Wraps met paksoi en cola kip

Wraps met paksoi en cola kip EEFSFOOD


Eerlijk, toen de cola kip klaar was wilde ik het liefst op de bank ploffen met die pan. Alleen die pan kip en ik. Man wat lekker zeg! Ik denk dat je dit echt perfect kunt combineren met heel veel dingen. Noodles en peultjes of gewoon koud op een toastje etc. Ik weet zeker dat ik dit nog zo vaak ga maken. Waarom heeft nooit iemand eerder gezegd dat ik dit MOET maken?!

Recept
Porties: 3
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
45 minuten
Totaal
1 uur
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
45 minuten
Totaal
1 uur
Cola kip
  1. 300 gram kiphaasjes
  2. mini blikje tomatenpuree (70 gram)
  3. 1 rode ui, fijngesnipperd
  4. 1 blikje cola (330ml)
  5. 2 el ketjap manis
  6. 1 el sojasaus
  7. 1 flinke teen knoflook, geperst of heel fijn gesneden
  8. 2 tl paprikapoeder
  9. 1 tl cayennepeper
  10. 1 tl speculaaskruiden
  11. olijfolie
  12. klontje boter
  13. peper
  14. zout (proef even of je dit nodig vindt)
Nog meer nodig
  1. 3 (kleine) wraps
  2. 4 stengels paksoi, in reepjes en snij ook een beetje groen mee
  3. peper
  4. mespuntje zout
  5. 1 el sojasaus
  6. 3 plukjes kiemgroenten of tauge
  7. 1,5 el gebakken uitjes
  8. 2 stengels bosui in ringetjes
  9. 2 tl sesamzaadjes
  10. olijfolie
Materiaal
  1. gietijzeren pan met deksel, gewone pan met deksel kan eventueel ook
  2. spatel
  3. koekenpan
  4. 2 vorken
Bereidingswijze
  1. Doe een scheut olijfolie in de braadpan samen met een klontje boter. Bak op halfhoog vuur hierin de uitjes samen met de specerijen (paprikapoeder, cayennepeper en speculaaskruiden).
  2. Voeg dan (na ongeveer 2 minuten) de tomaten puree toe, bak dit ook mee voor een minuut.
  3. Doe dan de kiphaasjes erbij en bak deze ook kort mee. Schenk dan een half blikje cola erbij samen met de sojasaus, ketjap en geperste knoflook.
  4. Doe de deksel erop en laat dit zeker 20 minuten pruttelen. Schenk er dan nog een beetje cola bij en zet het vuur laag.
  5. 10 minuten later trek je met 2 vorken de kiphaasjes uit elkaar, zo fijn als je zelf wil. Schenk dan de laatste cola erbij en voeg ook peper toe. Eventueel nog wat zout, maar proef het eerst even.
  6. Laat dan nog pruttelen voor een minuut of tien, wel met de deksel erop. De saus moet wel zodanig dik zijn dat het lekker aan de kip blijft hangen. Is dit niet het geval? Haal dan de deksel van de pan en laat nog iets langer pruttelen zodat de saus een beetje inkookt.
  7. Wanneer die laatste 10 minuten van de kip zijn aangebroken zet je een koekenpan op hoog vuur met een scheutje olijfolie erin. 'Wok' hierin de paksoi. Voeg vlak voor het einde de peper, sojasaus en (optioneel) nog wat zout toe.
  8. Verdeel dit over de wraps (deze gebruik ik gewoon rechtstreeks uit het pakje). Schep hierop de cola kip en maak af met de kiemen, sesamzaadjes, gebakken uitjes en bosui.
  9. Welkom in de hemel, zo lekker!
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
Dit delen:

1 Comment

  1. Pingback: Roerbak noodles met Chinese kool en cola kip – EEFSFOOD

Comments are closed.