• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

Potluck party verslag!

Eefje
Geen reacties
24 september 2015
img_1048

Zomaar een ochtend ergens in augustus.. Ik dronk een kopje koffie (en at een healthy snicker) aan de gigantische keukentafel van Natalie (Natalies keuken). De ideeën vlogen in het rond, waaronder het idee voor deze potlock party. De bedoeling is dat iedereen iets lekkers maakt en dit meeneemt om vervolgens met zijn allen op te eten. We dachten het plan uit en begonnen met het promoten op Instagram. Bergen met leuke reacties maar de aanmelding gingen wat langzaam. Dit is ook vrij logisch! Het feit dat ik een flexibele baan heb en vaak ‘s ochtends vrij ben wil niet zeggen dat de rest van food liefhebbend Nederland dat ook heeft. Plus dat ik ook niet helemaal had nagedacht over dat je niet 2 uur in de auto gaat zitten voor een ‘high tea’ van een paar uurtjes en dan weer lachend 2 uur in de auto terug moet. Toch hadden we een leuke opkomst en waren we mijn zijn 12en. Hieronder neem ik met jullie door wie erbij waren en wat voor lekkers ze meebrachten incl recept natuurlijk!

Ik begin gelijk maar even met Marike van OH MY PIE. Zij was er zelf niet bij maar heeft wel een mega lekkere taart gemaakt waar wij van mochten genieten. Bedankt Marike! Ik hoop dat je er de volgende keer wel zelf bij bent. 

img_1060

Wie: Natalie
Website: Natalieskeuken.nl
Instagram: @natalieskeuken
Wat: Healthy snickers
Recept: natalieskeuken.nl/healthysnickers
img_1045

Wie: Eefje
Website: eefsfood.nl
Instagram: @eefsfood
Wat: Vegan koffie-kaneel noten bites
Recept: eefsfood.nl/vegankoffiekaneelbites
img_1043

Wie: Kim
Website: greengypsy.nl
Instagram: @greengypsykim
Wat: Red velvet cheesecake brownies
Recept: greengipsy.nl/redvelvetcheesecakebrownies
img_1031

Wie: Chrissy
Website: chrissyromme.wordpress.com
Instagram: @c.enjoys
Wat: Bananenbrood
Recept: Benodigdheden: 3 rijpe bananen – 3 eieren – 1 appel – 150 gram amandel, haver, spelt of boekweit meel – 2 tl wijnsteen bakpoeder – 1 el koek en speculaaskruiden – 50 gram rozijnen – 50 gram gemengde noten. Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden – appel in kleine stukjes snijden – hak de noten fijn en houd er een paar heel – prak de bananen en voeg dan de eieren toe, mix dit – voeg dan het meel, de koek kruiden en bakpoeder toe en meng dit ook –  voeg als laatste de appel stukjes toe en giet het mengsel in een ingevette cake vorm – leg als laatste de noten er op – bak voor ongeveer 45 minuten
img_1034

Wie: Lotta
Website: lottadenktbreed.nl
Instagram: @lottadenktbreed
Wat: Kruid cake/brood
Recept: lottadenktbreed.nl/kruidcake-brood
img_1030

Wie: Danigna
Website: /
Instagram: @kroeppoek
Wat: Mango-kokosbrood
Recept: Benodigdheden: 200 gram kokosmeel (spelt of amandelmeel kan ook) – 60 gram geraspte kokos – 50 gram gemalen walnoten – 2 rijpe mango’s – 65 gram kokosolie – 4 middelgrote eieren – 1 tl bakpoeder. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereidingswijze: kokosmeel, 50 gram kokosrasp, bakpoeder en gemalen noten door elkaar mengen in een kom – schil de mango’s en ontpit ze, snijd er 1 in blokjes en pureer de ander – smelt de kokosolie (vet hier ook je bakblik mee in) en kluts dit met de eieren – voeg dit dan toe aan de droge ingrediënten – voeg de helft van de gepureerde mango toe en roer alles tot een beslag – voeg dan de mango blokjes toe en giet dan het beslag in het bakblik – bak voor ongeveer 40 minuten – als het brood is afgekoeld smeer je het in met de overgebleven mango puree en strooi de overgebleven kokos eroverheen
img_1047

Wie: Heleen
Website: ciaohelena.nl
Instagram: @heleenslotboom
Wat: Bagels & beans cheesecake
Recept: benodigdheden: sap van ½ verse citroen – 2 zakjes vanillesuiker – 1 eetlepel bakpoeder – 90 gram custard – 300 gram witte basterdsuiker – 1 kilo magere kwark – 200 gram boter – 1 ei – 4 eidooiers – 1 pak bastognekoeken. Bereidingswijze: vet een springvorm in, verkruimel de bastognekoeken en verdeel ze op de bodem van de bakvorm. Klop de boter tot het romig is en klop er de suiker, de eieren afzonderlijk en daarna alle overige ingrediënten geleidelijk doorheen – Bak het geheel op 170 graden C gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven. (Ovens verschillen veel van elkaar. Dus controleer de eerste keer dat je de cheesecake bakt of het eindresultaat naar wens is en verleng indien nodig de baktijd) – Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen. Verpak de cake in plastic folie en laat het geheel in ruim 2 uur in de koelkast koud worden.
img_1036

Wie: Thirza
Website: /
Instagram: @thirzaloves
Wat: Chocoladetaart 
Recept: Bodem: 1/4 cup coconut oil, gesmolten of heel zacht – 1/4 cup maple syrup – 1/2 tbs pure vanilla extract of poeder of naar smaak – Pinch zout – 1/2 cup water – 1/2 cup coconut flour – 1/4 cup potato starch. Bereidingswijze: Eerst de droge ingrediënten mengen en daarna aan de vloeibare gemengde ingrediënten toevoegen. Even door de foodprocessor en dan met de hand mengen. Eventueel een handje noten van tevoren malen voor een lichte bite. In een 7″ springvorm platdrukken en gaatjes met een vork erin prikken. 22 minuten op 180C of tot dat de bodem goudbruin wordt. Vulling: 3 vellen gelei geknipt met 1/2 cup water – ¾ cup raw cashews, pre-soaked, het liefst een nachtje – ¼ cup coconut oil, gesmolten – 1 kleine avocado of 2/3 van een grote – 1/3 cup maple syrup of agave siroop – 1 tsp pure vanilla extract of 1 boon – Helft van 1/2 cup cacao poeder. Bereidingswijze: Doe een 1/2 cup water in een pannetje met de in stukken geknipte vellen gelei. Je kunt ook agar agar gebruiken het is dan dezelfde hoeveelheid geloof ik. Zorg dat je tijdens het verhitten op medium vuur constant blijft roeren totdat het mengsel een geheel is. Zet het daarna apart zodat het een beetje afkoelt. Niet laten koken. Gooi de kokosolie (geraffineerd), maple siroop, avocado, cashewnoten en vanille extract in de foodprocessor en laat 5 minuten draaien tot het mengsel glad is. Ga af en toe tussendoor door het mengsel en langs de randen van de mengbak. Voeg de cacao poeder en geleimengsel erbij, beetje roeren en laat de foodprocessor nog even draaien. Gooi het daarna over de afgekoelde bodem, dek af met folie en zet in de koelkast. Maak hierna de topping. Topping: 1/3 cup kokosnootolie (vloeibaar) – 1 tsp vanilla extract – 3 tbsp agave nectar/maple siroop – 6 tbsp cocao poeder. Bereidingswijze: Helft voor een dunne laag, alles voor een dikke laag topping. Giet boven op de taart en tik even tegen de springvorm zodat het mooi glad wordt. Leg de taart in de koelkast of de vriezer. Hij kan gelijk vanuit de koelkast opgegeten worden en vanuit de vriezer even 20 Minuten laten staan wel even in stukken snijden voor de taart in de vriezer gaat. Als je de taart de avond van tevoren maakt is hij het lekkerst. Moet echt een nachtje opstijven. 
img_1035

Wie: Sabrina
Website: /
Instagram: @smkerkhof
Wat: Paleo Pims jam koekjes
Recept: www.foodquotes.nl/jam-koekjes-pims-paleo/
img_1032

Wie: Hanin
Website: fitfoodfarma.wordpress.com
Instagram: @fitfoodfarma
Wat: Worteltaart, nog warm!
Recept: Hanin was zo enthousiast aan het bakken gegaan dat ze niet heeft opgeschreven wat er allemaal in deze heerlijke taart ging. Helaas hebben we hier dus geen recept van..
img_1050

Wie: Melanie
Website: www.facebook.com/melaniesfitfood
Instagram: @melaniezevenbergen
Wat: Mango-passievrucht-kwarktaart 
Recept: Slechts 175 cal per punt, dus een perfect ontbijt of tussendoortje. Benodigdheden: – Blender of staafmixer – Bakpapier – Springvorm. Ingrediënten voor de bodem: – 100gr havermout – 15 dadels. Ingrediënten voor de vulling: – 500gr magere Franse kwark – 1,5 mango – 6 gelatine blaadjes. Ingrediënten voor de topping: – 2 passievruchten – 1 gelatine blaadje. Bereidingswijze: Leg een vel bakpapier in je springvorm. Als je gedroogde dadels gebruikt, week deze even 10 minuten in heet water. Doe de dadels en havermout in de blender tot het een kneedbaar geheel is. Is het te droog, voeg dan wat drupjes water toe. Druk de bodem in je springvorm en zet in de koeling – Dan de vulling. Leg de gelatineblaadjes te weken in een schaaltje water. Schil en snij de mango en blend tot een vloeibaar geheel. Meng de mango met de kwark. Verwarm 4 eetlepels water in een pannetje en doe de geweekte gelatine blaadjes hierbij. Gelijk goed doorroeren en als de blaadjes gesmolten zijn kan dit mengsel bij je kwark. Als alles goed geroerd is kan je vulling op de bodem geschonken worden – laat nu minstens twee uur opstijven in de koeling – als laatste de topping. Leg allereerst weer het gelatineblaadje te weken. Snij twee passievruchten open en lepel het vruchtvlees eruit. Verwarm de gelatine en meng met het vruchtvlees van de passievrucht. Schenk dit mengsel op je vulling in je springvorm en laat weer een uur opstijven.
img_1029

Wie: Claudia
Website: /
Instagram: @claudiastarbeekhuis
Wat: Champignons in knoflooksaus 
Recept: benodigdheden: 3 el aromatische olijfolie – 225 gram champignons, steeltjes afgesneden, schoongeborsteld, als ze een klein maatje hebben heel laten en anders in stuken gesneden – 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden – 2 tl vers citroensap – 2 el droge (fino) Spaande cherry – 1/4 bouillon naar keuze – 1/2 tl paprikapoeder – 1/2 gedroogde Spaanse peper zonder zaadjes – versgemalen peper – 1 eetlepel fijngehakte peterselie. Bereidingswijze: verhit de olie in een braadpan en bak dan de champignons en knoflook voor 2 minuten op hoog vuur – zet het vuur lager en voeg de rest (behalve de peterselie) van de ingrediënten toe – laat dit voor een paar minuten pruttelen – Strooi als laatste de peterselie eroverheen.
img_1049

 Allemaal zoet, zoet en nog eens zoet! Je snapt wel dat die hartige champignons onze redding waren. Hoe bomvol iedereen ook zat doken Natalie en ik SAMEN nog even de keuken in om wat broodjes hartig te beleggen. Wij zijn beide einzelgängers puur sang in de keuken dus dit was een uniek momentje! We zijn elkaar niet achterna gegaan met een groot keukenmes ofzo, sterker nog we hadden dolle pret.

img_1068

Kijk dat nou staan!

img_1051

Truffel mayonaise – carpaccio – rucola – parmezaan – pijnboompitten

img_1052

Roomkaas – gerookte zalm – rucola

img_1053

Pesto – mozzarella – tomaatjes

We hebben gesmuld, veel gekletst, gelachen en vooral veel teveel gegeten. Wat Natalie en mij betreft zeker voor herhaling vatbaar! Ben jij er dan ook bij?

fullsizerender-2

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
vorig bericht

Risotto met courgette, champignons & geitenkaas

volgend bericht

Pasta met courgette en zalm

meest gelezen
37.055x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
21.679x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
13.776x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
10.891x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!
Blog Persoonlijk

IF update #9 Ik ga 3 weken lang mijn kcals tracken!

