Stoofpeertjes cheesecake

Stoofpeertjes cheesecake EEFSFOOD

Deze stoofpeertjes cheesecake is extra heerlijk in de herfst en wintermaanden. Dit komt natuurlijk door de warme smaken en speculaaskruiden. Het lekkerst is om zelf gemaakte stoofperen te gebruiken maar voor het gemak kun je ook kant en klare gebruiken.  

 RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 45 minuten
Wachttijd: 3 uur
Totale tijd: 4 uur

Wat heb je nodig? (6 punten)
Bodem:
• 150 gram simpele havermout koekjes
• 50 gram geroosterde hazelnoten
• 2 tl speculaaskruiden
• 50 gram boter
• mespuntje zout
Vulling:
• 300 gram roomkaas
• 100 gram crème fraîche
• 125 gram witte basterdsuiker
• 3 eieren
• merg van 1 vanillestokje
• 3 flinke (zelfgemaakte) stoofperen 

Benodigdheden:
• springvorm van 18 cm
• velletje bakpapier
• staafmixer met maalbakje
• steelpan

Zo maak je het!
1. Zet de oven aan op 130 graden en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

2. Laat ze boter zachtjes smelten in een steelpan. Maal alle bodem ingrediënten fijn en voeg dan de gesmolten boter toe en maal nog een keer

3. Stort de kruimels in de springvorm en verdeel dit gelijkmatig over de bodem. Duw dit goed aan, vooral bij de randen.

4. Zet dan de drie stoofperen op de bodem. Blijven ze niet staan? Snij dan een schijfje van de onderkant af.

5. Doe dan de roomkaas, crème fraîche, suiker en vanille in het maalbakje en meng dit tot een dikke gladde massa. Voeg dan 3 eieren toe en mix dit weer egaal. Het klopt dat dit heel vloerbaar is.

6. Giet dit dan bij de peren. Schuif de springvorm in de oven voor ongeveer 40 minuten. Laat hem niet teveel kleuren en het is goed als hij nog een beetje drilt in het midden, dit stijft nog op tijdens het afkoelen.

7. Laat hem eerst 2 uur afkoelen (waarvan 1 uur met springvorm er nog omheen) op het aanrecht en zet hem dan voor minstens 2 uur in de koelkast. Eet smakelijk!

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Stoofpeertjes kwarktaart
Stoofpeer gin tonic

Dit delen:

1 Comment

  1. Pingback: EEFSFOOD overzicht week #2 – EEFSFOOD

Comments are closed.