Ontbijt/Lunch

Basis recept bananen pannenkoekjes

Basis recept bananen pannenkoekjes

 

 

Recept
Porties: 10
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Totaal
20 minuten
Voorbereiding
5 minuten
Totaal
20 minuten
Ingrediƫnten
 1. 1 grote banaan
 2. 2 eieren
 3. 50 ml (amandel) melk
 4. 4 eetlepels havermout
 5. tl bakpoeder
 6. kokosolie om mee te bakken
Bereidingswijze
 1. Doe alle ingrediƫnten (behalve de kokosolie) in de blender en laat ongeveer een half minuutje blenden. Heb je geen blender? Gebruik dan een staafmixer. Heb je die ook niet dan kan je de banaan prakken en met het ei mengen, je hebt dat wel wat meer stukjes omdat de havermout in vlokken blijft. Deze pannenkoekjes hebben dan iets meer bite.
 2. Verwarm een koekenpan op half hoog vuur en doe hier een beetje kokosolie in. Verdeel het beslag in 3 evengrote hoeveelheden. Als je daar niet zo goed in bent, gebruik dan een grote lepel om te doseren.
 3. Ik laat ze altijd een minuutje bakken op halfhoog vuur en dan zet ik het vuur laag en leg een grote deksel op de pan. Na nog een minuutje bakken draai ik ze om zodat de andere kant ook in een minuutje goud bruin kan bakken. Ik gebruik hier altijd een platte spatel voor, deze kun je er makkelijk onder schuiven. Dit herhaal ik 3/4 keer tot mijn beslag op is.
 4. Ik vind het nooit erg dat de eerste lading al is afgekoeld voordat de laatste klaar zijn. Wil je ze wel graag warm hebben doe ze dan na het bakken allemaal even terug in de pan met de deksel erop.
 5. Ik eet ze meestal met fruit en kwark of met honing en noten. Laat je inspireren door wat je lekker vindt. Eet smakelijk!
EEFSFOOD https://www.eefsfood.nl/

Liefs,
Eefje

No products in the cart.