Homemade kip-kerrie salade

Recept
Printen
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
2 uur
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
2 uur
Kip
  1. 5 kiphaasjes
  2. 2 el olijfolie
  3. 2 tl kerrie
  4. 1/2 tl paprikapoeder
  5. 1/2 tl cayennepeper
  6. 1/2 tl zout
Verder nodig
  1. 1 ui, fijngesnipperd
  2. 2 bosuitjes, in ringetjes
  3. 1 teen knoflook, fijn geperst
  4. 1 el kerrie
  5. 3 el mayonaise
  6. 1 el kwark
  7. 1 el olijfolie
Materiaal
  1. koekenpan
Bereidingswijze
  1. Marineer eerst de kiphaasjes in de olie, specerijen en het zout. Laat dit even 15 minuten staan.
  2. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak de kiphaasjes gaar. Ongeveer 2,5 minuut aan beide kanten. Haal ze uit de pan en laat het afkoelen.
  3. Laat het vuur aanstaan en verwarm opnieuw een el olie. Bak hierin de ui en knoflook even kort en laat dit ook afkoelen.
  4. Pluk de kip met je vingers uit elkaar. Dit is lekkerder dan dat je de kip in blokjes snijdt vind ik.
  5. Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng dit goed.
  6. Heerlijk op een toastje of gewoon als brood beleg. Bewaar het in de koelkast.
Notities
  1. De hoeveelheid is ongeveer genoeg als beleg voor 4 broodjes
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
Dit delen:

1 Comment

  1. Pingback: Zoete aardappel spread met geitenkaas • EEFSFOOD

Comments are closed.