Hartige crackers

Hartige crackers EEFSFOOD

Recept
Porties: 9
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
20 minuten
Totaal
30 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
20 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
  1. 50 gram havermout
  2. 25 rijstemeel (ander meel kan ook)
  3. 25 gram fijngemalen pecan noten
  4. 30 gram geraspte kaas
  5. 1 ei
  6. 15 gram pompoenpitten
  7. 15 gram sesamzaadjes
  8. 1 tl kerrie
  9. 1 tl zout
Bereidingswijze
  1. Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit met een vork. Zet de oven alvast aan op 180 graden.
  2. Kneed het dan nog eens door met de hand. Het klopt dat het deeg best plakkerig is.
  3. Duw het deeg een beetje plat en doe dit tussen 2 velletjes bakpapier. Rol uit tot ongeveer een dikte van 3/4 mm. Met deze dikte heb ik hier 9 crackers van 8 bij 5 cm uitgehaald. Ik heb het uitrollen wel meerdere keren herhaald want ik krijg het nooit voor elkaar een mooie rechthoekige plak te krijgen.
  4. Leg de crackers op een bakplaat met een bakpapiertje ertussen en bak ze af in 20 minuten.
  5. Af laten koelen en in een luchtdichte bak bewaren.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
Dit delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *