Roerbak noodles met Chinese kool en cola kip

Roerbak noodles met Chinese kool en cola kip EEFSFOOD

Recept
Serves 2
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
6 minuten
Totaal
15 minuten
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
6 minuten
Totaal
15 minuten
Ingrediรซnten
  1. 1 recept cola kip (zie link van recept onderaan)
  2. 160 gram noodles
  3. 1/2 Chinese kool, in reepjes
  4. 4 bosuitjes, in ringetjes
  5. 2 el ketjap
  6. 2 el sojasaus
  7. 2 tl kerriepoeder
  8. 2 el gebakken uitjes
  9. 2 tl sesamzaadjes
  10. peper
  11. olijfolie
Materiaal
  1. pan
  2. steelpannetje
  3. koekenpan
  4. vergiet
Bereidingswijze
  1. Zorg eerst dat de colakip klaar is. Meestal maak ik dit en bewaar het in de koelkast. Ik kook er dan een paar dagen later mee. Maak je alles in 1 keer? Begin dan met de colakip en vlak voordat dat klaar is begin je aan de rest. Dan is de kooktijd uiteraard ook langer dan een kwartier.
  2. Zet eerst een pan water op voor de noodles. Snij de Chinese kool en leg dit even apart. Mocht je de kip al klaar hebben zet je dit op laag vuur in een steelpan alvast aan. Roer geregeld!
  3. Doe de noodles in kokend water en kook zolang als dat volgens het pakje moet (6-7minuten).
  4. In de tussentijd zet je een koekenpan op hoog vuur. Hier doe je een flinke scheut olijfolie in en de kerrie. Roerbak hierin de Chinese kool. Na een paar minuten mag het vuur lager.
  5. Als de noodles zijn gekookt en afgegoten voeg je ze toe aan de Chinese kool.
  6. Voeg dan ook de sojasaus, ketjap, peper en 3/4de van de bosui toe. Zet het vuur hoog en roerbak dit nog ongeveer 2 minuten.
  7. Schep de noodles in een kom. Doe hier de warme colakip op en maak af met bosuitjes, gebakken uitjes en sesamzaadjes.
  8. Smullen!
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
img_7996
Recept voor cola kip? –> Klik HIER! <– Volg het recept tot en met stap 6

Dit delen: