Recept
2016-10-06 15:56:31
Serves 2
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
40 minuten
Ingrediënten
- 180 gram risotto rijst
- 600 ml bouillon naar keuze
- 1 zakje salade melange
- 1 courgette
- 1 bakje kastanje champignons
- 100 gram zachte geitenkaas
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- scheut witte wijn
- een handje pijnboompitten, geroosterd
- peper
- olijfolie
MATERIALEN
- wok/hapjespan
- spatel
Bereidingswijze
- Snij eerst de knoflook en ui fijn. Zet dan een wok op halfhoog vuur met een scheut olijfolie erin. Fruit de ui en knoflook zonder dat dit verkleurd. Voeg dan de rijst toe en bak dit ook mee voor een minuutje of 3. Blus dan af met een scheut witte wijn.
- Voeg nu een scheut van de bouillon toe en zet het vuur iets lager. Voeg steeds bouillon toe als het vorige is opgenomen.
- Snij nu de courgette en champignons in stukken/blokjes. Dit voeg je toe aan de risotto ongeveer 10 minuten voordat het klaar is. Als het klaar is roer je er nog 60 gram geitenkaas doorheen.
- Verdeel de sla melange over 2 borden en schep hier de risotto op. Verdeel de overgebleven geitenkaas en pijnboompitten en doe er nog wat peper overheen. Smullen maar!
Eefsfood https://www.eefsfood.nl/