Recept
2016-10-05 13:14:54
Serves 5
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
- 600 ml water
- 10 trostomaten
- 1 pot geroosterde paprika's
- 2 grote witte uien
- 3 tenen knoflook
- 1 runder bouillonblokje
- 1 mini blikje tomatenpuree
- 200 gram chorizo, in kleine blokjes
- 1/2 potje zwarte olijven, in ringetjes
- 1 tl cayennepeper
- 1 el suiker
- Flinke scheut olijfolie
- peper
Bereidingswijze
- Snipper eerst de knoflook en ui fijn en bak deze in een scheut olijfolie in een soeppan. Snij dan de chorizo in kleine blokjes en voeg deze samen met de cayennepeper bij de ui en knoflook. Lekker bakken op halfhoog vuur.
- Snij de geroosterde paprika in kleine stukjes en voeg deze dan samen met de tomatenpuree toe. Bak dit ook nog even mee. Snij de tomaten grof en doe deze in de blender. Laat die voor een minuutje draaien en giet dit dan in de pan.
- Voeg dan water, suiker en het bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook voor ongeveer 15 minuten. Voeg als laatst de olijven toe en misschien nog wat extra peper en zout.
Notities
- Heerlijk met een beetje geroosterd brood!
Eefsfood https://www.eefsfood.nl/