wel een mega lekkere taart gemaakt waar wij van mochten genieten. Bedankt Marike! Ik hoop dat je er de volgende keer wel zelf bij bent. 

img_1060

Wie: Natalie
Website: Natalieskeuken.nl
Instagram: @natalieskeuken
Wat: Healthy snickers
Recept: natalieskeuken.nl/healthysnickers
img_1045

Wie: Eefje
Website: eefsfood.nl
Instagram: @eefsfood
Wat: Vegan koffie-kaneel noten bites
Recept: eefsfood.nl/vegankoffiekaneelbites
img_1043

Wie: Kim
Website: greengypsy.nl
Instagram: @greengypsykim
Wat: Red velvet cheesecake brownies
Recept: greengipsy.nl/redvelvetcheesecakebrownies
img_1031

Wie: Chrissy
Website: chrissyromme.wordpress.com
Instagram: @c.enjoys
Wat: Bananenbrood
Recept: Benodigdheden: 3 rijpe bananen – 3 eieren – 1 appel – 150 gram amandel, haver, spelt of boekweit meel – 2 tl wijnsteen bakpoeder – 1 el koek en speculaaskruiden – 50 gram rozijnen – 50 gram gemengde noten. Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden – appel in kleine stukjes snijden – hak de noten fijn en houd er een paar heel – prak de bananen en voeg dan de eieren toe, mix dit – voeg dan het meel, de koek kruiden en bakpoeder toe en meng dit ook –  voeg als laatste de appel stukjes toe en giet het mengsel in een ingevette cake vorm – leg als laatste de noten er op – bak voor ongeveer 45 minuten
img_1034

Wie: Lotta
Website: lottadenktbreed.nl
Instagram: @lottadenktbreed
Wat: Kruid cake/brood
Recept: lottadenktbreed.nl/kruidcake-brood
img_1030

Wie: Danigna
Website: /
Instagram: @kroeppoek
Wat: Mango-kokosbrood
Recept: Benodigdheden: 200 gram kokosmeel (spelt of amandelmeel kan ook) – 60 gram geraspte kokos – 50 gram gemalen walnoten – 2 rijpe mango’s – 65 gram kokosolie – 4 middelgrote eieren – 1 tl bakpoeder. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereidingswijze: kokosmeel, 50 gram kokosrasp, bakpoeder en gemalen noten door elkaar mengen in een kom – schil de mango’s en ontpit ze, snijd er 1 in blokjes en pureer de ander – smelt de kokosolie (vet hier ook je bakblik mee in) en kluts dit met de eieren – voeg dit dan toe aan de droge ingrediënten – voeg de helft van de gepureerde mango toe en roer alles tot een beslag – voeg dan de mango blokjes toe en giet dan het beslag in het bakblik – bak voor ongeveer 40 minuten – als het brood is afgekoeld smeer je het in met de overgebleven mango puree en strooi de overgebleven kokos eroverheen
img_1047

Wie: Heleen
Website: ciaohelena.nl
Instagram: @heleenslotboom
Wat: Bagels & beans cheesecake
Recept: benodigdheden: sap van ½ verse citroen – 2 zakjes vanillesuiker – 1 eetlepel bakpoeder – 90 gram custard – 300 gram witte basterdsuiker – 1 kilo magere kwark – 200 gram boter – 1 ei – 4 eidooiers – 1 pak bastognekoeken. Bereidingswijze: vet een springvorm in, verkruimel de bastognekoeken en verdeel ze op de bodem van de bakvorm. Klop de boter tot het romig is en klop er de suiker, de eieren afzonderlijk en daarna alle overige ingrediënten geleidelijk doorheen – Bak het geheel op 170 graden C gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven. (Ovens verschillen veel van elkaar. Dus controleer de eerste keer dat je de cheesecake bakt of het eindresultaat naar wens is en verleng indien nodig de baktijd) – Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen. Verpak de cake in plastic folie en laat het geheel in ruim 2 uur in de koelkast koud worden.
img_1036

Wie: Thirza
Website: /
Instagram: @thirzaloves
Wat: Chocoladetaart 
Recept: Bodem: 1/4 cup coconut oil, gesmolten of heel zacht – 1/4 cup maple syrup – 1/2 tbs pure vanilla extract of poeder of naar smaak – Pinch zout – 1/2 cup water – 1/2 cup coconut flour – 1/4 cup potato starch. Bereidingswijze: Eerst de droge ingrediënten mengen en daarna aan de vloeibare gemengde ingrediënten toevoegen. Even door de foodprocessor en dan met de hand mengen. Eventueel een handje noten van tevoren malen voor een lichte bite. In een 7″ springvorm platdrukken en gaatjes met een vork erin prikken. 22 minuten op 180C of tot dat de bodem goudbruin wordt. Vulling: 3 vellen gelei geknipt met 1/2 cup water – ¾ cup raw cashews, pre-soaked, het liefst een nachtje – ¼ cup coconut oil, gesmolten – 1 kleine avocado of 2/3 van een grote – 1/3 cup maple syrup of agave siroop – 1 tsp pure vanilla extract of 1 boon – Helft van 1/2 cup cacao poeder. Bereidingswijze: Doe een 1/2 cup water in een pannetje met de in stukken geknipte vellen gelei. Je kunt ook agar agar gebruiken het is dan dezelfde hoeveelheid geloof ik. Zorg dat je tijdens het verhitten op medium vuur constant blijft roeren totdat het mengsel een geheel is. Zet het daarna apart zodat het een beetje afkoelt. Niet laten koken. Gooi de kokosolie (geraffineerd), maple siroop, avocado, cashewnoten en vanille extract in de foodprocessor en laat 5 minuten draaien tot het mengsel glad is. Ga af en toe tussendoor door het mengsel en langs de randen van de mengbak. Voeg de cacao poeder en geleimengsel erbij, beetje roeren en laat de foodprocessor nog even draaien. Gooi het daarna over de afgekoelde bodem, dek af met folie en zet in de koelkast. Maak hierna de topping. Topping: 1/3 cup kokosnootolie (vloeibaar) – 1 tsp vanilla extract – 3 tbsp agave nectar/maple siroop – 6 tbsp cocao poeder. Bereidingswijze: Helft voor een dunne laag, alles voor een dikke laag topping. Giet boven op de taart en tik even tegen de springvorm zodat het mooi glad wordt. Leg de taart in de koelkast of de vriezer. Hij kan gelijk vanuit de koelkast opgegeten worden en vanuit de vriezer even 20 Minuten laten staan wel even in stukken snijden voor de taart in de vriezer gaat. Als je de taart de avond van tevoren maakt is hij het lekkerst. Moet echt een nachtje opstijven. 
img_1035

Wie: Sabrina
Website: /
Instagram: @smkerkhof
Wat: Paleo Pims jam koekjes
Recept: www.foodquotes.nl/jam-koekjes-pims-paleo/
img_1032

Wie: Hanin
Website: fitfoodfarma.wordpress.com
Instagram: @fitfoodfarma
Wat: Worteltaart, nog warm!
Recept: Hanin was zo enthousiast aan het bakken gegaan dat ze niet heeft opgeschreven wat er allemaal in deze heerlijke taart ging. Helaas hebben we hier dus geen recept van..
img_1050

Wie: Melanie
Website: www.facebook.com/melaniesfitfood
Instagram: @melaniezevenbergen
Wat: Mango-passievrucht-kwarktaart 
Recept: Slechts 175 cal per punt, dus een perfect ontbijt of tussendoortje. Benodigdheden: – Blender of staafmixer – Bakpapier – Springvorm. Ingrediënten voor de bodem: – 100gr havermout – 15 dadels. Ingrediënten voor de vulling: – 500gr magere Franse kwark – 1,5 mango – 6 gelatine blaadjes. Ingrediënten voor de topping: – 2 passievruchten – 1 gelatine blaadje. Bereidingswijze: Leg een vel bakpapier in je springvorm. Als je gedroogde dadels gebruikt, week deze even 10 minuten in heet water. Doe de dadels en havermout in de blender tot het een kneedbaar geheel is. Is het te droog, voeg dan wat drupjes water toe. Druk de bodem in je springvorm en zet in de koeling – Dan de vulling. Leg de gelatineblaadjes te weken in een schaaltje water. Schil en snij de mango en blend tot een vloeibaar geheel. Meng de mango met de kwark. Verwarm 4 eetlepels water in een pannetje en doe de geweekte gelatine blaadjes hierbij. Gelijk goed doorroeren en als de blaadjes gesmolten zijn kan dit mengsel bij je kwark. Als alles goed geroerd is kan je vulling op de bodem geschonken worden – laat nu minstens twee uur opstijven in de koeling – als laatste de topping. Leg allereerst weer het gelatineblaadje te weken. Snij twee passievruchten open en lepel het vruchtvlees eruit. Verwarm de gelatine en meng met het vruchtvlees van de passievrucht. Schenk dit mengsel op je vulling in je springvorm en laat weer een uur opstijven.
img_1029

Wie: Claudia
Website: /
Instagram: @claudiastarbeekhuis
Wat: Champignons in knoflooksaus 
Recept: benodigdheden: 3 el aromatische olijfolie – 225 gram champignons, steeltjes afgesneden, schoongeborsteld, als ze een klein maatje hebben heel laten en anders in stuken gesneden – 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden – 2 tl vers citroensap – 2 el droge (fino) Spaande cherry – 1/4 bouillon naar keuze – 1/2 tl paprikapoeder – 1/2 gedroogde Spaanse peper zonder zaadjes – versgemalen peper – 1 eetlepel fijngehakte peterselie. Bereidingswijze: verhit de olie in een braadpan en bak dan de champignons en knoflook voor 2 minuten op hoog vuur – zet het vuur lager en voeg de rest (behalve de peterselie) van de ingrediënten toe – laat dit voor een paar minuten pruttelen – Strooi als laatste de peterselie eroverheen.
img_1049

 Allemaal zoet, zoet en nog eens zoet! Je snapt wel dat die hartige champignons onze redding waren. Hoe bomvol iedereen ook zat doken Natalie en ik SAMEN nog even de keuken in om wat broodjes hartig te beleggen. Wij zijn beide einzelgängers puur sang in de keuken dus dit was een uniek momentje! We zijn elkaar niet achterna gegaan met een groot keukenmes ofzo, sterker nog we hadden dolle pret.

img_1068

Kijk dat nou staan!

img_1051

Truffel mayonaise – carpaccio – rucola – parmezaan – pijnboompitten

img_1052

Roomkaas – gerookte zalm – rucola

img_1053

Pesto – mozzarella – tomaatjes

We hebben gesmuld, veel gekletst, gelachen en vooral veel teveel gegeten. Wat Natalie en mij betreft zeker voor herhaling vatbaar! Ben jij er dan ook bij?

fullsizerender-2

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
vorig bericht

Risotto met courgette, champignons & geitenkaas

volgend bericht

Pasta met courgette en zalm

meest gelezen
66.414x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.300x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.785x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.656x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!
Blog Persoonlijk

IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!

4 min leestijd
29 april 2018

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord