Zoete aardappel salade met haricots verts en halloumi

Zoete aardappel salade met haricots verts en halloumi

Het is nog niet zo lang geleden dan ik voor het eerst halloumi at. Ik was gelijk fan, wat heerlijk! Het is zo lekker taai wanneer het gebakken is en ik hou daar echt van. Het is een schapenkaas die je dus kunt bakken terwijl het toch zijn vorm behoud. Een lekker smaakvol kaasje en toch niet heel pittig. Dit leek mij heerlijk in combinatie met zoete aardappel. Mijn moeder kwam eten en zij had nog haricots verts liggen die op moesten. Er werden nog tomaatjes en veldsla bijgehaald en deze salade was af. 
Salade halloumi hapje EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Wat heb je nodig? (2 personen)
• 300 gram zoete aardappel
• 250 gram haricots verts 
• 225 gram halloumi 
• 1 zakje veldsla (75 gram)
• 10 cherrytomaten 
• 2 bosuitjes 
• 1 handje pecannoten
• olijfolie om in te bakken
Dressing: 
• 3 el olijfolie 
• 2,5 el (noten)azijn 
• 2 tl honing
• 1 tl sesamolie
• 1 tl mosterd
• peper
• zout

Benodigdheden:
• steelpan
• koekenpan
• bolzeef 
• spatel
• mengkom/salade schaal

Zo maak je het!
1. Zet een koekenpan op laag vuur met een scheutje olijfolie erin. Schil de aardappel(s) en snij deze in blokjes. Bak ze lichtbruin en gaar in de koekenpan.

2. Zet in de tussentijd een steelpan water op en kook hierin de haricots verts beetgaar. Giet ze af en spoel de ergste hitte er vanaf onder de kraan. 

3. Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor door elkaar te kloppen met een vork voor ongeveer 1 minuut. Fijn om dit in een grote schaal te doen waar je ook de salade in kunt mengen. 

4. Als de aardappels blokjes bijna klaar zijn voeg je een 1/2 tl paprikapoeder en een beetje zout toe. Leg ze dan op een bord om af te laten koelen.

5. Snij de halloumi in plakken en bak deze bruin. Doe dit in een scheutje olijfolie op middelhoog vuur 

6. Halveer de cherrytomaten en doe deze samen met de veldsla, zoete aardappels en haricots verts in de kom bij de dressing. Meng dit door elkaar

7. Schep de lauwwarme salade op 2 borden. Snij de bosui in ringetjes en verdeel deze samen met de stukjes pecannoten over de salade. Maak af met de gebakken plakjes halloumi. Eet smakelijk!

Salade halloumi verti EEFSFOOD

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Zoete aardappelsalade met gegrilde groente
Zoete aardappelfrietjes uit de airfryer met avocado dip

Dit delen:
Geplaatst in Diner, Recepten
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl