Frisse framboos-kokostaart

Frisse framboos-kokostaart EEFSFOOD

De lente is aangebroken dus de hoogste tijd voor een lekker romige maar toch ook frisse taart. Een brosse bodem van kokoskoekjes en een smaakvolle frambozenmousse. Geen moeilijke ingrediënten en hij staat binnen 3 kwartier in de koelkast om op te stijven. Slim om te maken voor je gaat slapen, dan heb je niet zoveel geduld nodig! 
Frisse framboos-kokostaart close up EEFSFOODRECEPT
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Wachttijd: 3,5 uur
Totale tijd: 4 uur en 15 minuten 

Wat heb je nodig? (8 personen)
• 400 ml slagroom
• 250 gram frambozen + extra als topping 
• 18 Nizza kokos koekjes (Verkade)
• 75 gram gezouten roomboter 
• 2 el kokosrasp
• 1 vanilleboon, het merg ervan
• 6 blaadjes gelatine 
• 60 gram witte basterdsuiker 
• handje kokosflakes
Frisse framboos-kokostaart hori EEFSFOODBenodigdheden:
• mengkom
• handmixer
• springvorm 18 cm
• 1 vel bakpapier 
• staafmixer + maalbakje 
• steelpan
• schaaltje
• spatel
Frisse framboos-kokostaart hapje EEFSFOODZo maak je het!
1. Pureer eerst de frambozen. Haal het geheel door de zeef als je van de pitjes af wilt (hoeft dus niet per se). Zet de blaadjes gelatine ook alvast te weken in een schaaltje koud water.
2. Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Zet de boter alvast op laag vuur om te laten smelten.
3. Doe de koekjes en kokosrasp in het maalbakje en maal dit helemaal fijn. Voeg dan de gesmolten boter toe en meng dit mee tot alles goed door elkaar zit. Stort dit geheel in de bakvorm en verdeel het over de bodem. Druk alles goed aan, vooral de randen.
4. Verhit dan 3 el frambozenpuree in een steelpan. Haal dan de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe. Roer door de puree tot het is opgelost en voeg dit dan toe aan de rest van de puree.
5. Klop de slagroom tot het wat steviger wordt. Voeg dan de basterdsuiker en vanille toe. Klop verder tot het lobbig is. 
6. Giet dan al roerend de puree bij de slagroom. Spatel dit met de hand tot een mooi roze mengsel. Giet/schep dit dan op de koekbodem. 
7. Maak af met nog wat extra frambozen en de kokosflakes. Zet de taart voor minstens 3,5 uur in de koelkast voor je hem aansnijdt. Smullen maar!
Frisse framboos-kokostaart verti EEFSFOODMisschien vind je deze recepten ook leuk?
Mango-yoghurt taartje
Kokos-fruit taart

Dit delen:
Geplaatst in Eef's bakkerij, Taart
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl