Gnocchi met venkel en dragon-citroen roomsaus

Ik vind gnocchi echt lekker maar ik eet het heel weinig. Waarom? Geen idee! In dit gerecht is de saus echt de smaakmaker. En gebakken gnocchi? Dat is dus nog lekkerder dan alleen gekookt! Deze porties zijn niet heel groot maar het is wel mega smaakvol. Perfect voor een 3-gangen diner menu bijvoorbeeld. Wanneer je het alleen als maaltijd eet, zou ik er nog 100 gram gnocchi bij koken. 

RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 18 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Wat heb je nodig? (2 personen)
• 200 gram verse gnocchi 
• 2 knollen venkel 
Saus:
• 35 gram roomboter 
• 1/2 el bloem 
• 75 ml slagroom 
• 1 tl gedroogde dragon 
• 1/2 citroen, de rasp ervan 
• 1/4 citroen, het sap ervan 
• 1/4 bouillonblokje 
Verder:
• peper 
• zout 
• olijfolie 
• klontje boter 

gnocchi close up

Benodigdheden:
• steelpan 
• koekenpan 
• staafmixer (optioneel)
• rasp 
• bakpapier 
• bolzeef

Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de venkel knollen in partjes/brede repen, besprenkel met olijfolie en peper & zout en schuif dit voor 18 minuten de oven in.

2. Kook de gnocchi volgens de verpakking en giet deze af. Zet apart. 

3. Smelt de boter samen met de dragon in een steelpannetje. Voeg dan de citroenrasp en het bouillonblokje toe. Schep hierbij de bloem en roer een halve minuut tot het een beetje is ingedikt. Voeg de citroensap en slagroom toe en blijf roeren tot de saus meer indikt. Breng verder op smaak met peper en zout.

4. Zet de koekenpan met een scheutje olijfolie erin op halfhoog vuur. Bak hierin de gnocchi tot je lichtbruine randjes ziet. Voeg dan nog een blokje boter, wat zout en peper toe en blijf doorbakken. 

5. Haal de venkel uit de oven en voeg deze toe aan gnocchi. Hussel de boel door elkaar en schep op twee borden.

6. Mocht de saus in de tussentijd zijn gaan schiften? Dat gebeurde bij mij namelijk ineens. Zet dan de staafmixer erin tot het weer glad is. Swirl over het gerecht. Maak af met de groene takjes van de venkel. Smullen maar!

7. Tip! Ik denk dat het ook erg lekker is om nog wat parmezaan flakes en pijnboompitten eroverheen te strooien. Extra smul garantie!

Gnocchi hori

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Gnocchi met pompoen, paprika & pancetta
Venkel risotto met citroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *