Nog maar een paar jaar geleden proefde ik voor het eerst een stukje red velvet taart. Erg lekker! Maar niet vergelijkbaar met een andere bestaande taart vond ik. Ik werd nieuwsgierig en wilde er zelf ook eentje bakken. Ik zocht wat recepten op om me even in te lezen en daar kwam na een paar keer bakken dit recept uit.
Edit 31.08.2020
Inmiddels staat dit recept al 5 jaar op mijn website. De tijd gaat hard! Ik weet het nog heel goed toen ik mijn eerste red velvet taart bakte. Iedereen vond hem geweldig smaken en toen kon je er nog veel mensen mee verrassen. Inmiddels denk ik dat we bijna allemaal weleens red velvet taart hebben geproefd. Ik heb er zo ontzettend veel gebakken in die 5 jaar tijd. Een fotogenieke taart en toch heb ik keer op keer moeite om heb naar mijn eigen tevredenheid op de foto te zetten.
In afgelopen jaren heb ik dit recept meerdere keren voorzien van nieuwe foto’s. En vandaag weer! Ze gaan steeds meer naar mijn zin, maar hΓ©t shot heb ik nog steeds niet (vind ik). Blijven oefenen maar haha. Ik heb de hoeveelheden en de beschrijving wat aangepast. Het zijn zeker wat stappen maar het resultaat is er dan ook naar. Velen waren je voor en het is altijd leuk om te lezen dat iemand weer succesvol dit recept heeft gebakken.
Ik vind het met dit soort taarten altijd leuk om de hoogte in de werken. Daarom gebruik ik twee springvormen van 18 cm doorsnee. Mocht je deze nou niet hebben of liever een grotere taart willen maken? Gebruik van 1 springvorm van 26 cm. Het uitgeschreven recept kun je dan gewoon aanhouden. De baktijd zal ook ongeveer hetzelfde zijn!
Haal allereerst alle benodigdheden uit de koelkast en zet alles afgewogen en gemeen klaar. Verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onder warme). Bekleed de bodem van de springvormen met een velletje bakpapier. Knip van het andere velletje een aantal stroken en bekleed hiermee de opstaande randen. Een paar druppels zonnebloemolie kunnen helpen het bakpapier aan de rand te laten plakken.
Snijd de boter voor de cake in blokjes en doe deze in de kom van de standmixer. Pak de vlinder erbij en draai de boter een beetje los. Houd dan de buitenkant van de kom even onder de hete kraan en zet de machine nogmaals op lage stand aan. Draai de boter romig en klont vrij.
Voeg dan de suiker, vanille extract en het zout toe. Mix op lage stand tot dit goed gemengd is. Voeg dan de kleurstof gel toe en mix dit ook op lage stand tot je een knal rood mengsel hebt. Schraap de kom nog even bij, zodat echt het hele mengsel rood is.
Voeg nu 1 voor 1 de 5 eieren toe. Wacht steeds met toevoegen tot de vorige is opgenomen. Zet de machine dan uit. Het kan zijn dat het hele mengsel en nu geschift uitziet maar dit komt goed.
Haal het zelfrijzende bakmeel en cacaopoeder door een bolzeef. Voeg dit toe aan het ei/botermengsel. Zet de machine dan op de laagste stand aan. Terwijl alles mengt giet je langzaam de karnemelk erbij. Wanneer bijna alles goed door elkaar zit zet je de machine uit. Meng de baking soda met de azijn. Het gaat bruisen en roer dit even goed door. Giet dit bij het beslag en meng alles dan nog eens handmatig met een spatel goed door tot een mooi glad en donkerrood beslag.
Verdeel het beslag over de twee bakvormen en zet deze allebei op het rooster in de oven die net iets benende het midden in de rails zit. Bak de cakes gaar in 45-50 minuten. Controleer de gaarheid altijd even met een satΓ©prikker. Steek deze er schuin in, wacht minimaal 5 seconden en als deze er droog en schoon uitkomt is de cake gaar. Haal direct de bakvorm en bakpapier randen eraf. Laat ze zo 30 minuten staan. Leg daarna de cakes op zijn kop af te koelen op een rooster.
Begin dan aan de frosting. Snijd de boter in blokjes en doe deze weer in een schone standmixer kom, gebruik hiervoor ook de vlinder. Roer de roomkaas los in hun bakje (dit moet richting kamertemperatuur). Smelt de witte chocolade au-bain Marie of in de magnetron. Zorg er altijd voor dat je chocolade niet te heet laat worden wanneer je het smelt. Ik smelt eerst altijd 3/4de van de hoeveelheid. Wanneer dit is gesmolten voeg ik de rest toe, roer ik dit er doorheen en laat ik 5 minuten staan. Blijf dan eventjes goed roeren en je zult zien dat het geheel mooi smelt en gelijk wat afkoelt.
Klop de boter luchtig tot het helemaal wit is en ongeveer een verdubbeld volume heeft. Voeg dan schep voor schep de roomkaas toe en meng dit op een lage stand. Voeg de vanille toe en giet dan langzaam de lauwe witte chocolade (het liefst niet warmer dan 30 graden) erbij terwijl de machine op zijn laagste stand staat. Schraap de randen nog eens goed aan met een spatel en zet de machine voor heel kort op standje 3. Zo is echt alles gemengd en heb je als alles goed is gegaan een gladde, egale witte crème.
Het gebeurd af en toe dat deze frosting aan de slappe kant is. Dit kan komen doordat de chocolade toch nog iets te warm was, het soort roomkaas dat je gebruikt of de hoeveelheid geduld die je hebt niet genoeg was. Geen paniek! Zet de kom met frosting en al dan ongeveer een uur in de koelkast en haal er elk kwartier uit om 30 seconden op een lage stand door te laten draaien. Je zult dan zien dat de stevigheid terugkomt.
Als de cakes compleet zijn afgekoeld snijd je ze allebei horizontaal doormidden. Een eventuele bult die erop zit snijd je er eerst recht af. Smeer met een paletmes tussen elke cake laag een laagje crème. Dit gaat het meest egaal en snel als je een spuitzak gebruikt. Herhaal dit tot je op de bovenkant bent. Smeer deze ook in met crème en neem nu ook de zijkanten mee. Je kunt de taart decoreren met bijvoorbeeld rood fruit, kruimels van de cake, rode sprinkels of witte chocolade krullen.
Wil je de taart perfect in mooie strakke punten snijden? Zet de taart dan nog voor minimaal 3 uur in de koelkast voordat je deze aansnijd. De taart is wel het aller lekkerst om op kamertemperatuur te eten. Enjoy!
Ingredients
Directions
Haal allereerst alle benodigdheden uit de koelkast en zet alles afgewogen en gemeen klaar. Verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onder warme). Bekleed de bodem van de springvormen met een velletje bakpapier. Knip van het andere velletje een aantal stroken en bekleed hiermee de opstaande randen. Een paar druppels zonnebloemolie kunnen helpen het bakpapier aan de rand te laten plakken.
Snijd de boter voor de cake in blokjes en doe deze in de kom van de standmixer. Pak de vlinder erbij en draai de boter een beetje los. Houd dan de buitenkant van de kom even onder de hete kraan en zet de machine nogmaals op lage stand aan. Draai de boter romig en klont vrij.
Voeg dan de suiker, vanille extract en het zout toe. Mix op lage stand tot dit goed gemengd is. Voeg dan de kleurstof gel toe en mix dit ook op lage stand tot je een knal rood mengsel hebt. Schraap de kom nog even bij, zodat echt het hele mengsel rood is.
Voeg nu 1 voor 1 de 5 eieren toe. Wacht steeds met toevoegen tot de vorige is opgenomen. Zet de machine dan uit. Het kan zijn dat het hele mengsel en nu geschift uitziet maar dit komt goed.
Haal het zelfrijzende bakmeel en cacaopoeder door een bolzeef. Voeg dit toe aan het ei/botermengsel. Zet de machine dan op de laagste stand aan. Terwijl alles mengt giet je langzaam de karnemelk erbij. Wanneer bijna alles goed door elkaar zit zet je de machine uit. Meng de baking soda met de azijn. Het gaat bruisen en roer dit even goed door. Giet dit bij het beslag en meng alles dan nog eens handmatig met een spatel goed door tot een mooi glad en donkerrood beslag.
Verdeel het beslag over de twee bakvormen en zet deze allebei op het rooster in de oven die net iets benende het midden in de rails zit. Bak de cakes gaar in 45-50 minuten. Controleer de gaarheid altijd even met een satΓ©prikker. Steek deze er schuin in, wacht minimaal 5 seconden en als deze er droog en schoon uitkomt is de cake gaar. Haal direct de bakvorm en bakpapier randen eraf. Laat ze zo 30 minuten staan. Leg daarna de cakes op zijn kop af te koelen op een rooster.
Begin dan aan de frosting. Snijd de boter in blokjes en doe deze weer in een schone standmixer kom, gebruik hiervoor ook de vlinder. Roer de roomkaas los in hun bakje (dit moet richting kamertemperatuur). Smelt de witte chocolade au-bain Marie of in de magnetron. Zorg er altijd voor dat je chocolade niet te heet laat worden wanneer je het smelt. Ik smelt eerst altijd 3/4de van de hoeveelheid. Wanneer dit is gesmolten voeg ik de rest toe, roer ik dit er doorheen en laat ik 5 minuten staan. Blijf dan eventjes goed roeren en je zult zien dat het geheel mooi smelt en gelijk wat afkoelt.
Klop de boter luchtig tot het helemaal wit is en ongeveer een verdubbeld volume heeft. Voeg dan schep voor schep de roomkaas toe en meng dit op een lage stand. Voeg de vanille toe en giet dan langzaam de lauwe witte chocolade (het liefst niet warmer dan 30 graden) erbij terwijl de machine op zijn laagste stand staat. Schraap de randen nog eens goed aan met een spatel en zet de machine voor heel kort op standje 3. Zo is echt alles gemengd en heb je als alles goed is gegaan een gladde, egale witte crème.
Het gebeurd af en toe dat deze frosting aan de slappe kant is. Dit kan komen doordat de chocolade toch nog iets te warm was, het soort roomkaas dat je gebruikt of de hoeveelheid geduld die je hebt niet genoeg was. Geen paniek! Zet de kom met frosting en al dan ongeveer een uur in de koelkast en haal er elk kwartier uit om 30 seconden op een lage stand door te laten draaien. Je zult dan zien dat de stevigheid terugkomt.
Als de cakes compleet zijn afgekoeld snijd je ze allebei horizontaal doormidden. Een eventuele bult die erop zit snijd je er eerst recht af. Smeer met een paletmes tussen elke cake laag een laagje crème. Dit gaat het meest egaal en snel als je een spuitzak gebruikt. Herhaal dit tot je op de bovenkant bent. Smeer deze ook in met crème en neem nu ook de zijkanten mee. Je kunt de taart decoreren met bijvoorbeeld rood fruit, kruimels van de cake, rode sprinkels of witte chocolade krullen.
Wil je de taart perfect in mooie strakke punten snijden? Zet de taart dan nog voor minimaal 3 uur in de koelkast voordat je deze aansnijd. De taart is wel het aller lekkerst om op kamertemperatuur te eten. Enjoy!
Graag wijs ik je ook nog op deze recepten:
Red velvet cheesecake
Christmas velvet met chocolade drip
Liefs,
Eefje
[…] velvet taart lovers opgelet! Deze taart is een variant + andere toevoegingen op mijn red velvet taart recept. Hou je niet van botercrΓ¨me of hele stevig maar toch smeuΓ―ge cake, dan zou ik […]
Hoi Eefje,
Ik ga deze taart dit weekend maken voor mijn verjaardag maar ik heb een vraag over de frosting. De taart is voor zondag en ik wil hem graag zaterdag maken, is het handig om de frosting voor de bovenkant en zijkanten te bewaren zodat ik dat er zondag op kan smeren of gewoon gelijk over de hele taart en het als een geheel in de koelkast te bewaren? Ik hoor graag van je π
Hoi Amber, het beste is om hem gelijk helemaal af te maken. De frosting zorgt ervoor dat er geen lucht bij de cake komt waardoor die dus lekker vers blijft. Zorg wel dat je hem lang genoeg van tevoren uit de koelkast haalt zondag want dan is hij lekker zacht en smeuΓ―g.
Dankjewel voor je reactie! π
Kan de taart ook ingevroren worden. In zijn geheel bedoel ik dan. Anders vries ik taarten eerst in en maak ik zonder de taart op
Alvast dank
Hi Odette, in beide gevallen kan dit prima. Zowel helemaal afgemaakt of alleen de basis cake.
Hey Eefje,
ik heb hem gemaakt, maar hij is erg taai.
Ik had de ovenstand op hetelucht gedaan, omdat ik dacht dat jij dat ook hebt gedaan. Ik denk dat hij daarom niet goed is geworden. Maar voor de zekerheid: heb jij je oven op hetelucht of op elektrische oven gedaan?
Groetjes,
Karlijn
Hi Karlijn,
Excuses! Naar mijn weten stond er in het recept convectie stand. Tot verkocht had ik geen hete lucht oven dus schreef ik het er ook niet specifiek bij. Maar dit staat er niet bij. Ga ik er gelijk toevoegen. Alleen boven en onder warmte dus. Geen hete lucht (heb ik zelf ook slechte ervaringen mee). Hij hoort echt smeuΓ―g te zijn! Groet, Eefje
Ik heb de taart net gemaakt….deze vraag en antwoord niet gelezen…weet nog niet hoe die smaakt, maar schrok wel van de hoeveelheid suiker die er in moest. Ga m vanavond proeven.
Hi Cris, er zit inderdaad veel suiker in maar dat hoort gewoon bij deze red velvet. Ik hoop dat de taart goed in de smaak valt! Groet, Eefje
Hey Eefje,
Vandaag de taarten vast gebakken, morgen ga ik hem afmaken met de botercreme.
Ik wilde in dit artikel op zoek naar een goede manier hoe ik hem kan bewaren – zoβn grote taart. Heb je daarvoor nog tips?
Nu kom ik alleen achter iets stoms….
Ik heb het als volgt gedaan: na de 30 minuten bakken heb ik de taarten geruild van plek in de oven en heb ik ze daarna nog 45 minuten gedaan. Ik lees het nu alsof de totale baktijd 45 minuten moet zijn.. Oei! Ik hoop dat ze niet te droog zijn geworden, extra veel botercreme dan maar, haha. Misschien kun je dit nog benadrukken zodat anderen dit niet overkomt.
Hi Lynet,
Bedankt voor je reactie! Oei, ik hoop inderdaad ook dat ie niet te droog is. Ik zal er naar kijken of ik iets duidelijker aan kan passen. Dit is ook de reden dat er bij βbaktijdβ boven het recept 45-50 minuten staat. Dat leek mij duidelijkheid genoeg, maar blijkt van niet π Ik zal nog eens kritisch naar het recept kijken. Ik hoop dat hij toch lekker smaakt!
Groetjes, Eef
Ja klopt, doordat ik het bovenaan zag staan dacht ik opeens – Hee, dat is gek.
Ik bondgenoot inderdaad wat droog geworden maar de anderen vinden hem heel lekker, ik ben dan ook wel wat kritischer.
Hoi Eefje,
Welke hoeveelheden houd je aan voor zoβn kleiner taartje van 20
cm? Ongeveer de helft van de ingredienten of toch iets meer?
Hoor graag! Dankjewel!
Hi Anne, ik gebruik de helft van het recept vaak voor een 18 cm vorm! 2 zal ook gaan maar misschien kun je dan toch ietsje meer dan de helft doen. Succes!
Hi Eef, bedoel je dat je de helft van het recept gebruikt als je maar 1 bakvorm doet (en dus 2 lagen cake hebt ipv 4)? Daar was ik namelijk benieuwd naar.. (dus mijn vraag: kan ik een minder hoge taart met 1 bakvorm maken met de helft van het recept)? Thanks alvast!
Ja op alle vragen! Veel bakplezierπ
Hallo ik ga het voor de eerste x maken voor de verjaardag voor me man maar weet niet wat voor merk roomkaas ik nodig heb ? Wat is de lekkerst!? Mascarpone,monchou,philedelphea ? Of totaal wat anders? Welke is het :))
Hoi Mery, ik gebruik zelf altijd de goedkoopste zuivel spread van AH. Die wit met groene verpakking. Monchou zou ik niet doen want die is veel dikker. Al moet het daar ook mee kunnen hoor. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit, als het maar roomkaas is. Succes ik hoop dat hij in de smaak valt!
Hi Eefje,
Bedoel je de βwhite lady natural zuivelspreadβ van ah?
Groetjes Elise
Ja dat witte pakke met groen. Die kun je hier prima voor gebruiken!
Hoi Mary,
Ik heb monchou gebruikt voor dit recept (zowel de vierkante pakjes als de luchtige variant, een mix dus). Erg lekker! Helaas is monchou wel erg duur… Volgende keer proberen met Eefs tip, de goedkope van de ah π
Ha Eefje, als ik de taart glutenvrij zou maken, heb je dan een idee welk meel daarvoor het beste zou werken? (Vervelend ook altijd al die vragen..) Ik ben benieuwd naar je ideeen! Groetjes, Desiree
Hi Desiree, vind ik moeilijk te zeggen. Ik zou in ieder geval voor een mix gaan van bijvoorbeeld amandelmeel, boekweitmeel en nog iets anders en misschien wat extra bakpoeder toevoegen. Heb daar zelf geen ervaring mee! Groetjes
Hi Eefjes,
Ik zou graag deze taart willen maken voor mijn verjaardag. Hij ziet er heerlijk uit! Ik vier mijn verjaardag zaterdag en ik vroeg mij af of ik de taart donderdagavond al zou kunnen maken? Groetjes, Anna
Hi Anna, dat kan zeker! Afgedekt in de koeling bewaren en een paar uur voor het eten eruit halen!
Hoi Eef,
Ik wil deze taart graag maken als stapeltaart, heb zojuist een proeftaartje gemaakt maar de frosting is heel zacht en geschift. Id dit recept wel geschikt voor een (3laags) stapeltaart? Of moet ik dan een stevigere cheese frosting nemen? Het biscuit is heerlijk! Alvast bedankt mvg
Hoi Sophie,
Deze red velvet lijkt mij ook een stapeltaart? Als de crΓ¨me te zacht is kun je altijd bij koelen. 10 minuten in de koelkast en weer goed roeren en zo doorgaan tot het de gewenste dikte heeft. Anders kun je misschien mijn witte chocolade botercrΓ¨me recept gebruiken, daar zit geen roomkaas is. Succes π
Groetjes,
Eefje
Hey Eefje!
Ik ga deze taart binnekort maken, because beste recept op het internet so far! π
Ik was van plan om eerst de frosting te maken zodat die even goed stevig kan worden in de koeling, en daarna het biscuit. Zou dit mogelijk zijn? Of denk je dat de frosting dan TE stevig word om te verwerken.
De bedoeling van mijn taart is namelijk dat ik hem daarna nog wil gaan decoreren voor een babyshower. Dus ik wil niet dat alles er af glijd ghehe.
Ik hoor graag van je!
Yeah goed om te horen! Je kunt de crème vooraf maken maar als je hem steviger laat worden roer dan wel even elke 10 minuten de crème door. Zo wordt hij gelijkmatig dikker en niet alleen aan de randen. Haal het op tijd uit de koeling anders wordt het wel te stevig om mooi af te smeren.
Hoi Eefje,
Waarom gebruik je voor dit recept karnemelk?
Is het ook mogelijk om hiervoor halfvolle of volle melk te gebruiken?
Met vriendelijke groet,
Mark.
Hoi Eefje,
Ik heb net de taart proberen te maken. Omdat ik het een flink recept vond heb ik de helft gebruikt en het beslag in een 24cm vorm gegoten. Na 50 minuten bakken haalde ik de taart uit de oven en hij was super mooi gerezen maar voelde erg wiebelig aan. Toen ik zou checken of de taart gaar was stortte het middenstuk helemaal in βΉοΈ. Wat heb ik fout gedaan? Ik heb de conventionele stand gebruikt en de oven op 170..
Groetjes emina
Hi Emina, wat jammer dat de taart niet naar verwachting gelukt is. Het kan zijn dat ie toch nog niet gaar genoeg was toen je het ging checken. En dat hij daarom inzakte. Ik durf zo op een afstandje niet te zeggen wat er precies fout is gegaan zeker niet omdat je minder beslag hebt gemaakt. Misschien toch de oven nog lager zetten en langer bakken. Groetjes, Eefje
Hi!
Ik wil deze taart volgende week maken maar ik moet hem een stukje vervoeren. Hoe hoog is hij ongeveer? Dan weet ik welke doos ik moet kopen.
Groetjes,
Jade
Flink hoog, ga maar uit van minimaal 12 centimeter! Succes π
Hoi Eefje,
Zou je de kleurstoffen van dr. oetker ook gels noemen? In mijn woonplaats zijn helaas geen bakwinkels en bestellen gaat qua tijd niet meer lukken, maar ik wil wel dat mijn taart mooi rood wordt.
Groetjes,
Arlette
Hi Arlette, nee deze zijn absoluut niet vergelijkbaar en je cake wordt sowieso gewoon weer bruin tijdens het bakken. Daar is zeker dit resultaat niet mee te behalen. Er zijn heel veel bak-taarten online webshops die snel leveren. Is dat misschien een optie?
Groetjes,
Eefje
Welke webshop raad jij aan? Elke webshop die ik nu online ben tegen gekomen kost de verzending β¬5 en ik heb alleen maar de kleurstof nodig.
Groeten,
Arlette
Ja dat is lastig. Ik bestel regelmatig bij Bouwhuis.com maar deleukstetaartenshop.nl levert ook snel! Heb je ook geen Jamin in de buurt? Zij verkopen het meestal ook. Onder de verzendkosten zal je moeilijk uitkomen. Succes!
Dankjewel Eef! Ik heb deze taart nu al voor verschillende verjaardagen gemaakt, maar daarbij wel een paar aanpassingen: i.p.v. 750g suiker teruggebracht naar 500g (anders vallen je tanden bijna uit zo zoet!) en de baking soda houd ik apart tot het einde. Deze mix ik met een eetlepel azijn tot deze gaat schuimen en dan bij het taartmengsel. Je proeft er niets van en je krijgt een egalere, betere rijzing van het taartdeeg (tip van mijn oma!) Hij staat nu weer in de oven voor een verjaardag morgen, dus dat wordt weer smullen!
Hoi Lisa wat leuk! Dat met die baking soda deed ik eerst ook altijd zoals jij het nu zegt. Minder suiker kan zeker. De grap is dat ik met dit recept vaker dan eens heb gehoord βheerlijk, hij is niet zo zoet!β Dan moet ik ze altijd uit de droom helpen dat dit de taart met de meeste suiker ooit is haha.
Dag,
Ik heb alleen een hetelucht oven. Nu heb ik uit een online omrekentabel gehaald dat de stand dan op 150 moet. Als baktijd heb ik eerst 45 minuten gedaan en daarna nog 5 minuten extra. Alleen lijkt de taart onder de bovenste laag mog zacht/vloeibaar. Heb hem even laten afkoelen buiten de oven, maar het blijft wat zacht. Zal ik hem nog even terug doen en dan op 170?
Dag Lauri, ik zou dan inderdaad toch nog wat langer bakken. Cake achtige dingen moeten echt wel gaat zijn. Ik zou wel de lagere temperatuur aanhouden en dan langer bakken. Ik hoop dat het de volgende keer beter gaat π
Hoi Eef! Ik ga voor het eerst in mijn leven een red velvet taart bakken en jouw recept lijkt mij top en ‘ do able’ π
Moet alles op kamertemperatuur zijn of juist niet? Net zoals de roomboter..?
Alvast bedankt!
Hi Carola,
Zeker alles op kamertemperatuur laten komen! Dan krijg je het lekkerste resultaat. Succes! Ik hoop dat ie je in de smaak zal vallen π
Hoi Eef, wat een superleuk recept! Ik wil deze taart gaan bakken als bedankje voor mijn vader en zwager, maar vroeg mij af welke suiker je in dit recept gebruikt: kristalsuiker of witte basterdsuiker?
Hoi Jitske, wat leuk! Ik gebruik altijd kristalsuiker. Veel bakplezier π
Hoi Eef! Ik vind jouw recepten echt superfijn, dus deze wil ik ook graag gaan proberen.
Ik heb alleen maar twee springvormen van 18 cm.
Kan ik gewoon driekwart van alle ingredienten gebruiken of werkt dat niet zo?
Hoi Roos, wat leuk om te horen! Er bestaan bepaalde schema’s waar je kunt lezen hoe je dat het beste op kunt lossen (even Google’en). Uit mijn hoofd weet ik dat niet. Wil je graag het volledige recept maken of wil je gewoon een kleinere taart maken voor minder personen?
Hoi! Bedankt voor je snelle reactie. Ik wil inderdaad gewoon een kleinere taart maken voor minder personen π
Als ik 4 bakblikken van 13 cm gebruik hoelang moeten ze dan in de oven
170 Gr …. 20 minuten misschien?
Dit klinkt als een goed begin. Gewoon blijven checken als ze bijna gaar lijken te zijn! π