• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

Eefje
54 reacties
18 augustus 2015
Red velvet taart

Nog maar een paar jaar geleden proefde ik voor het eerst een stukje red velvet taart. Erg lekker! Maar niet vergelijkbaar met een andere bestaande taart vond ik. Ik werd nieuwsgierig en wilde er zelf ook eentje bakken. Ik zocht wat recepten op om me even in te lezen en daar kwam na een paar keer bakken dit recept uit.

Red velvet taart

Taarten en foto’s

Edit 16.09.2021 – Inmiddels staat dit recept al 6 jaar op mijn website. De tijd gaat hard! Ik weet het nog heel goed toen ik mijn eerste red velvet taart bakte. Iedereen vond hem geweldig smaken en toen kon je er nog veel mensen mee verrassen. Inmiddels denk ik dat we bijna allemaal weleens red velvet taart hebben geproefd. Ik heb er zo ontzettend veel gebakken in die 6 jaar tijd. Een fotogenieke taart en toch heb ik regelmatig moeite om ‘m naar mijn eigen tevredenheid op de foto te zetten. Nu lijkt het eindelijk gelukt! Ik heb heel tevreden met de laatste serie (welke foto’s je nu ziet).

Red velvet taart

De hoogte in

Ik vind het met dit soort taarten altijd leuk om de hoogte in de werken. Decoreren hoef je deze taart amper. Hij steelt al de show door zijn 4 mooie strakke lagen. Ik gebruik twee hoge springvormen van 18 cm doorsnee. Mocht je deze nou niet hebben of liever een grotere taart willen maken? Gebruik van 1 springvorm van 26 cm. Het uitgeschreven recept kun je dan gewoon aanhouden. De baktijd zal ook ongeveer hetzelfde zijn, je hebt dan alleen een taart van twee lagen in plaats van vier.

Red velvet taart

Frosting verdelen

Als je niet zo vaak bakt kan ik me voorstellen dat dit lastig inschatten in. Mij gaat het op zicht en gevoel vaak wel goed af. Maar ik heb nog een tip voor je. Verdeel vooraf de frosting. In het geval van deze red velvet taart  houd je 3 keer 1/5de en 1 keer 2/5 de apart. De 1/5de gebruik je voor de 3 lagen en de 2/5de gebruik je voor de boven- en zijkanten om af te smeren.

Het recept

Voorbereidingstijd45 minutenKooktijd40 minutenTotale tijd5 uur

Dit heb je nodig voor 12 personen!
Cake:
 500 gram kristalsuiker
 315 gram zelfrijzend bakmeel
 215 gram roomboter
 200 ml karnemelk
 5 middelgrote eieren
 2 el cacaopoeder (15 gram)
 1 tl vanille extract
 1/2 tl zout
 2 mespuntjes baking soda
 1 tl appel-, noten- of witte wijn azijn
 14 gram Wilton red red kleurstof gel (half potje)
Frosting:
 400 gram naturel roomkaas/zuivelspread
 335 gram witte chocolade
 250 gram roomboter
 1,5 tl vanille pasta (Nielsen Massey), of merg van een halve vanilleboon
Nog meer nodig:
 2 springvormen van 18 cm doorsnee of 1 van 26 cm doorsnee
 2 velletjes bakpapier
 standmixer met vlinder
 bolzeef
 spuitzak (optioneel)
 lang kartel mes
 paletmes of deegkrabber met strakke rand
 afkoel rooster

Zo maak je het!
1

Haal allereerst alle benodigdheden uit de koelkast en zet alles afgewogen en gemeen klaar. Verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onder warme). Bekleed de bodem van de springvormen met een velletje bakpapier. Knip van het andere velletje een aantal stroken en bekleed hiermee de opstaande randen. Een paar druppels zonnebloemolie kunnen helpen het bakpapier aan de rand te laten plakken.

2

Snijd de boter voor de cake in blokjes en doe deze in de kom van de standmixer. Pak de vlinder erbij en draai de boter een beetje los. Houd dan de buitenkant van de kom even onder de hete kraan en zet de machine nogmaals op lage stand aan. Draai de boter romig en klont vrij.

3

Voeg dan de suiker, vanille extract en het zout toe. Mix op lage stand tot dit goed gemengd is. Voeg dan de kleurstof gel toe en mix dit ook op lage stand tot je een knal rood mengsel hebt. Schraap de kom nog even bij, zodat echt het hele mengsel rood is.

4

Voeg nu 1 voor 1 de 5 eieren toe. Wacht steeds met toevoegen tot de vorige is opgenomen. Zet de machine dan uit. Het kan zijn dat het hele mengsel en nu geschift uitziet maar dit komt goed.

5

Haal het zelfrijzende bakmeel en cacaopoeder door een bolzeef. Voeg dit toe aan het ei/botermengsel. Zet de machine dan op de laagste stand aan. Terwijl alles mengt giet je langzaam de karnemelk erbij. Wanneer bijna alles goed door elkaar zit zet je de machine uit. Meng de baking soda met de azijn. Het gaat bruisen en roer dit even goed door. Giet dit bij het beslag en meng alles dan nog eens handmatig met een spatel goed door tot een mooi glad en donkerrood beslag.

6

Verdeel het beslag over de twee bakvormen en zet deze allebei op het rooster in de oven die net iets benende het midden in de rails zit. Bak de cakes gaar in 45-50 minuten. Controleer de gaarheid altijd even met een satéprikker. Steek deze er schuin in, wacht minimaal 5 seconden en als deze er droog en schoon uitkomt is de cake gaar. Haal direct de bakvorm en bakpapier randen eraf. Laat ze zo 30 minuten staan. Leg daarna de cakes op zijn kop af te koelen op een rooster.

7

Begin dan aan de frosting. Snijd de boter in blokjes en doe deze weer in een schone standmixer kom, gebruik hiervoor ook de vlinder. Roer de roomkaas los in hun bakje (dit moet richting kamertemperatuur). Smelt de witte chocolade au-bain Marie of in de magnetron. Zorg er altijd voor dat je chocolade niet te heet laat worden wanneer je het smelt. Ik smelt eerst altijd 3/4de van de hoeveelheid. Wanneer dit is gesmolten voeg ik de rest toe, roer ik dit er doorheen en laat ik 5 minuten staan. Blijf dan eventjes goed roeren en je zult zien dat het geheel mooi smelt en gelijk wat afkoelt.

8

Klop de boter luchtig tot het helemaal wit is en ongeveer een verdubbeld volume heeft. Voeg dan schep voor schep de roomkaas toe en meng dit op een lage stand. Voeg de vanille toe en giet dan langzaam de lauwe witte chocolade (het liefst niet warmer dan 30 graden) erbij terwijl de machine op zijn laagste stand staat. Schraap de randen nog eens goed aan met een spatel en zet de machine voor heel kort op standje 3. Zo is echt alles gemengd en heb je als alles goed is gegaan een gladde, egale witte crème.

9

Het gebeurd af en toe dat deze frosting aan de slappe kant is. Dit kan komen doordat de chocolade toch nog iets te warm was, het soort roomkaas dat je gebruikt of de hoeveelheid geduld die je hebt niet genoeg was. Geen paniek! Zet de kom met frosting en al dan ongeveer een uur in de koelkast en haal er elk kwartier uit om 30 seconden op een lage stand door te laten draaien. Je zult dan zien dat de stevigheid terugkomt.

10

Als de cakes compleet zijn afgekoeld snijd je ze allebei horizontaal doormidden. Een eventuele bult die erop zit snijd je er eerst recht af. Smeer met een paletmes tussen elke cake laag een laagje crème. Dit gaat het meest egaal en snel als je een spuitzak gebruikt. Herhaal dit tot je op de bovenkant bent. Smeer deze ook in met crème en neem nu ook de zijkanten mee. Je kunt de taart decoreren met bijvoorbeeld rood fruit, kruimels van de cake, rode sprinkels of witte chocolade krullen.

11

Wil je de taart perfect in mooie strakke punten snijden? Zet de taart dan nog voor minimaal 3 uur in de koelkast voordat je deze aansnijd. De taart is wel het aller lekkerst om op kamertemperatuur te eten. Enjoy!

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor 12 personen!
Cake:
 500 gram kristalsuiker
 315 gram zelfrijzend bakmeel
 215 gram roomboter
 200 ml karnemelk
 5 middelgrote eieren
 2 el cacaopoeder (15 gram)
 1 tl vanille extract
 1/2 tl zout
 2 mespuntjes baking soda
 1 tl appel-, noten- of witte wijn azijn
 14 gram Wilton red red kleurstof gel (half potje)
Frosting:
 400 gram naturel roomkaas/zuivelspread
 335 gram witte chocolade
 250 gram roomboter
 1,5 tl vanille pasta (Nielsen Massey), of merg van een halve vanilleboon
Nog meer nodig:
 2 springvormen van 18 cm doorsnee of 1 van 26 cm doorsnee
 2 velletjes bakpapier
 standmixer met vlinder
 bolzeef
 spuitzak (optioneel)
 lang kartel mes
 paletmes of deegkrabber met strakke rand
 afkoel rooster

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Haal allereerst alle benodigdheden uit de koelkast en zet alles afgewogen en gemeen klaar. Verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onder warme). Bekleed de bodem van de springvormen met een velletje bakpapier. Knip van het andere velletje een aantal stroken en bekleed hiermee de opstaande randen. Een paar druppels zonnebloemolie kunnen helpen het bakpapier aan de rand te laten plakken.

2

Snijd de boter voor de cake in blokjes en doe deze in de kom van de standmixer. Pak de vlinder erbij en draai de boter een beetje los. Houd dan de buitenkant van de kom even onder de hete kraan en zet de machine nogmaals op lage stand aan. Draai de boter romig en klont vrij.

3

Voeg dan de suiker, vanille extract en het zout toe. Mix op lage stand tot dit goed gemengd is. Voeg dan de kleurstof gel toe en mix dit ook op lage stand tot je een knal rood mengsel hebt. Schraap de kom nog even bij, zodat echt het hele mengsel rood is.

4

Voeg nu 1 voor 1 de 5 eieren toe. Wacht steeds met toevoegen tot de vorige is opgenomen. Zet de machine dan uit. Het kan zijn dat het hele mengsel en nu geschift uitziet maar dit komt goed.

5

Haal het zelfrijzende bakmeel en cacaopoeder door een bolzeef. Voeg dit toe aan het ei/botermengsel. Zet de machine dan op de laagste stand aan. Terwijl alles mengt giet je langzaam de karnemelk erbij. Wanneer bijna alles goed door elkaar zit zet je de machine uit. Meng de baking soda met de azijn. Het gaat bruisen en roer dit even goed door. Giet dit bij het beslag en meng alles dan nog eens handmatig met een spatel goed door tot een mooi glad en donkerrood beslag.

6

Verdeel het beslag over de twee bakvormen en zet deze allebei op het rooster in de oven die net iets benende het midden in de rails zit. Bak de cakes gaar in 45-50 minuten. Controleer de gaarheid altijd even met een satéprikker. Steek deze er schuin in, wacht minimaal 5 seconden en als deze er droog en schoon uitkomt is de cake gaar. Haal direct de bakvorm en bakpapier randen eraf. Laat ze zo 30 minuten staan. Leg daarna de cakes op zijn kop af te koelen op een rooster.

7

Begin dan aan de frosting. Snijd de boter in blokjes en doe deze weer in een schone standmixer kom, gebruik hiervoor ook de vlinder. Roer de roomkaas los in hun bakje (dit moet richting kamertemperatuur). Smelt de witte chocolade au-bain Marie of in de magnetron. Zorg er altijd voor dat je chocolade niet te heet laat worden wanneer je het smelt. Ik smelt eerst altijd 3/4de van de hoeveelheid. Wanneer dit is gesmolten voeg ik de rest toe, roer ik dit er doorheen en laat ik 5 minuten staan. Blijf dan eventjes goed roeren en je zult zien dat het geheel mooi smelt en gelijk wat afkoelt.

8

Klop de boter luchtig tot het helemaal wit is en ongeveer een verdubbeld volume heeft. Voeg dan schep voor schep de roomkaas toe en meng dit op een lage stand. Voeg de vanille toe en giet dan langzaam de lauwe witte chocolade (het liefst niet warmer dan 30 graden) erbij terwijl de machine op zijn laagste stand staat. Schraap de randen nog eens goed aan met een spatel en zet de machine voor heel kort op standje 3. Zo is echt alles gemengd en heb je als alles goed is gegaan een gladde, egale witte crème.

9

Het gebeurd af en toe dat deze frosting aan de slappe kant is. Dit kan komen doordat de chocolade toch nog iets te warm was, het soort roomkaas dat je gebruikt of de hoeveelheid geduld die je hebt niet genoeg was. Geen paniek! Zet de kom met frosting en al dan ongeveer een uur in de koelkast en haal er elk kwartier uit om 30 seconden op een lage stand door te laten draaien. Je zult dan zien dat de stevigheid terugkomt.

10

Als de cakes compleet zijn afgekoeld snijd je ze allebei horizontaal doormidden. Een eventuele bult die erop zit snijd je er eerst recht af. Smeer met een paletmes tussen elke cake laag een laagje crème. Dit gaat het meest egaal en snel als je een spuitzak gebruikt. Herhaal dit tot je op de bovenkant bent. Smeer deze ook in met crème en neem nu ook de zijkanten mee. Je kunt de taart decoreren met bijvoorbeeld rood fruit, kruimels van de cake, rode sprinkels of witte chocolade krullen.

11

Wil je de taart perfect in mooie strakke punten snijden? Zet de taart dan nog voor minimaal 3 uur in de koelkast voordat je deze aansnijd. De taart is wel het aller lekkerst om op kamertemperatuur te eten. Enjoy!

Red velvet taart
IngrediëntenAanwijzingen

Close up

Opslaan?

Wil je het recept voor deze red velvet taart opslaan? Dan kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest.

Pinterest Pin

Dol op red velvet? Dan heb ik nog een paar lekkere recepten voor je:

Red velvet cheesecake
Smeuïge red velvet cookies

Liefs,
Eefje

 

Botercreme Cake meest gelezen Red Velvet Roomkaas Taart Witte chocolade
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
54 reacties
  1. Amber

    5 oktober 2017 14:23

    Hoi Eefje,
    Ik ga deze taart dit weekend maken voor mijn verjaardag maar ik heb een vraag over de frosting. De taart is voor zondag en ik wil hem graag zaterdag maken, is het handig om de frosting voor de bovenkant en zijkanten te bewaren zodat ik dat er zondag op kan smeren of gewoon gelijk over de hele taart en het als een geheel in de koelkast te bewaren? Ik hoor graag van je 🙂

    Beantwoord
    1. Eefje

      5 oktober 2017 14:49

      Hoi Amber, het beste is om hem gelijk helemaal af te maken. De frosting zorgt ervoor dat er geen lucht bij de cake komt waardoor die dus lekker vers blijft. Zorg wel dat je hem lang genoeg van tevoren uit de koelkast haalt zondag want dan is hij lekker zacht en smeuïg.

      Beantwoord
      1. Amber

        5 oktober 2017 14:51

        Dankjewel voor je reactie! 🙂

        Beantwoord
  2. Odette merkx

    9 december 2017 09:11

    Kan de taart ook ingevroren worden. In zijn geheel bedoel ik dan. Anders vries ik taarten eerst in en maak ik zonder de taart op
    Alvast dank

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 december 2017 12:28

      Hi Odette, in beide gevallen kan dit prima. Zowel helemaal afgemaakt of alleen de basis cake.

      Beantwoord
  3. Karlijn Goes

    22 december 2017 20:56

    Hey Eefje,
    ik heb hem gemaakt, maar hij is erg taai.
    Ik had de ovenstand op hetelucht gedaan, omdat ik dacht dat jij dat ook hebt gedaan. Ik denk dat hij daarom niet goed is geworden. Maar voor de zekerheid: heb jij je oven op hetelucht of op elektrische oven gedaan?

    Groetjes,
    Karlijn

    Beantwoord
    1. Eefje

      23 december 2017 09:02

      Hi Karlijn,

      Excuses! Naar mijn weten stond er in het recept convectie stand. Tot verkocht had ik geen hete lucht oven dus schreef ik het er ook niet specifiek bij. Maar dit staat er niet bij. Ga ik er gelijk toevoegen. Alleen boven en onder warmte dus. Geen hete lucht (heb ik zelf ook slechte ervaringen mee). Hij hoort echt smeuïg te zijn! Groet, Eefje

      Beantwoord
      1. Cris

        24 december 2019 14:34

        Ik heb de taart net gemaakt….deze vraag en antwoord niet gelezen…weet nog niet hoe die smaakt, maar schrok wel van de hoeveelheid suiker die er in moest. Ga m vanavond proeven.

        Beantwoord
        1. Eefje

          1 januari 2020 15:21

          Hi Cris, er zit inderdaad veel suiker in maar dat hoort gewoon bij deze red velvet. Ik hoop dat de taart goed in de smaak valt! Groet, Eefje

          Beantwoord
  4. Lynet

    21 januari 2018 22:26

    Hey Eefje,
    Vandaag de taarten vast gebakken, morgen ga ik hem afmaken met de botercreme.
    Ik wilde in dit artikel op zoek naar een goede manier hoe ik hem kan bewaren – zo’n grote taart. Heb je daarvoor nog tips?
    Nu kom ik alleen achter iets stoms….
    Ik heb het als volgt gedaan: na de 30 minuten bakken heb ik de taarten geruild van plek in de oven en heb ik ze daarna nog 45 minuten gedaan. Ik lees het nu alsof de totale baktijd 45 minuten moet zijn.. Oei! Ik hoop dat ze niet te droog zijn geworden, extra veel botercreme dan maar, haha. Misschien kun je dit nog benadrukken zodat anderen dit niet overkomt.

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 januari 2018 16:42

      Hi Lynet,

      Bedankt voor je reactie! Oei, ik hoop inderdaad ook dat ie niet te droog is. Ik zal er naar kijken of ik iets duidelijker aan kan passen. Dit is ook de reden dat er bij ‘baktijd’ boven het recept 45-50 minuten staat. Dat leek mij duidelijkheid genoeg, maar blijkt van niet 😉 Ik zal nog eens kritisch naar het recept kijken. Ik hoop dat hij toch lekker smaakt!

      Groetjes, Eef

      Beantwoord
      1. Lynet

        23 januari 2018 15:46

        Ja klopt, doordat ik het bovenaan zag staan dacht ik opeens – Hee, dat is gek.
        Ik bondgenoot inderdaad wat droog geworden maar de anderen vinden hem heel lekker, ik ben dan ook wel wat kritischer.

        Beantwoord
  5. Anne

    30 april 2018 04:16

    Hoi Eefje,

    Welke hoeveelheden houd je aan voor zo’n kleiner taartje van 20
    cm? Ongeveer de helft van de ingredienten of toch iets meer?

    Hoor graag! Dankjewel!

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 april 2018 07:37

      Hi Anne, ik gebruik de helft van het recept vaak voor een 18 cm vorm! 2 zal ook gaan maar misschien kun je dan toch ietsje meer dan de helft doen. Succes!

      Beantwoord
      1. Marlous

        24 januari 2020 16:10

        Hi Eef, bedoel je dat je de helft van het recept gebruikt als je maar 1 bakvorm doet (en dus 2 lagen cake hebt ipv 4)? Daar was ik namelijk benieuwd naar.. (dus mijn vraag: kan ik een minder hoge taart met 1 bakvorm maken met de helft van het recept)? Thanks alvast!

        Beantwoord
        1. Eefje

          24 januari 2020 19:43

          Ja op alle vragen! Veel bakplezier😊

          Beantwoord
  6. Mery

    7 mei 2018 17:59

    Hallo ik ga het voor de eerste x maken voor de verjaardag voor me man maar weet niet wat voor merk roomkaas ik nodig heb ? Wat is de lekkerst!? Mascarpone,monchou,philedelphea ? Of totaal wat anders? Welke is het :))

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 mei 2018 00:08

      Hoi Mery, ik gebruik zelf altijd de goedkoopste zuivel spread van AH. Die wit met groene verpakking. Monchou zou ik niet doen want die is veel dikker. Al moet het daar ook mee kunnen hoor. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit, als het maar roomkaas is. Succes ik hoop dat hij in de smaak valt!

      Beantwoord
      1. Elise

        12 juni 2018 17:20

        Hi Eefje,

        Bedoel je de ‘white lady natural zuivelspread’ van ah?

        Groetjes Elise

        Beantwoord
        1. Eefje

          12 juni 2018 17:42

          Ja dat witte pakke met groen. Die kun je hier prima voor gebruiken!

          Beantwoord
    2. Elise

      12 juni 2018 17:16

      Hoi Mary,
      Ik heb monchou gebruikt voor dit recept (zowel de vierkante pakjes als de luchtige variant, een mix dus). Erg lekker! Helaas is monchou wel erg duur… Volgende keer proberen met Eefs tip, de goedkope van de ah 🙂

      Beantwoord
  7. Desiree

    20 mei 2018 19:57

    Ha Eefje, als ik de taart glutenvrij zou maken, heb je dan een idee welk meel daarvoor het beste zou werken? (Vervelend ook altijd al die vragen..) Ik ben benieuwd naar je ideeen! Groetjes, Desiree

    Beantwoord
    1. Eefje

      20 mei 2018 22:13

      Hi Desiree, vind ik moeilijk te zeggen. Ik zou in ieder geval voor een mix gaan van bijvoorbeeld amandelmeel, boekweitmeel en nog iets anders en misschien wat extra bakpoeder toevoegen. Heb daar zelf geen ervaring mee! Groetjes

      Beantwoord
  8. Anna Wilmink

    29 mei 2018 10:58

    Hi Eefjes,

    Ik zou graag deze taart willen maken voor mijn verjaardag. Hij ziet er heerlijk uit! Ik vier mijn verjaardag zaterdag en ik vroeg mij af of ik de taart donderdagavond al zou kunnen maken? Groetjes, Anna

    Beantwoord
    1. Eefje

      31 mei 2018 21:25

      Hi Anna, dat kan zeker! Afgedekt in de koeling bewaren en een paar uur voor het eten eruit halen!

      Beantwoord
  9. Sophie

    14 juni 2018 23:49

    Hoi Eef,
    Ik wil deze taart graag maken als stapeltaart, heb zojuist een proeftaartje gemaakt maar de frosting is heel zacht en geschift. Id dit recept wel geschikt voor een (3laags) stapeltaart? Of moet ik dan een stevigere cheese frosting nemen? Het biscuit is heerlijk! Alvast bedankt mvg

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 juni 2018 08:47

      Hoi Sophie,

      Deze red velvet lijkt mij ook een stapeltaart? Als de crème te zacht is kun je altijd bij koelen. 10 minuten in de koelkast en weer goed roeren en zo doorgaan tot het de gewenste dikte heeft. Anders kun je misschien mijn witte chocolade botercrème recept gebruiken, daar zit geen roomkaas is. Succes 🙂

      Groetjes,
      Eefje

      Beantwoord
  10. Nikki

    2 september 2018 00:33

    Hey Eefje!

    Ik ga deze taart binnekort maken, because beste recept op het internet so far! 😜
    Ik was van plan om eerst de frosting te maken zodat die even goed stevig kan worden in de koeling, en daarna het biscuit. Zou dit mogelijk zijn? Of denk je dat de frosting dan TE stevig word om te verwerken.

    De bedoeling van mijn taart is namelijk dat ik hem daarna nog wil gaan decoreren voor een babyshower. Dus ik wil niet dat alles er af glijd ghehe.

    Ik hoor graag van je!

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 september 2018 09:12

      Yeah goed om te horen! Je kunt de crème vooraf maken maar als je hem steviger laat worden roer dan wel even elke 10 minuten de crème door. Zo wordt hij gelijkmatig dikker en niet alleen aan de randen. Haal het op tijd uit de koeling anders wordt het wel te stevig om mooi af te smeren.

      Beantwoord
  11. Mark

    10 september 2018 11:26

    Hoi Eefje,

    Waarom gebruik je voor dit recept karnemelk?
    Is het ook mogelijk om hiervoor halfvolle of volle melk te gebruiken?

    Met vriendelijke groet,

    Mark.

    Beantwoord
  12. Emina

    27 september 2018 18:51

    Hoi Eefje,
    Ik heb net de taart proberen te maken. Omdat ik het een flink recept vond heb ik de helft gebruikt en het beslag in een 24cm vorm gegoten. Na 50 minuten bakken haalde ik de taart uit de oven en hij was super mooi gerezen maar voelde erg wiebelig aan. Toen ik zou checken of de taart gaar was stortte het middenstuk helemaal in ☹️. Wat heb ik fout gedaan? Ik heb de conventionele stand gebruikt en de oven op 170..

    Groetjes emina

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 september 2018 22:23

      Hi Emina, wat jammer dat de taart niet naar verwachting gelukt is. Het kan zijn dat ie toch nog niet gaar genoeg was toen je het ging checken. En dat hij daarom inzakte. Ik durf zo op een afstandje niet te zeggen wat er precies fout is gegaan zeker niet omdat je minder beslag hebt gemaakt. Misschien toch de oven nog lager zetten en langer bakken. Groetjes, Eefje

      Beantwoord
  13. Jade

    23 januari 2019 19:37

    Hi!

    Ik wil deze taart volgende week maken maar ik moet hem een stukje vervoeren. Hoe hoog is hij ongeveer? Dan weet ik welke doos ik moet kopen.

    Groetjes,
    Jade

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 januari 2019 20:04

      Flink hoog, ga maar uit van minimaal 12 centimeter! Succes 🙂

      Beantwoord
  14. Arlette

    12 februari 2019 23:11

    Hoi Eefje,

    Zou je de kleurstoffen van dr. oetker ook gels noemen? In mijn woonplaats zijn helaas geen bakwinkels en bestellen gaat qua tijd niet meer lukken, maar ik wil wel dat mijn taart mooi rood wordt.

    Groetjes,
    Arlette

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 februari 2019 09:35

      Hi Arlette, nee deze zijn absoluut niet vergelijkbaar en je cake wordt sowieso gewoon weer bruin tijdens het bakken. Daar is zeker dit resultaat niet mee te behalen. Er zijn heel veel bak-taarten online webshops die snel leveren. Is dat misschien een optie?

      Groetjes,
      Eefje

      Beantwoord
      1. Arlette

        13 februari 2019 10:58

        Welke webshop raad jij aan? Elke webshop die ik nu online ben tegen gekomen kost de verzending €5 en ik heb alleen maar de kleurstof nodig.

        Groeten,

        Arlette

        Beantwoord
        1. Eefje

          13 februari 2019 20:01

          Ja dat is lastig. Ik bestel regelmatig bij Bouwhuis.com maar deleukstetaartenshop.nl levert ook snel! Heb je ook geen Jamin in de buurt? Zij verkopen het meestal ook. Onder de verzendkosten zal je moeilijk uitkomen. Succes!

          Beantwoord
  15. Lisa

    10 april 2019 19:47

    Dankjewel Eef! Ik heb deze taart nu al voor verschillende verjaardagen gemaakt, maar daarbij wel een paar aanpassingen: i.p.v. 750g suiker teruggebracht naar 500g (anders vallen je tanden bijna uit zo zoet!) en de baking soda houd ik apart tot het einde. Deze mix ik met een eetlepel azijn tot deze gaat schuimen en dan bij het taartmengsel. Je proeft er niets van en je krijgt een egalere, betere rijzing van het taartdeeg (tip van mijn oma!) Hij staat nu weer in de oven voor een verjaardag morgen, dus dat wordt weer smullen!

    Beantwoord
    1. Eefje

      11 april 2019 08:23

      Hoi Lisa wat leuk! Dat met die baking soda deed ik eerst ook altijd zoals jij het nu zegt. Minder suiker kan zeker. De grap is dat ik met dit recept vaker dan eens heb gehoord ‘heerlijk, hij is niet zo zoet!’ Dan moet ik ze altijd uit de droom helpen dat dit de taart met de meeste suiker ooit is haha.

      Beantwoord
  16. Lauri

    13 april 2019 15:56

    Dag,
    Ik heb alleen een hetelucht oven. Nu heb ik uit een online omrekentabel gehaald dat de stand dan op 150 moet. Als baktijd heb ik eerst 45 minuten gedaan en daarna nog 5 minuten extra. Alleen lijkt de taart onder de bovenste laag mog zacht/vloeibaar. Heb hem even laten afkoelen buiten de oven, maar het blijft wat zacht. Zal ik hem nog even terug doen en dan op 170?

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 april 2019 20:54

      Dag Lauri, ik zou dan inderdaad toch nog wat langer bakken. Cake achtige dingen moeten echt wel gaat zijn. Ik zou wel de lagere temperatuur aanhouden en dan langer bakken. Ik hoop dat het de volgende keer beter gaat 🙂

      Beantwoord
  17. Carola

    19 januari 2020 09:37

    Hoi Eef! Ik ga voor het eerst in mijn leven een red velvet taart bakken en jouw recept lijkt mij top en ‘ do able’ 😉
    Moet alles op kamertemperatuur zijn of juist niet? Net zoals de roomboter..?
    Alvast bedankt!

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 januari 2020 12:38

      Hi Carola,
      Zeker alles op kamertemperatuur laten komen! Dan krijg je het lekkerste resultaat. Succes! Ik hoop dat ie je in de smaak zal vallen 🙂

      Beantwoord
  18. Jitske

    30 april 2020 17:11

    Hoi Eef, wat een superleuk recept! Ik wil deze taart gaan bakken als bedankje voor mijn vader en zwager, maar vroeg mij af welke suiker je in dit recept gebruikt: kristalsuiker of witte basterdsuiker?

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 april 2020 19:26

      Hoi Jitske, wat leuk! Ik gebruik altijd kristalsuiker. Veel bakplezier 🙂

      Beantwoord
  19. Roos

    25 mei 2020 12:47

    Hoi Eef! Ik vind jouw recepten echt superfijn, dus deze wil ik ook graag gaan proberen.
    Ik heb alleen maar twee springvormen van 18 cm.
    Kan ik gewoon driekwart van alle ingredienten gebruiken of werkt dat niet zo?

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 mei 2020 14:03

      Hoi Roos, wat leuk om te horen! Er bestaan bepaalde schema’s waar je kunt lezen hoe je dat het beste op kunt lossen (even Google’en). Uit mijn hoofd weet ik dat niet. Wil je graag het volledige recept maken of wil je gewoon een kleinere taart maken voor minder personen?

      Beantwoord
      1. Roos

        31 mei 2020 10:35

        Hoi! Bedankt voor je snelle reactie. Ik wil inderdaad gewoon een kleinere taart maken voor minder personen 😄

        Beantwoord
  20. Thea

    27 december 2020 19:53

    Als ik 4 bakblikken van 13 cm gebruik hoelang moeten ze dan in de oven
    170 Gr …. 20 minuten misschien?

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 december 2020 21:06

      Dit klinkt als een goed begin. Gewoon blijven checken als ze bijna gaar lijken te zijn! 🙂

      Beantwoord
  21. Jessica Lacor

    8 maart 2021 11:02

    Hoi! Kan ik de vanillepasta door vanilleextract vervangen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 maart 2021 13:14

      Gebruik mijn zoekbalk met het woord ‘vanille’ en je vindt een artikel met alles wat je over vanille moet weten 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Homemade ijsthee

volgend bericht

Kruidenboter

meest gelezen
36.990x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
21.625x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
13.748x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
10.859x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
LIMOEN MERINGUE KOKOS CHEESECAKE🥥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een stevige en super smaakvolle cheesecake! Hij is echt heer-lijk🤤 Ook maken? Dit heb je nodig voor 8 personen👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️100 gram kokoskoekjes
➡️100 gram crunchy havermout koekjes
➡️50 gram roomboter
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️400 gram roomkaas (A-merk)
➡️2 middelgrote eieren
➡️80 gram kristalsuiker
➡️30 gram kokosrasp
➡️Rasp van 2 limoenen
➡️Sap van 1 limoen
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 gram (gepasteuriseerd) eiwit
➡️50 gram kristalsuiker
*Dit is een ‘snelle’ meringue. Perfect als je de taart direct serveert. Het zal minder lang stevig blijven staan dan meringue gemaakt op de ‘kook’ manier. Daarvan vind je een recept op mijn website en nu ook een ‘how to’ Reel in mijn stories🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Bekleed de bodem van een 18 cm springvorm met bakpapier.
➡️Maal de koekjes fijn en meng dit met de gesmolten boter. Stort in de vorm en druk goed aan.
➡️Doe voor de vulling alles behalve de eieren in een kom en klop dit door elkaar met een garde. Voeg dan de eieren toe en meng deze er ook doorheen. Giet het mengsel op de koekbodem.
➡️Bak de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden hete lucht. Laat dan een uur of twee afkoelen op het aanrecht en schuif ‘m dan nog 3 uur de koelkast in.
➡️Maak de meringue door dit op hoge snelheid te mengen in een standmixer tot je er stijve pieken van kunt maken. Schep in een spuitzak en decoreer hiermee de taart. Maak af met een kleine gasbrander🔥 Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cheesecake #taartrecept #foodblog #instarecept #meringue #koekbodem #kokos #limoen #foodienl #heelhollandbakt #foodfotografie #lime #coconut #taart #roomkaas #haverkoekjes
GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De laatste vakantiedagen waren in Velika🇬🇷 Weer heel anders dan de vorige twee plaatsen. Ruim 11km kustlijn! Hier in de buurt is ook niet super veel te doen, na het wéér niet vinden van een waterval heb ik ‘m vooral lekker op het chillen gezet🏖 Ze hebben hier namelijk wel de betere beach clubs met écht lekkere bedjes😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik heb dus niet zoveel tips voor deze omgeving zoals in mijn vorige twee vakantie posts.. Wat wel leuk is, is om in een klein uurtje naar Larissa te rijden📍 Een gezellige stad bomvol terrasjes, bakkers en winkels🥨 Een veel leukere sfeer dan bijvoorbeeld in Volos. Ik deel wel een paar algemene tips en het antwoord op die ene veelgestelde vraag: BEN JE ALLEEN OP REIS⁉️ Nee, dat ben ik niet😁 Ik ben de ‘alleen game’ aardig aan het uitspelen maar in mijn eentje op vakantie is nog een drempeltje te ver voor nu. Overweeg wel zo’n groepsreis voor misschien volgend jaar!✈️ Heb jij daar ervaring mee? Ben benieuwd👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn pro vakantie tips:
➡️Boek meerdere airbnb’s in 1 vakantie. Zo moet je steeds verhuizen en lijkt het wel vakantie in een vakantie. Voor je gevoel ben je veel langer weg dan, in mijn geval, 11 dagen👍🏻
➡️ Zorg dat je tweede en/of derde airbnb een wasmachine heeft. Met alleen handbagage reizen is heeeeerlijk en gaat prima als je je favo jurk en short kan wassen🧼
➡️ Fix een auto! Zonder lijkt me bijzonder saai🚗💨
➡️ Pak de ochtenden voor een uitje en plof ‘s middags op het strand⛱
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit was ‘m! Vandaag nog een roadtrip van 4+ uur en dan veilig naar huis vliegen✈️ Komende week verschijnt er vast weer een lekker recept online (moet nog even bedenken wat😋). Op mijn persoonlijke account heb ik dagelijks een vakantie verslag in mijn stories gedeeld. Deze staan opgeslagen in een highlight mocht je nog benieuwd zijn✅ Check het via @eefjefriedhoff 🙋🏻‍♀️ Fijne zondag❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dikke liefs😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #reisverslag #kiezelstrand #vakantietips #griekenland #strandmeisje #beachclub #kustplaats #velika #greece #uiteten #baklava #blijmeid #vakantievibes
GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De roadtrip vanuit Nea Makri hiernaartoe was echt heeeerlijk🚗💨 Rustige mooie (tol)wegen met prachtig uitzicht🙌🏻 Kala Nera is een heel gezellig dorpje om binnen te rijden. Mooi lang strand, heel veel restaurantjes en een fijne sfeer🏖 Ik denk wel dat het hier erg druk is in het hoogseizoen, maar dit valt nu nog reuze mee👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅In het bergdorpje Milies kwam ik per ongeluk terecht na het niet kunnen vinden van een waterval(letje)… Heel leuk om hier de auto even stil te zetten en een hapje en drankje te bestellen op het grote terras die helemaal in de schaduw staat door maar één mega grote boom?!🌳 Ook vond ik hier in het eerste de beste winkeltje mijn twee ‘vaste’ souvenirs; een mooi kopje en een ring💍
✅Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is het naar Meteora📍 Hier staan bizarre rotsen met her en der een klooster erop gebouwd (hier kun je naar binnen). Absoluut een tikkie toeristisch, maar ik vond het de flinke rit zeker waard! Erg indrukwekkend👀
✅In een paar dagen heb ik niet alles uit kunnen proberen natuurlijk. Maar ik zou ‘1900’ uitkiezen om te gaan eten hier🍴 Voor wat ik deze vakantie allemaal heb gezien was dit de ‘modernste’ kaart met zowaar een vegan hoofdstuk🌱 Vooral de tweede avond heb ik er geweldig (o.a. Moussaka) gegeten😍
✅Als uitje is de stad Volos een prima plan om even doorheen de struinen en dan aan de haven wat de drinken. Mocht je ook een lange, brede vrouw zijn met maat 48? Dan kun je het wel vergeten om een leuke jurk te scoren👗 Tenzij je er voor elke bovenbeen 1 zoekt😂
✅Het is GEWELDIG om je appartement op 30 meter van zee te hebben🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag door prachtig boerenlandschap in 2 uur naar het nieuwe huisje gereden voor deel 3 van deze vakantie🌾 Nu op 50 meter van zee🙌🏻🇬🇷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagelijks Grieks story verslag is te zien via @eefjefriedhoff mocht je dat leuk vinden🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #griekenland #minireisverslag #kalenera #kustplaats #blijemeid #vakantievibes #meteora #greekfood #aubergine #feta #dinerenaanzee #souveniertje #eefdsfood #goldenhour #griekenlandvakantie #vakantieupdate
GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste 2,5 dag zitten erop! Lekker eten, freddo cappuccino, het niet hebben van plannen, Griekse sfeer en meer🥰 Het leek me leuk per verblijf locatie een korte samenvatting te delen. Komt ie👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅Strand - Moraitis beach (18 minuten rijden)🏖 Heerlijk (zand)strand, lekkere bedjes, niet druk (in deze tijd van het jaar), gezellige en relaxte sfeer en een strandbar met vet lekkere broodjes en salades👌🏻
✅Restaurant - To Akrogiali. Met je stoel in de kiezels, strak aan zee. Fijn uitzicht en lekker eten, vooral de gefrituurde courgette en gebakken kaas waren perfect💯
✅Bakkerij - Ik krijg de naam niet echt vertaald maar het zit op; Marathonos 118. Alles behalve klein en authentiek, maar ik was onder de indruk van de hoeveelheid en hoe geweldig vol en georganiseerd alles erbij lag🥖 Af te raden voor mensen met keuzestress🤓
✅Supermarkt - het zal een keten zijn, maar My Market vond ik top! Ik kom hier niet om groente te eten en zelf te koken, maar de groenteafdeling zag er echt méga goed uit🎉 Ook vond ik er mijn all time lievelingskauwgom die ik in Nederland al jaren niet meer kan kopen en online extreme verzendkosten heeft..🛒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❌Airbnb appartement: Would not recommend.. Het schoolvoorbeeld van hoe lovende recensies niet altijd echt waar zijn. Zeer ongezellig, echt oude bende en niet bepaald schoon. Wel 4 minuten lopen van zee👍🏻 Is ook wat waard😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag een roadtrip van ongeveer 4 uur naar het nieuwe huisje🚗💨 Zin in wat meer ‘idyllisch’ Griekenland, hoop ik vandaag te zien🙌🏻 Dagelijks verslag in stories via @eefjefriedhoff 📷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #photodump #griekenland #freddocappuccino #minireisverslag #NeaMakri #vakantie #topsenflops #groenteafdeling #grieksesalade #zonzeestrand #chillvakantie
50.000 VOLGERS, VIJFTIGDUIZEND🥳🍾
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefde voor jullie❤️ Het is niet normaal⁉️ Ik had voor dit jaar een mooi en realistisch doel: met 45k volgers het jaar uit. Maar het zijn er nu al veel meer dan vijftigduizend (!!) en het is pas half juni😱 Super cool!😍 Afgelopen maanden was er zoveel groei en positiviteit. Dat voelt als méga waardering voor het harde werk🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Echt, DANK DANK DANK🙌🏻 Door jullie bij elkaar kan ik deze uit de hand gelopen hobby mijn werk noemen! Fijn dat ik je kan inspireren met mijn recepten en kan vermaken met persoonlijke kijkjes in mijn leven en achter de schermen🎥 Hopelijk blijf je nog lang hangen hier☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De timing kon bijna niet beter☀️ Ik ga nu namelijk lekker chillen met mijn billen in het Griekse zand (of kiezels, je weet maar nooit daar)🇬🇷 Op wat vakantiekiekjes na zal het hier rustig zijn komende weken📸 Gelukkig staat eefsfood.nl bomvol met recepten dus je hoeft je niet te vervelen!✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hele dikke liefs,
Eef😙
FRAMBOOS BITES MET CRISPY CORNFLAKESBODEM🌽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een romige frambozenmousse, een knapperige bodem van cornflakes, witte chocolade en geroosterde amandelen en een frambozen topping💕 Klinkt best goed toch?😃 Het heeft lekker uitgepakt in ieder geval! Ook maken? Ik vertel je hoe👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 90 gram cornflakes in een zipzakje en knijp erin tot de stukjes wat kleiner zijn. Doe in een kom samen met 40 gram geroosterde amandelen stiften. Smelt 200 gram witte chocolade au bain Marie en roer dit erdoorheen. Neem een vierkant of ronde vorm of bakrand van 18-20cm en bekleed deze met bakpapier. Stort het mengsel op de bodem en druk dit goed aan tot in de hoekjes. Zet koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Laat 6 blaadjes gelatine weken in koud water (voor minimaal 15 minuten). Ontdooi 350 gram diepvries frambozen in een steelpan op laag vuur. Wanneer ze zacht zijn druk je ze door een bolzeef. Het pitten prutje mag weg het sap hou je over. Verhit hiervan de helft en los de gelatine erin op. Roer het dan door de rest van de sap.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Klop 400 ml slagroom lobbig met 65 gram kristalsuiker en een eetlepel vanille extract. Giet dan al mixend het fruitsap-gelatine mengsel erbij (let op dat dit niet te heet of te koud is, iets warmer dan handwarm is prima). Neem een siliconen spatel om echt alles goed te mengen. Giet dit op de bodem en zet voor minimaal 3 uur koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 125 gram diepvries frambozen in een steelpan en breng dit aan de kook. Voeg dan 2 tl maizena en 1 tl kristalsuiker toe. Als het iets dikker wordt zet je het vuur uit. Laat afkoelen en gebruik dit samen met verse frambozen als topping. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Ik zou het binnen 4 dagen opeten. De cornflakes verliest elke dag een heel klein beetje bite ivm het vocht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept opslaan kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nobake #recept #frambozenmousse #cornflakes #crispy #foodblog #slagroom #frambozen #mousse #taart #foodienl #foodfotografie #pinkfood #fruit #instarecept #receptenblog #raspberry #foodcloseup
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
28 mei 2022

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
25 mei 2022

Goedgevulde rijstsalade met veel groente

Goedgevulde rijstsalade met veel groente
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord