Blog

Potluck party verslag!

Zomaar een ochtend ergens in augustus.. Ik dronk een kopje koffie (en at een healthy snicker) aan de gigantische keukentafel van Natalie (Natalies keuken). De ideeën vlogen in het rond, waaronder het idee voor deze potlock party. De bedoeling is dat iedereen iets lekkers maakt en dit meeneemt om vervolgens met zijn allen op te eten. We dachten het plan uit en begonnen met het promoten op Instagram. Bergen met leuke reacties maar de aanmelding gingen wat langzaam. Dit is ook vrij logisch! Het feit dat ik een flexibele baan heb en vaak ’s ochtends vrij ben wil niet zeggen dat de rest van food liefhebbend Nederland dat ook heeft. Plus dat ik ook niet helemaal had nagedacht over dat je niet 2 uur in de auto gaat zitten voor een ‘high tea’ van een paar uurtjes en dan weer lachend 2 uur in de auto terug moet. Toch hadden we een leuke opkomst en waren we mijn zijn 12en. Hieronder neem ik met jullie door wie erbij waren en wat voor lekkers ze meebrachten incl recept natuurlijk!

Ik begin gelijk maar even met Marike van OH MY PIE. Zij was er zelf niet bij maar heeft wel een mega lekkere taart gemaakt waar wij van mochten genieten. Bedankt Marike! Ik hoop dat je er de volgende keer wel zelf bij bent. 

img_1060

Wie: Natalie
Website: Natalieskeuken.nl
Instagram: @natalieskeuken
Wat: Healthy snickers
Recept: natalieskeuken.nl/healthysnickers
img_1045

Wie: Eefje
Website: eefsfood.nl
Instagram: @eefsfood
Wat: Vegan koffie-kaneel noten bites
Recept: eefsfood.nl/vegankoffiekaneelbites
img_1043

Wie: Kim
Website: greengypsy.nl
Instagram: @greengypsykim
Wat: Red velvet cheesecake brownies
Recept: greengipsy.nl/redvelvetcheesecakebrownies
img_1031

Wie: Chrissy
Website: chrissyromme.wordpress.com
Instagram: @c.enjoys
Wat: Bananenbrood
Recept: Benodigdheden: 3 rijpe bananen – 3 eieren – 1 appel – 150 gram amandel, haver, spelt of boekweit meel – 2 tl wijnsteen bakpoeder – 1 el koek en speculaaskruiden – 50 gram rozijnen – 50 gram gemengde noten. Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden – appel in kleine stukjes snijden – hak de noten fijn en houd er een paar heel – prak de bananen en voeg dan de eieren toe, mix dit – voeg dan het meel, de koek kruiden en bakpoeder toe en meng dit ook –  voeg als laatste de appel stukjes toe en giet het mengsel in een ingevette cake vorm – leg als laatste de noten er op – bak voor ongeveer 45 minuten
img_1034

Wie: Lotta
Website: lottadenktbreed.nl
Instagram: @lottadenktbreed
Wat: Kruid cake/brood
Recept: lottadenktbreed.nl/kruidcake-brood
img_1030

Wie: Danigna
Website: /
Instagram: @kroeppoek
Wat: Mango-kokosbrood
Recept: Benodigdheden: 200 gram kokosmeel (spelt of amandelmeel kan ook) – 60 gram geraspte kokos – 50 gram gemalen walnoten – 2 rijpe mango’s – 65 gram kokosolie – 4 middelgrote eieren – 1 tl bakpoeder. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereidingswijze: kokosmeel, 50 gram kokosrasp, bakpoeder en gemalen noten door elkaar mengen in een kom – schil de mango’s en ontpit ze, snijd er 1 in blokjes en pureer de ander – smelt de kokosolie (vet hier ook je bakblik mee in) en kluts dit met de eieren – voeg dit dan toe aan de droge ingrediënten – voeg de helft van de gepureerde mango toe en roer alles tot een beslag – voeg dan de mango blokjes toe en giet dan het beslag in het bakblik – bak voor ongeveer 40 minuten – als het brood is afgekoeld smeer je het in met de overgebleven mango puree en strooi de overgebleven kokos eroverheen
img_1047

Wie: Heleen
Website: ciaohelena.nl
Instagram: @heleenslotboom
Wat: Bagels & beans cheesecake
Recept: benodigdheden: sap van ½ verse citroen – 2 zakjes vanillesuiker – 1 eetlepel bakpoeder – 90 gram custard – 300 gram witte basterdsuiker – 1 kilo magere kwark – 200 gram boter – 1 ei – 4 eidooiers – 1 pak bastognekoeken. Bereidingswijze: vet een springvorm in, verkruimel de bastognekoeken en verdeel ze op de bodem van de bakvorm. Klop de boter tot het romig is en klop er de suiker, de eieren afzonderlijk en daarna alle overige ingrediënten geleidelijk doorheen – Bak het geheel op 170 graden C gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven. (Ovens verschillen veel van elkaar. Dus controleer de eerste keer dat je de cheesecake bakt of het eindresultaat naar wens is en verleng indien nodig de baktijd) – Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen. Verpak de cake in plastic folie en laat het geheel in ruim 2 uur in de koelkast koud worden.
img_1036

Wie: Thirza
Website: /
Instagram: @thirzaloves
Wat: Chocoladetaart 
Recept: Bodem: 1/4 cup coconut oil, gesmolten of heel zacht – 1/4 cup maple syrup – 1/2 tbs pure vanilla extract of poeder of naar smaak – Pinch zout – 1/2 cup water – 1/2 cup coconut flour – 1/4 cup potato starch. Bereidingswijze: Eerst de droge ingrediënten mengen en daarna aan de vloeibare gemengde ingrediënten toevoegen. Even door de foodprocessor en dan met de hand mengen. Eventueel een handje noten van tevoren malen voor een lichte bite. In een 7″ springvorm platdrukken en gaatjes met een vork erin prikken. 22 minuten op 180C of tot dat de bodem goudbruin wordt. Vulling: 3 vellen gelei geknipt met 1/2 cup water – ¾ cup raw cashews, pre-soaked, het liefst een nachtje – ¼ cup coconut oil, gesmolten – 1 kleine avocado of 2/3 van een grote – 1/3 cup maple syrup of agave siroop – 1 tsp pure vanilla extract of 1 boon – Helft van 1/2 cup cacao poeder. Bereidingswijze: Doe een 1/2 cup water in een pannetje met de in stukken geknipte vellen gelei. Je kunt ook agar agar gebruiken het is dan dezelfde hoeveelheid geloof ik. Zorg dat je tijdens het verhitten op medium vuur constant blijft roeren totdat het mengsel een geheel is. Zet het daarna apart zodat het een beetje afkoelt. Niet laten koken. Gooi de kokosolie (geraffineerd), maple siroop, avocado, cashewnoten en vanille extract in de foodprocessor en laat 5 minuten draaien tot het mengsel glad is. Ga af en toe tussendoor door het mengsel en langs de randen van de mengbak. Voeg de cacao poeder en geleimengsel erbij, beetje roeren en laat de foodprocessor nog even draaien. Gooi het daarna over de afgekoelde bodem, dek af met folie en zet in de koelkast. Maak hierna de topping. Topping: 1/3 cup kokosnootolie (vloeibaar) – 1 tsp vanilla extract – 3 tbsp agave nectar/maple siroop – 6 tbsp cocao poeder. Bereidingswijze: Helft voor een dunne laag, alles voor een dikke laag topping. Giet boven op de taart en tik even tegen de springvorm zodat het mooi glad wordt. Leg de taart in de koelkast of de vriezer. Hij kan gelijk vanuit de koelkast opgegeten worden en vanuit de vriezer even 20 Minuten laten staan wel even in stukken snijden voor de taart in de vriezer gaat. Als je de taart de avond van tevoren maakt is hij het lekkerst. Moet echt een nachtje opstijven. 
img_1035

Wie: Sabrina
Website: /
Instagram: @smkerkhof
Wat: Paleo Pims jam koekjes
Recept: www.foodquotes.nl/jam-koekjes-pims-paleo/
img_1032

Wie: Hanin
Website: fitfoodfarma.wordpress.com
Instagram: @fitfoodfarma
Wat: Worteltaart, nog warm!
Recept: Hanin was zo enthousiast aan het bakken gegaan dat ze niet heeft opgeschreven wat er allemaal in deze heerlijke taart ging. Helaas hebben we hier dus geen recept van..
img_1050

Wie: Melanie
Website: www.facebook.com/melaniesfitfood
Instagram: @melaniezevenbergen
Wat: Mango-passievrucht-kwarktaart 
Recept: Slechts 175 cal per punt, dus een perfect ontbijt of tussendoortje. Benodigdheden: – Blender of staafmixer – Bakpapier – Springvorm. Ingrediënten voor de bodem: – 100gr havermout – 15 dadels. Ingrediënten voor de vulling: – 500gr magere Franse kwark – 1,5 mango – 6 gelatine blaadjes. Ingrediënten voor de topping: – 2 passievruchten – 1 gelatine blaadje. Bereidingswijze: Leg een vel bakpapier in je springvorm. Als je gedroogde dadels gebruikt, week deze even 10 minuten in heet water. Doe de dadels en havermout in de blender tot het een kneedbaar geheel is. Is het te droog, voeg dan wat drupjes water toe. Druk de bodem in je springvorm en zet in de koeling – Dan de vulling. Leg de gelatineblaadjes te weken in een schaaltje water. Schil en snij de mango en blend tot een vloeibaar geheel. Meng de mango met de kwark. Verwarm 4 eetlepels water in een pannetje en doe de geweekte gelatine blaadjes hierbij. Gelijk goed doorroeren en als de blaadjes gesmolten zijn kan dit mengsel bij je kwark. Als alles goed geroerd is kan je vulling op de bodem geschonken worden – laat nu minstens twee uur opstijven in de koeling – als laatste de topping. Leg allereerst weer het gelatineblaadje te weken. Snij twee passievruchten open en lepel het vruchtvlees eruit. Verwarm de gelatine en meng met het vruchtvlees van de passievrucht. Schenk dit mengsel op je vulling in je springvorm en laat weer een uur opstijven.
img_1029

Wie: Claudia
Website: /
Instagram: @claudiastarbeekhuis
Wat: Champignons in knoflooksaus 
Recept: benodigdheden: 3 el aromatische olijfolie – 225 gram champignons, steeltjes afgesneden, schoongeborsteld, als ze een klein maatje hebben heel laten en anders in stuken gesneden – 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden – 2 tl vers citroensap – 2 el droge (fino) Spaande cherry – 1/4 bouillon naar keuze – 1/2 tl paprikapoeder – 1/2 gedroogde Spaanse peper zonder zaadjes – versgemalen peper – 1 eetlepel fijngehakte peterselie. Bereidingswijze: verhit de olie in een braadpan en bak dan de champignons en knoflook voor 2 minuten op hoog vuur – zet het vuur lager en voeg de rest (behalve de peterselie) van de ingrediënten toe – laat dit voor een paar minuten pruttelen – Strooi als laatste de peterselie eroverheen.
img_1049

 Allemaal zoet, zoet en nog eens zoet! Je snapt wel dat die hartige champignons onze redding waren. Hoe bomvol iedereen ook zat doken Natalie en ik SAMEN nog even de keuken in om wat broodjes hartig te beleggen. Wij zijn beide einzelgängers puur sang in de keuken dus dit was een uniek momentje! We zijn elkaar niet achterna gegaan met een groot keukenmes ofzo, sterker nog we hadden dolle pret.

img_1068

Kijk dat nou staan!

img_1051

Truffel mayonaise – carpaccio – rucola – parmezaan – pijnboompitten

img_1052

Roomkaas – gerookte zalm – rucola

img_1053

Pesto – mozzarella – tomaatjes

We hebben gesmuld, veel gekletst, gelachen en vooral veel teveel gegeten. Wat Natalie en mij betreft zeker voor herhaling vatbaar! Ben jij er dan ook bij?

fullsizerender-2

Liefs,
Eefje

No products in the cart.