Salade met geitenkaas en warme peer

Salade met geitenkaas en warme peer EEFSFOOD

Recept
Serves 2
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Totaal
10 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Totaal
10 minuten
Ingrediรซnten
  1. 1 zakje gemengde sla van 150 gram
  2. 1 stronk witlof
  3. 120 gram zachte geitenkaas
  4. 10 cherry tomaatjes, gehalveerd
  5. 1 handje gezouten pecannoten
  6. 1 mini blikje peer (zitten 5 halve peertjes in)
  7. 2 el balsamico azijn/stroop
  8. 2 el honing
  9. 2 el olijfolie
  10. peper
  11. zout
Materiaal
  1. mengkom
  2. steelpan
Bereidingswijze
  1. Neem een kleine steelpan en doe hier het siroop van de peren in. Snij de peren zelf in dunne plakjes en doe deze er dan ook bij in de pan. Warm dit op.
  2. Snij de onderkant van de witlof af en snij de witlof zelf in dunne reepjes en halveer deze dan ook nog. Doe dit samen met de gemengde sla in een kom.
  3. Verdeel hierover de olijfolie, balsamico, honing, flink wat peper en een beetje zout. Meng dit dan even goed door elkaar zodat alle sla een beetje smaak hiervan krijgt. Verdeel de sla over 2 borden.
  4. Verdeel in de tussentijd de tomaatjes en geitenkas over de salade. Leg hier dan de warme plakjes peer op. Swirl nog een beetje balsamico stroop over de salade en maak af met de pecannoten.
  5. Eet smakelijk!
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
Dit delen: