In Leiden

ROOS – taste & smile – Leiden

ROOS, gelegen aan de Nieuwe Rijn in Leiden. Botermarkt 12 om precies te zijn. Een lief, klein & gezellig tentje waar je terecht kunt voor een lekkere lunch, een goed bakkie koffie en (als je voor 12en besteld) een overheerlijk ontbijtje.

Ongeveer een half jaar geleden kwam ik hier voor het eerst en bestelde ik HET broodje waar ik iedereen over hoorde praten. Namelijk die met dungesneden biefstuk, truffel mayonaise, parmezaan & pijnboompitten. Dit krijg je op 2 lekker vers dik gesneden boeren boterhammen. Je kunt kiezen uit wit, bruin of spelt brood. Ooh wat was dat smullen! Veel boterhammen met biefstuk volgden. Zeker een aanrader.

Taart, dat hebben ze uiteraard ook. De witte chocolade cheesecake met frambozensaus is zeker mijn favoriet. Vaak bestel ik daar een hazelnoot latte bij. Af en toe wissel ik wel eens af en ga ik voor de caramel shortbread met zeezout korrels erop.

Kleine tip als je ook een koffie besteld met een siroopje erin: eerst even roeren voordat je een slok neemt. Ze voegen de siroop als laatste toe waardoor het naar de bodem zakt en je er niks van proeft als je niet eerst roert. Ik ben hier zelf minstens 3 keer ingetrapt, dus vandaar de tip!

Nog niet zo lang geleden heb ik mij laten verleiden door de wentelteefjes die als ontbijt op de kaart staan. 2 keuzes! Ik heb ze beide geproefd en die met gebakken peer in kaneel wint het van die met frambozensaus en bessen. Ik moet daar wel even bij zeggen dat die met peer en kaneel tijdelijk van de kaart is ivm het seizoen.

Op aanraden heb ik ook een keer de tosti besteld. Ik bestel niet vaak tosti’s als ik buiten de deur eet maar dit was wel echt de lekkerste ham/kaas tosti die ik ooit gegeten heb. Lekker dik en krokant spelt brood met van die flinterdunne plakjes ham en lekker veel kaas. En het bakje ketchup wat je erbij krijgt maakt het helemaal af. 

Enthousiast, dat ben ik over ROOS – taste & smile! Ik raad zeker aan om er eens heen te gaan. Probeer het buiten ontbijt en lunch tijd. Het is klein en zit vaak vol. Als het mooi weer is heb je sneller geluk want dan hebben ze gelijk 3 keer zoveel zit plaatjes en kan je heerlijk op de terrasboot gaan zitten. 

Liefs,
Eef

No products in the cart.