Blog

Afval poging 8 ofzo..

Ik voel mij stukken beter in mijn vel, eet gezond en mijn bed uitkomen ’s ochtends lijkt makkelijker te gaan dan ooit. Ik ben inmiddels 8 kilo lichter en ik ben meer dan klaar voor de volgende 8..

Dit was zo’n 4 maanden geleden! Momenteel eet ik alles wat los en vast zit, is 1 maaltijd per keer nooit genoeg, eet ik veel te vaak buiten de deur, gaat gezelligheid gewoon niet samen zonder eten en ben ik die 8 kilo inmiddels (en nog meer) allang weer aangekomen. Broeken zitten veel te strak, al mijn shirtjes staan allemaal weer net niet en mijn buik zit gewoon in de weg.. Meer kan ik er niet van maken. Ik heb echt al vaak een serieuze afval pogingen gedaan in mijn leven waarvan ik de laatste twee keer dacht dat het echt definitief zou zijn. Ik voelde mij daar zoveel beter bij. Niks is minder waar helaas. ALTIJD als ik de -8 kilo aantik gaat het weer helemaal mis. Zelfs wanneer ik me daar heel erg bewust van ben en er mentaal sterk in sta.

Ik ben nooit echt slank geweest dus dat is ook mijn streven niet. Ik wil gewoon afvallen (het liefst 20 kilo) om mezelf lekkerder te voelen en wat toffere kleding aan te kunnen zonder dat ik de hele dag loop op te letten of mijn trui of shirtje nog wel ‘goed’ zit. Ik vind mezelf echt een sukkel dat ik het keer op keer weer verknalt heb. En waarom? Ik weet het niet. Ik weet echt niet meer wat ik eraan moet doen. Dit is geen verhaal om zielig te lopen doen want ik stop zelf al dat slechte eten in mijn mond. Maar in zo’n periode als nu zit ik bij mijn ontbijt al te bedenken welke zak chips ik wil kopen voor in de avond. Bedenk ik elke vrije dag wat ik nu weer voor lekkers kan gaan bakken en sta ik in de supermarkt met welke koekjes of bak ijs zal ik vandaag eens kopen. Verslaafd, gewoon verslaafd. En dat terwijl ik echt enorm van groente, fruit & gezond eten hou. En ik weet echt wel hoe het allemaal zou moeten. Van die alles of niks periodes zijn het.. Ik kan hier echt uren lang over typen en vertellen maar daar wordt ik niks dunner van. Ik heb gelukkig mijn lengte mee. Dat maakt de verhoudingen wel iets beter.

Mijn strijdplan voor komende paar maanden (ben er al een paar weken naartoe aan het leven) draagt in ieder geval de titel “dik in je bikini en dun in je wintertrui”. Die in je bikini periode zit er bijna op want het is inmiddels alweer herfst in ons kikkerlandje. Eerste pluspunt is dat ik de strijd aanga samen met een vriendin. Dat is altijd fijn en in dit geval beter dan in je eentje. Minder eten. Gezonder eten. Niet meer snoepen. Niet te vaak op de weegschaal gaan staan, want dan raak ik weer geobsedeerd. De “dat lekkers heb je nu wel verdiend” regel afschaffen & thuis eten klaarmaken voor op mijn werk. Nog een andere hele grote struggle gaat zijn om veeeeeel minder te gaan bakken. Jeetje ik word zo blij van bakken!

Ik hoop er weer het beste van deze poging! Klinkt niet heel overtuigend maar dat heb je nou eenmaal na al die faal pogingen. Hoop ergens in maart 2016 de -20 kilo aan te tikken. Dat zou fantastisch zijn!

Bedankt voor het lezen <3

Liefs, 

Eef

 

No Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.