Stoofpeertjes cheesecake

Stoofpeertjes cheesecake EEFSFOOD

Recept
Porties: 8
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
45 minuten
Totaal
5 uur
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
45 minuten
Totaal
5 uur
Bodem
  1. 150 gram simpele havermout koekjes
  2. 50 gram geroosterde hazelnoten
  3. 2 tl speculaaskruiden
  4. 50 gram boter
  5. mespuntje zout
Vulling
  1. 300 gram roomkaas
  2. 100 gram crème fraîche
  3. 125 gram witte basterdsuiker
  4. 3 eieren
  5. merg van 1 vanillestokje
  6. 3 flinke stoofperen (recept hiervoor kun je hieronder vinden)
Materiaal
  1. springvorm van 18 cm
  2. velletje bakpapier
  3. staafmixer met maalbakje
  4. steelpan
Bereidingswijze
  1. Zet de oven aan op 130 graden en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Laat ze boter zachtjes smelten in een steelpan. Maal alle bodem ingrediënten fijn en voeg dan de gesmolten boter toe en maal nog een keer.
  3. Stort de kruimels in de springvorm en verdeel dit gelijkmatig over de bodem. Duw dit goed aan, vooral bij de randen.
  4. Zet dan de drie stoofperen op de bodem. Blijven ze niet staan? Snij dan een schijfje van de onderkant af.
  5. Doe dan de roomkaas, crème fraîche, suiker en vanille in het maalbakje en meng dit tot een dikke gladde massa. Voeg dan 3 eieren toe en mix dit weer egaal. Het klopt dat dit heel vloerbaar is.
  6. Giet dit dan bij de peren. Schuif de springvorm in de oven voor ongeveer 40 minuten. Laat hem niet teveel kleuren en het is goed als hij nog een beetje drilt in het midden, dit stijft nog op tijdens het afkoelen.
  7. Laat hem eerst 2 uur afkoelen (waarvan 1 uur met springvorm er nog omheen) op het aanrecht en zet hem dan voor minstens 2 uur in de koelkast. Eet smakelijk!
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
stoofpeer cheesecake 2
Zelf stoofperen maken? Klik dan HIER!

Dit delen:

1 Comment

  1. Pingback: EEFSFOOD overzicht week #2 – EEFSFOOD

Comments are closed.