4 min leestijd
29 april 2018

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
GELUKSVOGEL🥰 adv - Wát heerlijk dit?!🍹 Ik GELUKSVOGEL🥰

adv - Wát heerlijk dit?!🍹 Ik sta hier op Concert at Sea, met een lieve vriendin, in de zon en mèt een lekkere 0.0 Gordon’s in mijn hand☀️

Erg aan het genieten want hier wilde ik altijd al eens heen🎶 Fijn sfeertje hier! Net het optreden van Racoon gezien, wát een band is dat toch😍 Hou zo van zijn stem🎤

Terug naar de Gordon’s 0.0, die is dus echt heel erg lekker en perfect om mee te proosten🥂 Ga jij nog naar een muziekfestival dit jaar? Dan is de kans zeer aanwezig dat je daar ook een Gordon’s bar tegenkomt. Of haal ‘m bij jouw dichtstbijzijnde winkel om Gordon's o'clock thuis te vieren🧊 Grijp je kans zou ik zeggen👌🏻

PROOST LIEVE MENSEN🥳

X Eef

In samenwerking met @gorndonsginglobal 💛

#eefsfood #gordonsoclock #gordonssummer #drinkIQ #nix18 #concertatsea #geluksvogel #gintonic #ijsblokjes #verfrissend #proost #tonic
LIMOEN MERINGUE KOKOS CHEESECAKE🥥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een stevige en super smaakvolle cheesecake! Hij is echt heer-lijk🤤 Ook maken? Dit heb je nodig voor 8 personen👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️100 gram kokoskoekjes
➡️100 gram crunchy havermout koekjes
➡️50 gram roomboter
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️400 gram roomkaas (A-merk)
➡️2 middelgrote eieren
➡️80 gram kristalsuiker
➡️30 gram kokosrasp
➡️Rasp van 2 limoenen
➡️Sap van 1 limoen
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 gram (gepasteuriseerd) eiwit
➡️50 gram kristalsuiker
*Dit is een ‘snelle’ meringue. Perfect als je de taart direct serveert. Het zal minder lang stevig blijven staan dan meringue gemaakt op de ‘kook’ manier. Daarvan vind je een recept op mijn website en nu ook een ‘how to’ Reel in mijn stories🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Bekleed de bodem van een 18 cm springvorm met bakpapier.
➡️Maal de koekjes fijn en meng dit met de gesmolten boter. Stort in de vorm en druk goed aan.
➡️Doe voor de vulling alles behalve de eieren in een kom en klop dit door elkaar met een garde. Voeg dan de eieren toe en meng deze er ook doorheen. Giet het mengsel op de koekbodem.
➡️Bak de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden hete lucht. Laat dan een uur of twee afkoelen op het aanrecht en schuif ‘m dan nog 3 uur de koelkast in.
➡️Maak de meringue door dit op hoge snelheid te mengen in een standmixer tot je er stijve pieken van kunt maken. Schep in een spuitzak en decoreer hiermee de taart. Maak af met een kleine gasbrander🔥 Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cheesecake #taartrecept #foodblog #instarecept #meringue #koekbodem #kokos #limoen #foodienl #heelhollandbakt #foodfotografie #lime #coconut #taart #roomkaas #haverkoekjes
GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De laatste vakantiedagen waren in Velika🇬🇷 Weer heel anders dan de vorige twee plaatsen. Ruim 11km kustlijn! Hier in de buurt is ook niet super veel te doen, na het wéér niet vinden van een waterval heb ik ‘m vooral lekker op het chillen gezet🏖 Ze hebben hier namelijk wel de betere beach clubs met écht lekkere bedjes😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik heb dus niet zoveel tips voor deze omgeving zoals in mijn vorige twee vakantie posts.. Wat wel leuk is, is om in een klein uurtje naar Larissa te rijden📍 Een gezellige stad bomvol terrasjes, bakkers en winkels🥨 Een veel leukere sfeer dan bijvoorbeeld in Volos. Ik deel wel een paar algemene tips en het antwoord op die ene veelgestelde vraag: BEN JE ALLEEN OP REIS⁉️ Nee, dat ben ik niet😁 Ik ben de ‘alleen game’ aardig aan het uitspelen maar in mijn eentje op vakantie is nog een drempeltje te ver voor nu. Overweeg wel zo’n groepsreis voor misschien volgend jaar!✈️ Heb jij daar ervaring mee? Ben benieuwd👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn pro vakantie tips:
➡️Boek meerdere airbnb’s in 1 vakantie. Zo moet je steeds verhuizen en lijkt het wel vakantie in een vakantie. Voor je gevoel ben je veel langer weg dan, in mijn geval, 11 dagen👍🏻
➡️ Zorg dat je tweede en/of derde airbnb een wasmachine heeft. Met alleen handbagage reizen is heeeeerlijk en gaat prima als je je favo jurk en short kan wassen🧼
➡️ Fix een auto! Zonder lijkt me bijzonder saai🚗💨
➡️ Pak de ochtenden voor een uitje en plof ‘s middags op het strand⛱
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit was ‘m! Vandaag nog een roadtrip van 4+ uur en dan veilig naar huis vliegen✈️ Komende week verschijnt er vast weer een lekker recept online (moet nog even bedenken wat😋). Op mijn persoonlijke account heb ik dagelijks een vakantie verslag in mijn stories gedeeld. Deze staan opgeslagen in een highlight mocht je nog benieuwd zijn✅ Check het via @eefjefriedhoff 🙋🏻‍♀️ Fijne zondag❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dikke liefs😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #reisverslag #kiezelstrand #vakantietips #griekenland #strandmeisje #beachclub #kustplaats #velika #greece #uiteten #baklava #blijmeid #vakantievibes
GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De roadtrip vanuit Nea Makri hiernaartoe was echt heeeerlijk🚗💨 Rustige mooie (tol)wegen met prachtig uitzicht🙌🏻 Kala Nera is een heel gezellig dorpje om binnen te rijden. Mooi lang strand, heel veel restaurantjes en een fijne sfeer🏖 Ik denk wel dat het hier erg druk is in het hoogseizoen, maar dit valt nu nog reuze mee👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅In het bergdorpje Milies kwam ik per ongeluk terecht na het niet kunnen vinden van een waterval(letje)… Heel leuk om hier de auto even stil te zetten en een hapje en drankje te bestellen op het grote terras die helemaal in de schaduw staat door maar één mega grote boom?!🌳 Ook vond ik hier in het eerste de beste winkeltje mijn twee ‘vaste’ souvenirs; een mooi kopje en een ring💍
✅Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is het naar Meteora📍 Hier staan bizarre rotsen met her en der een klooster erop gebouwd (hier kun je naar binnen). Absoluut een tikkie toeristisch, maar ik vond het de flinke rit zeker waard! Erg indrukwekkend👀
✅In een paar dagen heb ik niet alles uit kunnen proberen natuurlijk. Maar ik zou ‘1900’ uitkiezen om te gaan eten hier🍴 Voor wat ik deze vakantie allemaal heb gezien was dit de ‘modernste’ kaart met zowaar een vegan hoofdstuk🌱 Vooral de tweede avond heb ik er geweldig (o.a. Moussaka) gegeten😍
✅Als uitje is de stad Volos een prima plan om even doorheen de struinen en dan aan de haven wat de drinken. Mocht je ook een lange, brede vrouw zijn met maat 48? Dan kun je het wel vergeten om een leuke jurk te scoren👗 Tenzij je er voor elke bovenbeen 1 zoekt😂
✅Het is GEWELDIG om je appartement op 30 meter van zee te hebben🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag door prachtig boerenlandschap in 2 uur naar het nieuwe huisje gereden voor deel 3 van deze vakantie🌾 Nu op 50 meter van zee🙌🏻🇬🇷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagelijks Grieks story verslag is te zien via @eefjefriedhoff mocht je dat leuk vinden🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #griekenland #minireisverslag #kalenera #kustplaats #blijemeid #vakantievibes #meteora #greekfood #aubergine #feta #dinerenaanzee #souveniertje #eefdsfood #goldenhour #griekenlandvakantie #vakantieupdate
GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste 2,5 dag zitten erop! Lekker eten, freddo cappuccino, het niet hebben van plannen, Griekse sfeer en meer🥰 Het leek me leuk per verblijf locatie een korte samenvatting te delen. Komt ie👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅Strand - Moraitis beach (18 minuten rijden)🏖 Heerlijk (zand)strand, lekkere bedjes, niet druk (in deze tijd van het jaar), gezellige en relaxte sfeer en een strandbar met vet lekkere broodjes en salades👌🏻
✅Restaurant - To Akrogiali. Met je stoel in de kiezels, strak aan zee. Fijn uitzicht en lekker eten, vooral de gefrituurde courgette en gebakken kaas waren perfect💯
✅Bakkerij - Ik krijg de naam niet echt vertaald maar het zit op; Marathonos 118. Alles behalve klein en authentiek, maar ik was onder de indruk van de hoeveelheid en hoe geweldig vol en georganiseerd alles erbij lag🥖 Af te raden voor mensen met keuzestress🤓
✅Supermarkt - het zal een keten zijn, maar My Market vond ik top! Ik kom hier niet om groente te eten en zelf te koken, maar de groenteafdeling zag er echt méga goed uit🎉 Ook vond ik er mijn all time lievelingskauwgom die ik in Nederland al jaren niet meer kan kopen en online extreme verzendkosten heeft..🛒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❌Airbnb appartement: Would not recommend.. Het schoolvoorbeeld van hoe lovende recensies niet altijd echt waar zijn. Zeer ongezellig, echt oude bende en niet bepaald schoon. Wel 4 minuten lopen van zee👍🏻 Is ook wat waard😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag een roadtrip van ongeveer 4 uur naar het nieuwe huisje🚗💨 Zin in wat meer ‘idyllisch’ Griekenland, hoop ik vandaag te zien🙌🏻 Dagelijks verslag in stories via @eefjefriedhoff 📷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #photodump #griekenland #freddocappuccino #minireisverslag #NeaMakri #vakantie #topsenflops #groenteafdeling #grieksesalade #zonzeestrand #chillvakantie
50.000 VOLGERS, VIJFTIGDUIZEND🥳🍾
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefde voor jullie❤️ Het is niet normaal⁉️ Ik had voor dit jaar een mooi en realistisch doel: met 45k volgers het jaar uit. Maar het zijn er nu al veel meer dan vijftigduizend (!!) en het is pas half juni😱 Super cool!😍 Afgelopen maanden was er zoveel groei en positiviteit. Dat voelt als méga waardering voor het harde werk🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Echt, DANK DANK DANK🙌🏻 Door jullie bij elkaar kan ik deze uit de hand gelopen hobby mijn werk noemen! Fijn dat ik je kan inspireren met mijn recepten en kan vermaken met persoonlijke kijkjes in mijn leven en achter de schermen🎥 Hopelijk blijf je nog lang hangen hier☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De timing kon bijna niet beter☀️ Ik ga nu namelijk lekker chillen met mijn billen in het Griekse zand (of kiezels, je weet maar nooit daar)🇬🇷 Op wat vakantiekiekjes na zal het hier rustig zijn komende weken📸 Gelukkig staat eefsfood.nl bomvol met recepten dus je hoeft je niet te vervelen!✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hele dikke liefs,
Eef😙
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
28 mei 2022

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
25 mei 2022

Goedgevulde rijstsalade met veel groente

Goedgevulde rijstsalade met veel groente
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord